Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Když ti není fajn...

07. 04. 2002
1
0
1189
Autor
Beast

Jak se vyrovnáváš s depresema? Co děláš, když ti není fajn? Projev se...

...co uděláš? Rád bych tady rozpoutal takový malý povídání o tom, jak se kdo vypořádává s "nepřízní osudu", dá-li se to tak nazvat. Zkusím trošku nastínit svůj příběh a jak se s tím vyrovnávám já, takže pěkně poslouchejte.

 

 

Stala se mi taková nemilá věc,  totiž, že jsem se zamiloval. Není na tom nic moc zvláštního, zvlášť, když je teď jaro, že? Ale tohle nebylo o ročním období, hormonech ani ničem jinačím - stalo se, že jsem byl sám a potkal jinou osůbku, která byla rovněž sama, a její snaha občas s někým někam zajít přerostla až k extrému, kdy se už řada věcí jdoucích za sebou už ani nedala přehlížet a z malých milých souznění vyrostla moje láska.

 

Ty malý věci byly opravdu malý, žádné fyzično, jen společná návštěva kina, hospody, milý SMSky, hezký povídání a byla tu láska jak trám. Jenže jen z mé strany - ona zmiňovaná osůbka jen byla párkrát milejší, než by se mezi přáteli slušelo, prostě jí to přerostlo a když pak začala couvat, bylo "pozdě".

 

Naštěstí (?) jsem se dozvěděl, jak se věci mají a v současné době se s tím vyrovnávám (po pravdě - vyrovnávám se s tím zatím asi dvě hodiny a s "ní" jsem ještě nemluvil, takže se ještě uvidí, jak to budu zvládat). Je pravda, že jsem dnes prodělal přechod ze stavu "úplně vyřízenej" do "docela v pohodě", a to už se dostáváme k tomu, oč mi šlo na začátku - jak se s tím kdo vyrovnává.

 

Já jsem se šel projít, byl jsem v lese, chodil a hodně přemýšlel. Docela mi to pomohlo a zajímá mě, co v takových případech dělají ostatní - třeba objevím novej, možná lepší, způsob, jak se dostat do "normálu" a moct zase něco dělat (víte přece, že v takovým stavu člověk není schopnej rozumně uvažovat, nic se mu nechce...).

 

Tak co? Jak řešíte "depky" vy? Už se těším, co všechno se dozvím, tak si najděte těch pár vteřin a napište mi k tomu něco. Dík každýmu za jakoukoliv snahu.


Zilla
10. 11. 2002
Dát tip
U mě je to různý - prostě jak kdy... Nejvíc mi ale asi pmáhá být s kámošema, protože když jsem sama, ještě to na mě víc padá... ale ono je to teď už stejně jedno, že jo?:o)))) Přeju ti to...

Amanda
21. 04. 2002
Dát tip
Ja se v depkach jdu nekam projit do prirody a jen tak tise nechavam tvar oslehavat studenym vetrem, tak nejak urovnavam myslenky v sobe a hledam sama sebe, doma si potom lehnu na svoje letiste pustim nahlas zivou dinamicky nabijejici muziku a vypisuji si ty pocity na papir... nekdy skonci i tady na pismacku :-)) Nebo se ozvu svym nekolika pratelsky milovanym dusim a prekoname par delicich kilometru a podniknem nejakou strelencinu :-))) tak hodne zdaru a jeden spesl usmev for you

Beast
09. 04. 2002
Dát tip
Díky vám všem za zajímavý rady, od každýho jsem si vzal něco. Nejvíc se mi ale líbí Filův nápad - připomíná mi to film "Jen ho nechte, ať se bojí" :-D Jenže takhle to u mě nefunguje, i když jedna docela dobrá věc mě v těch těžkých chvilkách napadla, ale bohužel jsem neměl tužku a papír...snad příště. Jinak - pomohli mi z toho ven tři lidi a ve čtvrtek se ona osoba asi zjeví na kolejích, jsem hrozně zvědavej, co asi budu dělat, jak se chovat a reagovat. Ostatně ona už se pár dní neozvala a - je to složitější, než abych to tu mohl popsat (krátce), ale myslím, že šla trošku do sebe, no, bylo na čase. Ale o tom jejím případu asi fakt napíšu, protože je to hodně zajímavý. Zatím čus Beastus

Fil
08. 04. 2002
Dát tip
Tak to ti teda gratuluju!!!Zamilovatř se ted na jaro a jeste k tomu nestastne.I kdyz to bude znit trosku divne tak ti to docela hodne závidím.Proč nevyuzit dane situace a obratit ji ,alespon nekdy proti jí samé.v depce vznikají ty NEJ-dílka na svete. a až se z toho dostaneš tak se zamiluj znova a zniova -vždycky nešťastně a piš a piš a až budeš slavnej tak se zamiluj sťastně.A ona bude nešťastná žena šťastného umělce.

brusta
08. 04. 2002
Dát tip
Jo chlape,je to tezky.Narozdil od Fila ti nezavidim ani trochu.Ja jsem zjistil,ze mi docela pomaha vypsat se z toho.A taky neni marny pustit si hodne nahlas nejakou zivou hudbu (nejlip punk).Toz zlom vaz.

Fluctuatio
08. 04. 2002
Dát tip
tak to ja si pustim,nejakou skvelou hubdu nemusi byt ani tak ziva,ale dost mi pomaha tvrda..:o))a hooodne nahlas,treba skvelej je i kdyz mimo (je to klasika)Šostakovič...nebo si du sednout do parku a koukam se na hvezdy a na mesic,vyhrivam se na slunicku,,zajdiu do cajovny,tam se uklidnim i kdyz sem v pohode...:o)))...nebo nekam s kamaradama,treba do ponorky,ale mam i stavy kdy svy depky miluju a uplne se v nich vyzivam,ale to bohuzel neni tak casto......a nekdy se taky ma depka obrati tak hrozne ze sem tak stastna az chci umrit,zase bohuzel jen ojedinele pripady...:o)))))....tak se mej a brzo se s toho dostan....a bud zase slunicko...:o)))

Cirilla
07. 04. 2002
Dát tip
Mno, tak přesně tohle vystřízlivění jsem zažila včera. Prásklo mě to mezi oči, rána do hlavy. Ale nejlepší je mít ve všem jasno. Tak, co teď dělám? Byla jsem s kamarádem v hospodě, vyřešilo to pár panáků. Na chvíli. Dneska jsem sedla na kolo a šla se z toho vyjezdit. Ale to mi taky kupodivu moc nepomohlo. Takže se z toho vypisuju. Buďto škrábu blbosti na papír, anebo si kreslím. A ještě jsem si do toho pustila Soundgarden, aby ta moje sebelítost byla ještě větší. Tak, snad jsem Tě moc nezahltila... :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru