Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sex bez lásky- ano či ne?

09. 05. 2002
2
0
1241
Autor
cYd

     K napsání tohoto článku mě vedla věta mého kamaráda neANdrtÁLce, který při jedné pařbě prohlásil: \"Zavolám Hance, moch bych si zašukat... Nebo ne, mrdám na šukání...\" Když přejdeme zjevnou hláškovost tohoto výroku, který byl vypuštěn z jeho smyslných úst ve stavu notné opilosti, napadá mě cosi nepříjemného. Jsem divný já, neboť nemám rád sex bez předchozího vztahu, nebo jsou divní lidé, kterým je jedno, že dotyčného člověka znají 12 minut a už to dělají na záchodku, který se vůní lučního kvítí zrovna nehonosí?

     Od mládí slýchávám od kamarádů, kolik měli holek, která to umí, se kterou raději \"nejít\", neboť je to \"prkno\". Proto se ptám, je sex opravdu to nejdůležitější ve vztahu? Vždyť jak krásné je, když se ráno probudíte vedle milované osoby, vezmete jí za ruku a pozorujete, jak spí. Nebo se ráno probudíte vedle pomilované osoby, koukáte na ní a přemýšlíte, s kým to asi bude dělat další večer...

     Sex je zajisté ve vztahu třeba, ale otázkou zůstává, zda je lepší mít po svém boku krásnou osobu, která Vás sexuálně vzrušuje, ale nikdy si s ní nemůžete pořádně popovídat, nebo obyčejnou, normální holku, se kterou si užijete sexu, ač není tak krásný, jako s \"tamtou od vedle\", ale jinak si s ní perfektně rozumíte? Vždyť většinu dne člověk stejně nesouloží, že. Komu se podaří najít partnera, který ho velice přitahuje jak duševně, tak i fyzicky, musí být buď veliký šťastlivec, nebo je zaslepen prvotní zamilovaností. Otázkou zůstává, co se stane, až tato bezhlavá zamilovanost zmizí a na svět se začne člověk koukat z čistě praktického hlediska. Jistě, každý kluk a každá holka se chce pochlubit kamarádům/ kamarádkám, jakého má krásného partnera. Ale má smysl potom být doma nešťastný/á, protože se krásný partner choval jako totální buran a mluvil celý večer pouze třeba o sexu?

     Neznám jediného člověka, kterému by bylo jedno, že jeho partner měl poměr s někým jiným. Toto beru jako největší svinstvo, které může ve vztahu 2 lidí nastat. Já osobně to tedy \"kousnout\" neumím. Připadá mi to, jako naprostá degradace partnera. Opravdu požaduji tak mnoho, chci-li, aby mi dívka byla věrná? A chce-li provozovati sex s někým jiným, aby mi to nejprve řekla?

     Sex mezi kamarády. Doktor Plzák tvrdí, že muž a žena nemohou být kamarádi, že se to vždy zvrtne do sexu. I já často přemýšlím, jaké by to asi bylo s tou kterou kamarádkou, ale to je vše. Pro mne je totiž daleko lepší mít dotyčného člověka jako dobrou kamarádku, než jako bývalou milenku, protože jakmile bych s ní něco měl, již bych jí nikdy nedokázal brát jako kamarádku. Proto mi nedělá problém odmítnout sex s kamarádkou. Holky si myslí, že se bojím, kluci zase, že jsem debil. Záleží na úhlu pohledu.

     Takže, jsem debil a bojím se, nebo máte stejný názor?


Katerina
30. 05. 2002
Dát tip
Armande, kdybys mi dal avizo... :-)) a jak to delam? no, normalne, myslim. bez zbytecnych komplexu a jinych blbinek, kdy chci a s kym chci a tak dal :-)))

Armand
30. 05. 2002
Dát tip
Katerina: to zní strojově :)) .. dokonale :))

Katerina
13. 05. 2002
Dát tip
Armand: jo jo, to by byl zivot :-))) ted me cekaji same prisernosti a kdybych misto toho mohla hloubat nad tim, ze jsem tamtomu a tamtomu rekla ne a tomuhle jo, to bych se mela...

Armand
13. 05. 2002
Dát tip
Kateřina: a jak to děláš ty? :))

Katerina
10. 05. 2002
Dát tip
Armand: ale proc bych rikala ano kdyz nechci a ne kdyz chci??? ....problem je mozna v tom, ze clovek nekdy nevi, co vlastne chce a co nechce, ale v tom mam taky jasno, takze se ptam, o co jde??

Boggy_Depot
10. 05. 2002
Dát tip
W naprostý wjetšině souhlasim s autorem... Pořídit si kozatou věc s peroxidovejma vlasama abych ji mohl vystavovat kamarádům (a barvitě popisovat jaxem ji wojel) mi přijde poměrně zvláštní...nicméně rozhodně ne neobvyklý... Navíc mě nějak nevzrušuje představa, že po mojí partnerce před pár hodinama lezly desítky jinejch chlapů (zvířat,dětí,žen, čehokoli...) Ale možná to někomu přijde SEKSI.

Boggy_Depot
10. 05. 2002
Dát tip
myslim že lidi by se nad timhle měli občas zamyslet. proto ten *tip*

Armand
10. 05. 2002
Dát tip
Kateřina: promiň, dělal jsem si srandu :).. byla to reakce na tvé zvolání: "tvoje problémy bych chtěla mít" :))

ikarka
09. 05. 2002
Dát tip
:-) dokážeš-li rozlišit dobrou a špatnou radu, pak žádnou radu nepotřebuješ...

Armand
09. 05. 2002
Dát tip
Poslední otázka je podivně položena :))) Ale neboj, debil nejsi a jestli se bojíš.. to snad sakra víš ty sám.. potřebuješ se ptát? Odpověď znáš sám, tak si ji jen vytáni na světlo a buď na ni hrdý! :)) a ikarka má pravdu :)

Wopi
09. 05. 2002
Dát tip
tak... 1) mam několik kamarádek ZCELA NESEXUÁLNĚ 2) nevylučuje se mít pěkný vztah založený na hluboké lásce a někdy někde zažít obyčejný sex jen tak z prosté potřeby

traktorysta
09. 05. 2002
Dát tip
ano

cYd
09. 05. 2002
Dát tip
OK, ye to diwne polozena otazka....tag teda yako yestli Wam pripada, ze sem debil, ze se s kazdou holkou newychrapu a ze dokazu odmitnout, nebo yestli Wam to pripada normalni. Neni to ze strachu, ze bych treba zklamal, etc, to ne, yde spish wo psychiku....

Annika
09. 05. 2002
Dát tip
cYd, mas triezvy pohlad na vec, takze sa nemas coho obavat. O sebe rozhodujes sam a nie tvoji "mudri" kamarati. Apropo, ako sa hodnoti sex z prostej potreby u zeny?

Annika
09. 05. 2002
Dát tip
cYd, mas triezvy pohlad na vec, takze sa nemas coho obavat. O sebe rozhodujes sam a nie tvoji "mudri" kamarati. Apropo, ako sa hodnoti sex z prostej potreby u zeny?

cYd
09. 05. 2002
Dát tip
nesnashim....myslim si, ze se to da prekonat, ikdyz mash chut na soulozeni....mam v tomhle ohledu zkusenost s beywalkou a nic moc veselyho... :O(

Annika
09. 05. 2002
Dát tip
ups, nemyslela som to vo vztahu, zle som sa vyjadrila... Pretoze u muzov sa to berie ako samozrejmost, ale uz zien cosi nenormalne....

Armand
09. 05. 2002
Dát tip
Annika: máš pravdu, že se to bere jinak (což je špatně).... ale třeba se z mužů časem vyvinou lidi :))))))

Mercenary
09. 05. 2002
Dát tip
Wopi: taky mám pár kamarádek zcela nesexuálně - ale se všema si to eventuelně dokážu představit :-) cYd: to, že muž dokáže říct bez rozpaků ne, je známka jeho vyspělosti. Stejně jako když žena dokáže říct bez rozpaků ano :-)

Katerina
09. 05. 2002
Dát tip
Mercenary :-))))) cYd, Mne pripada normalni odmitnout sex s kymkoliv, nevim, proc by proto mel nekdo byt debil nebo se bat. Kdyz chci, tak ano a kdyz nechci tak ne, co na tom prokristapana je???? A co do toho komu je??? Tvoje problemy bych teda chtela mit :-))))))

cYd
09. 05. 2002
Dát tip
yo...ale gdysh to proste wodmitash hodne casto, tak lidi melou :O)

Armand
09. 05. 2002
Dát tip
Mercenary: to mi vysvětli to s tou ženou, která je vyspělá, protože dokáže říct bez rozpaků ano... Katerina: stačí říct ano když nechceš a ne když chceš... a máš je :)... teda ty jeho problémy :)))

Woland
09. 05. 2002
Dát tip
cYd: a nerikaj ti kamosi ze jses debil spis kvuli tomu ze ty svy odpovedi pises jak poleno? :-)

Mercenary
09. 05. 2002
Dát tip
Armand: To je jen takový starý bonmot :-)

cYd
09. 05. 2002
Dát tip
woland: dysh mluwim, tak mluwim, to neni widet, yag to pishu :O)))

Bezdomovec
09. 05. 2002
Dát tip
sem sice vozralej jako doga, ale souhlasim sakra s tebou mam stejnej nazor vole jdu se zase napit, tak koncim

Radost
09. 05. 2002
Dát tip
laska a bolest jedno jsou jen ruzne intenzity soulozeni je plozeni potomku sex je bolest milovani je zazrak, svaty, neprekonatelny chtel bych mit svy problemy...:-(((

Regis
09. 05. 2002
Dát tip
Nemám daleko k autorově názoru...

Cirilla
09. 05. 2002
Dát tip
sex bez lásky... kdysi jsem měla vztah s jedním kamarádem, oba jsem se repektovali, rozuměli si, všechno bylo fajn, jenom v tom prostě nebyla ta zamilovanost. Ano, spali jsem spolu, ale mám někdy dojem, že to byl nejlepší vztah, který jsem kdy měla. Nikdy mě v ničem nezklamal, protože nebyl v čem by mě mohl zklamat... Sex bez lásky - je to možné, ale toho člověka bychom měli znát a mít ho svým způsobem rádi. A vlastně když nad tím přemýšlím, tak jsem se nikdy nepodvedli. Láska bez sexu - i to je zcel reálné a možné. Asi tady moc tlachám, no to je u mně normální, tak nic :) Jo, a debil fakt nejsi, jsi jeden z mála chlapů, který to jsou v týhle přepromiskuitizovaný době trochu morální...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru