Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Náhodný chodec

02. 05. 2002
0
0
1097
Autor
Vojta_Bíba

Musí být krásné být pro někoho, kdo Tě má rád, náhodným chodcem. 22. 2. 2002.

Náhodný chodec

 

Brouzdáš se ulicemi

a je Ti smutno

potkáváš lidi

je Ti z nich teskno.

 

Však zahlídneš někoho

na kraji pohledu

náhodný chodec

snad já to budu.

 

V duši si poskočíš

radostí z toho

že dávám Ti lásku

dávám jí mnoho.

 

Náhodný chodec

tamtudy jít

a dát Ti radost

to chtěl bych žít.


Aki
09. 05. 2002
Dát tip
mně se nelíbí právě "to chtěl bych žít" když už, tak spíš bych tam dal "tak"... a přiznám se, že jsem Babičku nikdy nečet, já radši Sapkowskiho :o)

Vojta_Bíba
08. 05. 2002
Dát tip
Co je špatně vyskloňováno/časováno ve větě: Tamtudy jít, to bych chtěl žít. to máš jako Utíkat, to je co nechci. Tohle spojení infinitivu s tím ", to" mi připadá správné, dokonce se tomu jevu v češtině i nějak říká, ale to už si nepamatuju stejně tak Babička, ta odporná kniha Boženy Němcové.

Aki
06. 05. 2002
Dát tip
Vojto, já už to teda asi tak nějak chápu, ale co nechápu je, proč to píšeš tak, jako bys byl nějakej Číňan, kterej ještě neslyšel o tom, že čeština má taky nějaký skloňování a časování? :o)

Čajke
03. 05. 2002
Dát tip
slabé

Vojta_Bíba
03. 05. 2002
Dát tip
Chtěl bych žít život náhodného chodce který tamtudy jde a dává Ti radost. Možná by ti to pomohlo přečíst takhle: Náhodný hodec - to chtěl bych žít tamtudy jít - to chtěl bych žít a dát ti radost - to chtěl bych žít ano, to bych chtěl žít:-)

Aki
02. 05. 2002
Dát tip
Náhodný chodec tamtudy jít a dát Ti radost to chtěl bych žít. Bohužel, já nějak nepochopit tato závěra, mohla by mi někdo vysvětlila? :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru