Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Španělská vesnice

02. 06. 2017
0
0
111

Tamara měla tolik příležitostí být fotomodelkou, ale nikdy ji nemohla využít.
Byla velmi inteligentní a i když moc toužila po fotomodelingu víc se zajímala o své vzdělání.
Když Tamara studovala na střední škole byla sice nejlepší v ročníku ale byla nešťastná, protože neměla moc kamarádů a byla sama. Takže často kvůli tomu brečela potají po nocí, když všichni spali a když ji nikdo neslyšel.
Po dokončení střední školy se to ale zlepšilo. Byla přijata na vysokou školu.
Začala studovat psychologii. Během prvního roku na vysoké se Tamara začala kamarádit s holkama a později i s klukama. Dobré bylo, že byli ze školy takže byli už dost psychicky vyspělí. Stejně jako ona.
Chodili spolu na různé akce, přednášky, výstavy a i na různé výlety a koncerty.
Byla to paráda a ve škole jí to docela dobře šlo. Někdy ale sem tam dostala špatnou známku ale pak si to opravila na výbornou.
Jednou dostala od svého strýce poukaz na jazykový kurz španělštiny.
Koupila si víkendový pobyt ve Španělsku.
Naštěstí měla slevovou kartičku na dopravu, takže jí to vyšlo levněji.
Když dorazila do Madridu vůbec se tam nevyznala. Ještě že měla sebou mapu a příručku španělštiny takže se domluvila i když to pro ni bylo těžké. Jakmile vyrazila do ulic v Madridu narazila na starší paní, která potřebovala pomoct přejít silnici. Zeptala se jí na cestu. Po půl hodině cesty dorazila do jazykové školy, kde se konal onen kurz.
Naštěstí už nějaká slovíčka znala z příručky. Ale také bylo výhodou, že její lektorka španělštiny byla češka, ale byla i taky tlumočnice.
Během týdenního pobytu v Madridu se seznámila s jedním klukem. Jmenuje se Adam, je to taky čech, takže se jí to zdálo super.
Ale všechno jednou skončí a to logicky platí i o kurzu cizího jazyka.
Tamara se musela vrátit zpátky do Čech a to samé i čekalo i Adama.
Akorát je rozdělovala délka dopravy mezi jejím městem a jeho městem, kde bydlel.
Oba si ovšem oddechli když Tamara vystudovala vysokou školu a mohla se nastěhovat k Adamovi. Našli si byt a žili spolu dva roky, poté Tamara otěhotněla a s Adamem se rozhodli, že opustí Českou republiku a odstěhují se do Madridu. A jak se rozhodli, tak i učinili. Odstěhovali se. Měli krásný, velký byt, kde se jim po devíti měsících narodila krásná holčička jménem Zora.
V Madridu se jim žilo lépe než v České republice a to bylo hlavní.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru