Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Malá , malinká úvaha o štěstí

07. 04. 2002
3
0
1420
Autor
Willi

Slunce už bylo nad obzorem . V posteli ještě ležela dívka , mladá , krásná a něžná . Na rtech sladký úsměv a v ruce plyšového medvídka . Nebo to nebyl medvídek co v dlani svírala ? A co to tedy bylo , když ne medvídek ? Co to tak pevně držela v ruce ? Držela to tak pevně jakoby měla strach , že jí to někdo během následujících okamžiků sebere . Že přijde někdo a vezme jí ten její malý , malinký kousek štěstí , který tak dlouho hledala až ho našla . Našla ? A lze vůbec najít štěstí ? Lze ho naleznout a uchopit , sevřít a vlastnit ? Lze

mít na štěstí glejt a továrnu ? Nelze ! Tisíckrát křičím do tmy , že nelze ! Ano připouštím , že ho lze naleznout , ale nelze ho vlastnit , uchopit a svírat , protože pak by to už nebylo štěstí , ale jen malý cár čehosi . Cár čehosi , čemu se dá říkat snad neštěstí , snad smůla , snad .......... co já vím , jak to lze ještě nazvat , ale určitě ne štěstím !


LILINKA
06. 07. 2002
Dát tip
Velice krásně napsáno ......... a také výstižně!!!

Muawijhe
24. 06. 2002
Dát tip
Štěstí, co je štěstí! Muška jenom zlatá... :o)

Albireo
26. 04. 2002
Dát tip
Willi, jestli narážíš na mou dceru, tak ta pokud vím ty limericky před publikováním ani neviděla (a nejsem si jist, jestli je četla potom). Rozhodně mi s nimi nepomáhala. Jediné, co mám od ní, je hantecový název Bastr pro Bystrc, ale to slovo prostě normálně používala dávno předtím, než mě napadlo psát hantecové limericky. To bych těžko nazýval "pomoc s hantecem". Mnohem víc mi pomohly knížky a webovské stránky o hantecu.

Willi
26. 04. 2002
Dát tip
Bingo ! Měla jsem na mysli tvoji dceru :o)))

Willi
25. 04. 2002
Dát tip
No Albi nic proti já vím , ještě o jedné a krev to není voda !

Albireo
24. 04. 2002
Dát tip
Willi, Whelp: S těmi prvními šesti "rýmeliky" mi nepomáhal nikdo, proto jsou publikovány pod Albireem. Když mi potom jedna písmačka (a současně naše studentka) do kritik napsala pár skvělých dalších v podobném duchu, domluvili jsme se, že za tímto účelem založíme nick společný, v němž se prolnuly oba naše nicky. Od té doby nové příspěvky jeden z nás napíše, předhodí je druhé půlce ke kolaudaci, a teprve po ní jsou zveřejněny. Nejvíc mi ale pomohl slovníček hantecu na webu, který jsem si stáhl a rozšířil o další položky z několika knížek napsaných v hantecu.

Albireo
23. 04. 2002
Dát tip
Whelp: jaká osůbka? Vždyť jsem se o žádné nezmínil (ne že bych neměl o kom se zmiňovat). Pokud máš na mysli tu, co "cape bezva", tak tím byla myšlena ta úvaha, co Wili "prej jdou", synonymicky tedy capou.

Whelp
23. 04. 2002
Dát tip
Albi: Jistě, to chápu, ale měl jsem na mysli osůbku, co Ti prý pomáhala s hantecem. Ale ty úvahy Willi vážně 'capou'. ;o)

Whelp
22. 04. 2002
Dát tip
Nedej se Willi! "o))) Albi:By mně zajímalo, o jakou osůbku jde.

Willi
20. 04. 2002
Dát tip
No s tím hantecem byc tu tak bejt tebou nemachrovala , sem zaslechla , že bez pomoci jisté osůbky , by jsi z hantecem ani trochu nehnul !

Albireo
19. 04. 2002
Dát tip
Já mám těch přestávek mezi podstatně víc než té výuky (tak už to na vysoké chodí). Ale na to, na co narážíš, nemyslím. A pokud ano, tak nepoužívám ani v duchu ten vulgární výraz, když pro tu krásnou věc má čeština slova krásnější (a brněnské hantec ještě další).

Willi
18. 04. 2002
Dát tip
Ach tak ! Aby jsi věděl tak na kozla či kozičky jsem vůbec nepomyslela . Aby ti bylo jasné tak " cap " nebo - li caprus je latinsky koza ! Je vidět na co o přestávkách mezi výukou myslíš ! :o)))

Albireo
17. 04. 2002
Dát tip
3. osoba jednotného čísla přítomného času slovesa "capat". Žádná etymologická souvislost s nářečním slovem "cap".

Albireo
15. 04. 2002
Dát tip
Nevím, jestli Ti jdou obecně, ale tahle cape bezva.

Willi
15. 04. 2002
Dát tip
Můžeš mi objasnit slovo cape ?

Whelp
07. 04. 2002
Dát tip
A pak, že nemáš vypravěčský talent. Jen trochu cviku.

Willi
07. 04. 2002
Dát tip
Úvahy mi prej jdou , tak já nevím ........

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru