Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak jen někdo může nenávidět svět?

14. 04. 2002
1
0
1349
Autor
Vojta_Bíba

Já vím, že mnohý rýmy nejsou zrovna to, co by měly bejt, a to, co jsem chtěl, aby byly. Vinen je ten dnešní příliš sentimentální den. Nenávidím to. Ve středu 28. února 2001.

Jak jen někdo může nenávidět svět?

Jak jen někdo může nenávidět stromy?

Jak jen někdo může nenávidět hromy?

Jak jen někdo může nenávidět hory?

Jak jen někdo může nenávidět bory?

Jak jen někdo může nenávidět holky?

Jak jen někdo může nenávidět kytky?

Jak jen někdo může nenávidět svahy?

Jak jen někdo může nenávidět nohy?

Jak jen někdo může nenávidět barvy?

Jak jen někdo může nenávidět larvy?

Jak jen někdo může nenávidět brouky?

Jak jen někdo může nenávidět kluky?

Jak jen někdo může nenávidět mraky?

Jak jen někdo může nenávidět fotky?

Jak jen někdo může nenávidět vůni?

Jak jen někdo může nenávidět vášni?

Jak jen někdo může nenávidět city?

Jak jen někdo může nenávidět katy?

Jak jen někdo může nenávidět fenku?

Jak jen někdo může nenávidět lásku?

Jak jen někdo může nenávidět sebe?

Jak jen někdo může nenávidět TEBE?


Aki
21. 04. 2002
Dát tip
vášni jako růži :o)) jsem zvědavej, co uděláš s prvním pádem u tý vášni :o)) já taky nepíšu vůbec spisovně... ale vášni nebo třeba fotbalami, jak píšeš jinde, mi přijde takový... no... :o) bych řek, že nespisovný je fotbalama, spisovně fotbaly, ale fotbalami jsem slyšel poprvé fakt až od tebe :o) (abych řek pravdu, ono vůbec fotbal v množným čísle jsem tak nějak asi taky nikdy neslyšel :o))

Vojta_Bíba
20. 04. 2002
Dát tip
:-)))), jedna starší dáma, kerý nosí básně fšici básníci z naší školy, o mě prohlásila, že si občas z jazyka docela silně utahuju. Jo, je to pravda, už jenom to, že žádná báseň není zcela spisovná. Ale já myslim, že je docela jedno, je teda pravda, že todlecto přitažení nebylo úmyslný, ale když se na to teď dívám, zní docela zajímavě: nenávidět vášni. Jako růži. Vášeň coby růže? Zajímavá myšlenka. Že bych o tom něco napsal?

Vojta_Bíba
18. 04. 2002
Dát tip
Pozerajte, tadle báseň už má ňákej rok za sebou a uznávám že je nic moc, vobčas se prostě dostanu do nálady, kdy se dívám vokolo sebe a nechápu jak sou lidi vokolo krutí a proč. Tahle nálada mě věčinou zkazí pšknej Jarní den a to je to co nenávidím. Nenávidět vášeň? Proč ne? Zažiljsem to. Vášeň totiž dokáže člověka stáhnout, na jinou cestu, po kerý nechce jít a taky ho spoutat, vášni se těžko člověk brání, a tak se může stát že ta vášeň člověka přivede do situací do kerejch vůbec nechhtěl a proto ji nenávidí....

Aki
18. 04. 2002
Dát tip
Vojto, já nemyslel, že je nesmysl ''nenávidět vášeň'' ale ''nenávidět vášni''...4. pád od vášně je totiž vášeň...

Aki
17. 04. 2002
Dát tip
pokud by autor nestál o hlubší kritiku, tak bych nenapsal nic... tudíž se hluboce zahloubám... a pronáším hlubokej verdikt.... sračka.... sorry... když už je to úplně o ničem, mohlo by se to aspoň trochu rýmovat, páč se to tváří, že by se to rýmovat mělo... holky - kytky, svahy - nohy, brouky - kluky, mraky - fotky, vůni - vášni, city - katy.... uufffff....si to řekni nahlas, vážně se ti to rýmuje? :o)) jenom to končí na stejný písmenka... apropos... jak někdo může nenávidět vášni - tahle věta je podle mě takový dost brutální znásilnění krásnýho českýho slůvka vášeň... :o) omlouvám se, že jsem tě tak sjel, ale když stojíš o tu vážnou kritiku... :o) @ki p.s. tohle je moje první vážná kritika na písmákovi :o) ASHB: hele, nepřehnal jsem to? :o)

čtyřicet
16. 04. 2002
Dát tip
Kritiku? Čeho?

Čolito
16. 04. 2002
Dát tip
Budeš se divit.....ale někdo takový je..... nejde o to nenávidět stromy....atd.jde o to, že nenávidíš sebe.....a časem už ti je jedno co všechno další nenávidíš.....

oldsares
16. 04. 2002
Dát tip
Když někdo nenávidí svět, tak to tak nerozebírá. Nemá to cenu se v tom pitvat. Ještě ty 2 poslední řádky by se daly pochopit, ale zbytek je vomáčka. Ale je jaro, člověkem zmítaj emoce, možná i puberta (nevšiml jsem si, kolik je autorovi), von z toho vyroste. (I'm sorry, do not kamenovat, please!)

kirkov
15. 04. 2002
Dát tip
Ano to je hezký příklad, medicínské nerozhodnosti, von Amputace. Mit ocas und štrumpfn.

houmles
14. 04. 2002
Dát tip
Az na tebe banalita namiri svy banany - VZDEJ TO. (P.Vasa) Zkus treba nejaky perspektivnejsi obor. Treba potravinarstvi, zemedelstvi, nebo jestli mas nadani technickeho razu, stan se treba monterem v Tesle..

houmles
14. 04. 2002
Dát tip
Autor u tohoto díla stojí o hlubší kritiku

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru