Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Došlá slova

27. 03. 2020
3
18
616
Autor
Vika

Došla mi slova

Nemám proto slov

Došla včera odpoledne

Že dosáhla strop

 

A tak koukám do stropu

Možná na něm vykopu

Hrob

 

Ráno jaře pějí ptáci

Slova na jaře se vrací


18 názorů

Vika
03. 06. 2020
Dát tip

Bixley, snad jo. Děkuju


Vika
03. 06. 2020
Dát tip

Morfe - to já vím, už dlouho :) , děkuju v každym případě


Vika
03. 06. 2020
Dát tip

Pak jsou přímo v nás, něco nechceš a přitom to máš v sobě. Já třeba vím, že mívám někdy úzkost, nechci ji, vím že musím zaměstnat hlavu, začít přemýšlet jak se něco dělá, něco jakoby připravovat ... to pomáhá. Všechno to negativní (co nechceme v nás- z toho co není vidět) se dá vyrušit a není potřeba ani rozum.


bixley
03. 06. 2020
Dát tip

Moc hezké. Někdy je dobře, když slova dojdou, ale je potřeba, aby se zase vrátila...


Vika
03. 06. 2020
Dát tip

Dobře, zkusím si víc všímat těch nákupních tašek. Já se v podstatě snažím a vím, že řadu věcí prostě nejde udělat. Byť bys odhodil něco, veselej bys z toho nebyl. Jenže z radostného pocitu, že jednáš správně, můžeš být někdy ve skutečnosti smutnej. Úplně jiná věc, je pak moje povaha, uzavřená, málo všímavá širšímu okolí...toho by  mi hodně  odpadnout mohlo, to máš pravdu.  


Vika
03. 06. 2020
Dát tip

K druhému dotazu můžu napsat, jen co si myslím : prostě věřil Bohu, konfrontoval svoji pochybnost s vírou, kterou měl. Nevím kolik lidí skutečně věří, že vstal z mrtvých a o tom to není, křesťané by tuto moji větu asi popřeli. Síla vykoupení a věčný život, to je to, co je vede tomu věřit. Něco prostě je, přesahuje to naše chápání a tak tomu dáváme lidský příběh, který zřejmě v minulosti se nějak stal. Asi to dnes nenapíšu jasněji. Tak nějak si to myslím. 


Vika
03. 06. 2020
Dát tip

Na stropě bych ani kopat nikomu nedoporučovala - spadl by ti na hlavu a máš to jistý - bez všech sentimentů. Děkuju za tip.


Norsko 1
28. 03. 2020
Dát tip

možná


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru