Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Láska na prahu nového věku

04. 02. 2018
5
20
415
Autor
Arbi

Zatemnila okna. Pustila romantickou hudbu, zapálila svíčky. Pár rukou jí rozepnul knoflíčky u halenky. Nechala si lehce masírovat bradavky, pak svedla ruce k spodnímu okraji halenky a vedla je směrem nahoru, aby jí halenku přetáhly přes hlavu. Vše bylo pomalé a přesně podle jejích představ.

Vlhké rty se přitiskly k jejím rtům. Na těle cítila teplý otisk mužského těla. Do klína jí rostl úd napájený přes USB. Stáhla si kalhotky. Jemná hydraulika pracovala zcela neslyšně, pomalu do ní vnikal, intenzitu průniku i rychlost pohybů naprogramovala předem v uživatelsky příjemném prostředí poslední verze Windows. Na konci do ní umělý muž pomocí sofistikovaného systému vstříkl semeno geneticky zmanipulované podle zadaných kritérií (chtěla a zaplatila si syna, plavovlasého matematického génia s atletickou postavou a zvláštní vlohou pro vodní sporty; zvažovala ještě přikoupit gen pro absolutní sluch, ale vysoká poptávka zvýšila cenu na nepřijatelnou úroveň). Album se chýlilo ke konci, svíčka pomalu dohořívala. Po té vášni si se svým umělým mužem ještě v posteli povídala. Algoritmicky řízená mysl robota zajišťovala i to, ze konverzace, ať už milostná, běžná či intelektuální, byla mnohem kvalitnější než ta, kterou by ji dokázal poskytnout průměrný biomuž. Byla šťastná. A mezitím v bytě přes ulici, za staženou roletou vztahoval láskou horké dlaně cizí muž k tělu své umělé ženy..


20 názorů

Arbi
05. 03. 2018
Dát tip

děkuji ti, lakrov. tahle problematika mě opravdu zajímá, tak jsem zvědavý stejně jako ty. 


Lakrov
02. 03. 2018
Dát tip

Vypadá to jako sci-fi, ale vzhledem k rychlosti pokroku a k jeho trendům,  to může brzy být závazná realita. Nebo nezávazná?  Tip.  


agáta5
06. 02. 2018
Dát tip

já tomu musím dát tip  :) *


solomon
04. 02. 2018
Dát tip

To, že ve mě vkládá naděje arbitr tvého formátu, mě naplnilo pýchou a opět se mi vrací chuť do života. Až tě bude zejtra maminka budit na snídani, pochlub se co jsi dokázal ...  zcela nezištně udělat pro cizího člověka ... určitě tě pochválí. Ještě jednou díky.


Arbi
04. 02. 2018
Dát tip

PAne plechovko, chápu, že zde vnášíte homosexuelní lobby a do té vám tento text usazený do heterosexuelních kulis neladí, ale takový je život.

Jinak o vážnosti toho, co si myslím, bychom mohli jistě vést vážnou debatu s výpůjčkami z analytické filosofie mysli, ale to bych nesměl mít hlad a před sebou talíř s jídlem. Tak snad ještě někdy.  


Arbi
04. 02. 2018
Dát tip

Tvá neodbytná potřeba a úchylka soudit je fascinující. Možná na okrese, kam spadáš, budou nabírat tzv. soudce z lidu, přísedící. Doporučuji ti přihlásit se. Budeš dokonale ukojen, i přesto že skutečnému soudci bude tvůj názor lhostejný. Podobně jako mně tady. Ale ten talárek ti půjčí, neboj.   


1) vážně si myslíš, že "oslava technologií, které povedou k emancipaci od biopartnerství", je něco víc než triviální myšlenka? zvlášť když dopředu chceš aby z textu byla vnímaná jen tahle myšlenka - je to k něčemu?

2) vážně si myslíš, že pokud chceš vytvořit text na oslavu technologií, je možné ho vytvořit z přibližných a nevěrohodných popisů? jediné co z toho textu leze trochu věrohodné, je "člověk se vzdaluje lidskému a místo toho preferuje umělé" a tomu by se dalo věřit jako smutnému povzdechu - ten ale nemá smysl, potřebuje něco víc

a beztak seš nějakej rádoby provokující alternik, kdo se má ve vás vyznat.))


solomon
04. 02. 2018
Dát tip

Ano, celý zadýchaný tě tu nechám s tvým geniem osamotě rozjímat a budu doufat, že s tebe vypadne ještě nějakej klenot minimálně na srovnatelný úrovni jako to, co si tu tak hezky hájíš.. tak držim pěsti, hlavně vytrvej ikdyž se ti to napoprvý moc nevyvedlo


Arbi
04. 02. 2018
Dát tip

Pane Šalamoune, možná jste měl volit méně sebevědomě svou přezdívku, neboť na rozdíl od historické postavy, jejíž jméno jste si vypůjčil, jste až neskutečně neobratným soudcem. Dokonce vaše neobratnost jde až tak nízko u dna, že vám nezbývá než dýchavičně vypouštět vulgarity jako to jediné, co ve vás je. Ale děkuji za projevený zájem o text.


solomon
04. 02. 2018
Dát tip

Tohle je naprosto prázdnej text, jako cvičení možná dobrý, ale proč to zveřejňovat když neumim přijmout kritiku?? Nevidim jedinej důvod proč se chováš jako arogantní kripl jen proto, že ti tu někdo sdělil názor, kterej se neslučuje s tvym přebujelym sebevědomím 


Arbi
04. 02. 2018
Dát tip

Pane plechovko, trochu se ve vašich sdělení ztrácím. Vaším koníčkem jistě nebude výroková logika. O víře si můžeme popovídat v nočním vysílání rádia Proglas, zavolejte v úterý po 23. hodině.


to je bohužel ještě horší.) když jenom tahle rovina a jinak nic. ale samozřejmě, mně radši nic nevěř.)


Arbi
04. 02. 2018
Dát tip

Pane Zdenku, přijměte můj druhý dík. Za chvíli jimi budete ověnčen jako mistr v desetiboji zlatými medailemi. Jsem rád, když mohu někomu dodat kuráže k výkonům, jakých se tady dopouštíte. Neboť zdejší čtnáře to jistě inspiruje k právě takovým, jistě vás budou chtít dohnat, svého mistra!

Jakou učebnici doporučujete? Anebo víte vy co, pane Zdenku?! Já vám uděluji právo, v rámci tzv. open sources, abyste text pozměnil na patřičných, tedy technických místech k pravdě, jejímž jste obráncem i světlonošem. Literární krustu prosím ponechte tak, jak je.


Arbi
04. 02. 2018
Dát tip

Vážený plechovko, zatímco jste držel při své patrně nepříliš dokonalé mysli ideu triviálního sdělení, vůbec jste nepochopil intenci autora: jde pochopitelně o oslavu technologií, které povedou k emancipaci od biopartnerství. Doporučuji Vám zvyšovat výkon vašeho mozku nějakými energetickými nápoji, alespoň, neboť jiné prostředky, které by vám pomohly účinněji, jsou již z kategorie zákonem zakázaných látek.


Gora
04. 02. 2018
Dát tip

To je odpověď hodna nějakého naprogramovaného homo  budoucnosti:-)


Arbi
04. 02. 2018
Dát tip

Pane Zdenku, děkuji Vám za cenné připomínky v oblasti technologie inseminace a genetiky. Pokud dovolíte, pokud se rozhodnu napříště dotknout tohoto tématu, nejprve oslovím Vás s žádostí o radu. Děkuji.

Paní Goro, jste laskavá. Požádám tvůrce programu, aby upravil algoritmus tak, aby napříště členil text do více odstavců.

A budu rád za další podnětné rady a kritické ohlasy.


tohle mě nebavilo. podobné jednoznačně moralizující a tragické apely na mezilidské odcizování ve světě zahlceném technologiemi - jdou mimo mě. něco jiného by bylo, kdyby to nebylo myšlenkově triviální a kdyby tam nebyly ty nesmysly nebo přibližnosti (které ti asi pomohly abys nemusel myslet na logiku, ale mně to nepomáhá k lepšímu čtení)

ach připadám si téměř kriticky.. musím toho nechat


Gora
04. 02. 2018
Dát tip

Umělé oplodnění /asi od třetího pokusu/ je opravdu už dnes velmi drahé a ne vždy jisté - a ten způsob, které popisuješ, by byl jen pro vyvolené boháče právě vzhledem k mizivému procentu úspěšnosti...ale jako "vize" dobrý, no:-)

Mohl jsi dát do menších odstavečků, tahle hmota vět nevypadá nejlíp.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru