Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Alice je znovu tady

29. 11. 2017
3
3
227
Autor
Sajazi

Alice je znovu tady

Myslela jsem, že se natrvalo odstěhovala

ale je zpět

se vší svou rozervaností

abnormálností, kreativitou

S jizvami na skrytých místech

Má utajenou touhu po svědkovi

a balakrylovou náladu

 

Nespokojená

Z oblak do tůně zmaru

Lahodná šlehačka se proměnila

ve zkažená játra

Z tuny barev zbyla jen fialová

její odstíny mají ostré hroty

 


3 názory

První tři verše jsou slibné. Jenže pak začne rozervanost, abnormálnost, kreativita, jizvy na skrytých místech, utajená touha... Oblaka, tůň zmaru, lahodná šlehačka, zkažená játra... Prostě věci, které na mě působí profláknutě v takovémto podání. Takže zbývá balakrylová nálada, což mi zní docela bezvýrazně - i když beru, že je to něco jinýho, než by byla třeba "akvarelová nálada", a že v kontextu s utajenou touhou po svědkovi tam vznikne docela zajímavý kontrast. Ten konec na mě taky moc nepůsobí, přijde mi jako snaha zakončit to něčím podvědomě znepokojivým. Barevnost v básních mám docela rád, ale zároveň si říkám, že v nich vlastně nemůže pořádně fungovat - slova na ni nemají. No ale to jsou spíš jenom nějaké osobní preference, jinak si myslím,  že napsané je to docela zručně.


lastgasp
29. 11. 2017
Dát tip

Již ten návrat je v symbolu rozervanosti, mystiky a duchovna. Ve střetu síly červené a klidu modré barvy s jizvami barvy, která zbyla - filaová. Verše, jejíchž sílu si možná ani autorka neuvědomovala.

/T

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru