Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Utopený

02. 05. 2002
2
0
1258

Utopený

 

  Uprostřed louže plné páchnoucí hnijící vody se začala dělat kola a bylo slyšet křik.To se právě topily mé ideály.Lidé chodili okolo a ničeho si nevšímali.I já jsem slyšel jejich zoufalé volání,ale nedělal jsem nic.Čím dřív přijde člověk o své ideály,tím větší má šanci úspěšně se zapojit do společnosti,říkal jsem si a nechal je utopit.

   Voda se zavřela a nastal klid.Po chvíli se hladina znovu zčeřila.

S hrůzou jsem zjistil,že tentokrát se topí mé racionální  uvažování.Neplácalo kolem sebe ani nekřičelo,šetřilo síly.Topilo se totiž racionálně. “Pokud mě necháš utopit,bude to ta nejhloupější věc, jakou v životě uděláš.Nikdy už se nebudeš moci správně rozhodnout,budeš jednat neuváženě a spontánně.Když si každou věc nejprve řádně nerozmyslíš,nezvážíš všechna pro a proti,nemůžeš čekat,že se tvé sny někdy vyplní.Dvakrát měř a jednou…” V půlce věty mu došly síly a mé racionální uvažování šlo ke dnu.Bylo mi to jedno. Své racionální uvažování jsem právě ztratil, takže…

   Z pohodové letargie mě vytrhl pisklavý hlásek.Na hladině se zmítalo mé srdce.Vyděšeně kolem sebe bilo věnčitými tepnami a volalo: “Možná je to dobře, že o mě přijdeš.Kolikrát jsi poslechl můj hlas a pak to špatně skončilo.”Bilo nepravidelně,z posledních sil.“ Nejspíš ti bude beze mě líp,všechno bude jednodušší.Možná je to dobře,že o mě přijdeš.” Bylo mi ho líto.Chtěl jsem se natáhnout a pomoci mu,ale místo mě se pohnula hladina a srdce mi zmizelo z očí.

   Byl jsem smutný.Chtěl jsem se zvednout a odejít, jenže to nešlo. Zkoušel jsem to znovu a znovu, ale výsledek byl pokaždé stejný – na ztemnělé hladině se objevily vlnky.


Kastel
02. 10. 2002
Dát tip
to nejni špatný - T

Díky,pusinky,odpouštím Vám všechny ty,no,vždyť víte...Jatík

Prokletí
04. 05. 2002
Dát tip
Víme, milá S... éééééé, milý Pepinku ;o) m.

Dabi
04. 05. 2002
Dát tip
Odpuštěno? Vážně?;o))) Xi xi xi!!! To bych být Tebou raději neříkala! :o)))

Probůh,už je to tu zase.Jděte otravovat pod výpis a neničte mi mou ponurou atmosféru... :-)))

Dabi
04. 05. 2002
Dát tip
Chmura sem, chmura tam...kšá! :o)

Dabi
02. 05. 2002
Dát tip
Smutné to je, víš... Posílám Ti jeden :o) a můj upřímný t*

Prokletí
02. 05. 2002
Dát tip
Pepínoooooooo ;o) Prosím Tě, už nechlastej ;o)))) No! Vidíš, jak Ti úsměv sluší, ty má Saskijko ;o))))))) Bude líííííííííp m.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru