Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Magore

28. 11. 2017
3
2
835

Ludvík se nemohl dočkat přestávky. Když konečně zazvonilo, vyrazil mezi prvními ven. Po cestě vrazil do nějaké zrzky, ale ani se neobtěžoval omluvit. Utíkal po chodbě až k automatu, který stál na konci. Ludvík už byl skoro u něj a viděl, že jeho oblíbená tyčinka Mars je tam poslední. Zrychlil. Věděl, že stačí chvilka a někdo by mu ji mohl vyfouknout. Automat byl totiž jinak plný samých zdravých bio pochutin, o které ve škole nikdo nestál. O tyčinku Mars stáli všichni.

Doběhl k automatu a začal z peněženky lovit drobné. Zmáčkl kód pro Marsku a vhodil desetikorunu. Nic se však nestalo. Podíval se znovu a uviděl to. Zdražili. Patnáct korun? To byla podpásovka. Pláč nebyl na místě, tak Marsku aspoň hypnotizoval pohledem a doufal, že ji svými telekinetickými schopnostmi, které určitě má, jen je přece zatím nikdy nepoužil, shodí. Nic se však nestalo.

„Jsi v pohodě?“ ozvalo se vedle něj. Ludvík se otočil za hlasem. Byla to ta holka, co do ní strčil,
když vybíhal ze dveří.

„Jsem, nevypadám snad?“

„Nevypadáš.“

„Aha, ale jsem,“ otočil se zpátky k automatu. Čekal, že spolužačka zmizí, ale stála tam pořád. Periferně ji viděl, ale snažil se ji nevnímat a soustředil se na své telekinetické schopnosti. Bylo potřeba velkého soustředění, aby svou tyčinkou pohnul dopředu. Pak uslyšel cinknutí a najednou se Marska dala do pohybu. Ludvík ji vítězoslavně vytáhl a s rukou nad hlavou, jako kdyby držel vítězný pohár, se rozesmál na celou chodbu. „Dokázal jsem to! Dokázal jsem to!“

„Magore,“ řekla zrzka, zatímco si ukládala peněženku zpět do tašky a vydala se do třídy.


2 názory

agáta5
29. 11. 2017
Dát tip

zrzka byla pěkně blbá


Gora
28. 11. 2017
Dát tip

Celkem vtipné. tady bych doplnila čárku:_

 má jen je přece zatím  - před jen, ta úprava je dost hroudovitá:-), chtělo by to rozčlenit


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru