Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Změna

29. 04. 2002
4
0
1478
Autor
Igor

Možná nespát, když se spát nemá a respektovat dopravní předpisy.

Změna

 

Když jsem v roce 1996 jel kamsi na služební cestu firemním autem zapomněl jsem se připoutat. Nevím proč takové hloupé fakty mají rozhodovat o dalším osudu člověka, ale je pravdou, že tak činí. Na dálnici kousek za Brnem jsem usnul za volantem, narazil do stojícího náklaďáku a prolétl předním sklem. Hlavou jsem se zabořil kamsi do zadní části odstaveného nákladního auta. Probral jsem se až po týdnu bezvědomí v nemocnici. Utrpěl jsem otok, zhmoždění mozku a epidurální krvácení.

Od první chvíle, kdy jsem se probral z bezvědomí jsem pocítil tu osudnou změnu ve vnímání reality, která předurčila celý můj další život. Náhle jsem byl ke všemu lhostejný, vše bylo černobílé a jakoby zploštělé. Můj nezájem o okolí byl až drastický. Byly momenty, kdy jsem velmi litoval, že jsem nehodu přežil. Nebyl jsem to totiž už já, ale jakýsi relikt mého dřívějšího myšlení a mých idejí.

Od té doby jsem živořil. Vzpomínal jsem s jistou dávkou nostalgie na dobu, kdy svět byl mnohotvárný a barevný. Nyní byl šedivý a kalný. Tato změna mě nakonec dohnala k psychiatrovi, který se marně snažil napravit pilulemi to, co zůstalo navždy ztraceno ve vraku mého bývalého služebního vozu.

Se změnou se dalo žít. Ale změnilo se toho tolik, že život se pro mě stal drastickým až nesnesitelným.

Taková změna byla přímo neuvěřitelná i pro moje okolí se kterým jsem se zakrátko potom rozešel.

Můj osud se naplnil, ale já si stále nejsem jist jestli definitivně.

Ale přece - v autě se jako spolujezdec již vždycky připoutávám.


tassa
01. 05. 2002
Dát tip
Díky Igore, žes to napsal.

Není co dodat, co kritizovat... konec konců, Standa to (zase) napsal dřív a líp - a přesně. Píšeš velice dobře a jsem moc ráda, že jsem tady na Písmáku tvoje díla našla. *

Sabrina
29. 04. 2002
Dát tip
aau...... no...viz. tady Monty..:)) TIP!

horák
29. 04. 2002
Dát tip
Souhlasím s předchozími v tom, že psát o tom, je prvním krokem k vyzdravění. Pokud je Písmák terapií, rád pomůžu. Na to, aby se z toho udělala povídka, je ale podle mě čas, až jak se to vyvrbí, počkal bych si na "hepáč".

horák
29. 04. 2002
Dát tip
Nemyslel jsem hepáč jako šťastný konec, jenom, že když chce někdo z něčeho udělat povídku, měl by to dožít a ne to hned dát na papír. Blbej příklad - Viewegh už taky Báječný léta nepřekoná, protože sere teď na papír každý svůj šuk jenom proto, aby mohl tvrdit, že je jediný spisovatel v Čechách, který se uživí psaním románů.

Deltex
29. 04. 2002
Dát tip
Souhlas s Vašinou... nejsem totiž příznivce nějak dobrých, kýčovytých happyendů... to fakt vidíš v každym filmu - i když moderním trendem se stává opak, ale zatím ty "hepáče" pořád převládají a já jsem přesycen...

Helča
29. 04. 2002
Dát tip
zajímavé čtení

Igor
29. 04. 2002
Dát tip
Přesto všechno o čem Stando mluvíš mi ten proces vyzdravění připadá strašně pomalej a vleklej, někdy si myslívám, že už se to nedá ani unést.

Deltex
28. 04. 2002
Dát tip
Igore, to je dokonalé dílo... zkus to dát dohromady a vydat jako knížku... skvělé a chtěl bych ti tímto způsobem poděkovat, že jsi napsal něco tak krásné... chce to odvahu a tu ty zjevně máš. TIP jako krom... měj se krásně!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru