Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Výhra nad osudem

02. 06. 2017
0
0
124

Tento příběh je o studentce gymnázia, které zbývá už jen pár měsíců do konce studia.
Erika vždy byla chytrá holka, která měla talent na kreslení ale i na psani příběhů. Měla talent, který zdědila, ale proto že byla introvert a furt padala do depresí, tak si to ani neuvědomovala.
Erika hodně toužila být oblíbenou ale v životě se jí moc nedařilo, jen ve škole v učení.
Proto se jednoho dne rozhodla, že se začne bavit s partičkou holek, které byly na škole velmi oblíbené ale bohužel i malinko namyšlené. Ale to Erice tolik nevadilo. Záleželo jí jenom na tom, aby byla ve škole oblíbená.
Když se dala poprvé do řeči s těmi děvčaty tak jí vůbec nebraly vážně, posmívaly se jí, že není oblíbená, že se nelíčí a že nemá tolik kamarádek jako mají ony. Tento rozhovor se jí velice dotkl a utekla s pláčem na dívčí toalety. Kde probrečela zbytek přestávky.
Jednou ale nastal zlom. Do školy přišel nový student, který chtěl Eriku šikanovat.
Jmenoval se Fabián. Byl stejně starý jako Erika. Byl to dalo by se říct že od pohledu velmi atraktivní kluk, který měl bohužel příliš vysoké ego. Dalo vy se říct, že velmi podobné ego, jaké měly ty holky. Jednoho dne po vyučování když Erika odešla ze své třídy a směřovala směrem ke školnímu východu tak si vzpomněla, že ve třídě zapomněla svůj deník. Byl to její deník, kam si psala svá tajemství. Otočila se a vracela se pro deník.
Když se vrátila do třídy spatřila Fabiána, přitažlivého hezounka, který ve své ruce držel její deníček. Naštěstí přišla včas, takže si ho nestihl přečíst. Ale vrátit jí ho taky nechtěl. Chtěl jí zlobit. Díky starostem a problémům, které ji v dalších dnech začal provádět je více a sblížilo. Fabián řekl Erice, že ji deník vrátí, ale že má podmínku.
Tou podmínkou bylo, že mu musela psát domácí úkoly z matematiky a fyziky.
Erika byla inteligentní dívka, která milovala matematiku, fyziku a chemii.
Měla také výborné známky a proto se jí holky smály.
Smály se jí že je šprtka a že se neumí užívat života.
Erika psala Fabiánovi úkoly dva měsíce.
Pak už na to neměla ani nervy ani síly.
Sama toho měla hodně.
Měla hodně starostí zvláště se školou.
Po dvouch měsících vyrazila za Fabiánem do domu, kde bydlel.
Mezi dveřmi mu hodila do obličeje sešit matematiky a fyziky.
Vynadala mu, že už mu úkoly psát nebude.
Fabiána to velice naštvalo, ale Erika mu nabídla, že ho bude doučovat.
Fabián souhlasil a vrátil Erice deník.
Během času stráveného u učení matematiky Erika vyznala lásku Fabiánovi. Ten byl rád a začali spolu chodit.
Bohužel jim to moc nevydrželo. Fabián prováděl věci, které se Erice nelíbily. Erika si naivně myslela, že Fabiána změní, ale to se jí nepodařilo. Jeho chování bylo čím dál tím víc divnější a často ho podezřívala. Jednoho dne si řekla a dost a rozešla se s ním. Fabián nedokázal pochopit, jak je možné, že si vůbec Erika mohla něco takového k němu dovolit. Erika si po čase našla někoho jiného a lepšího. Někoho s kým byla šťastnější.
Fabián si také někoho našel ale také mu to moc dlouho nevydrželo. I v dalších vztazích se mu nedařilo.
Furt dokola dělal ty samé chyby a nechtěl si to přiznat, že je chyba na jeho straně.
Naštěstí se časem vesmírné síly nad ním slitovaly a přivedly mu do života opravdovou lásku, která mu úplně otevřela oči.
Co se týče Eriky, ta žila šťastně se svým přítelem a už tolik netoužila po oblíbenosti.
Po těch zkušenostech s Fabiánem už nechtěla být kamarádkou holek z partičky, uvědomila si, že nechce být jako ony.

A jestli se ptáte jak to dopadlo s partičkou namyšlených holek tak vám na tu to otázku odpovím, že špatně nakonec se s nimi bavilo jen málo lidí. Protože je každý prokoukl a Erika byla hrozně ráda, že aspoň nebyla pomlouvána jako holky se kterými se chtěla kamarádit.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru