Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Diskuze klubu:KLUB ZA ZÁCHRANU RÝMŮ

17. 03. 2002
0
0
1268

Máte rádi rýmy? Šup k nám.

Budem se bít za záchranu rýmů v básních. Pryč s nerýmovanými básněmi. Pryč se všemi, s těmi kteří se brání nebo dokonce zatracují nádherně rýmované básně. Musíme si dávat pozor, nerýmysti se derou dopředu. Smeť me je jednou provždy.
navážeč
21. 07. 2004
Dát tip
Nějaký idiot?

prdlačky! prdlačky! prdlačky! kdo si splete rým a verš, nemá co zachraňovat... snad jen sebe, aby si ze studu něco nemusil udělat... zachraňte písmena v literatuře! objevil se nebezpečný trend: psát literaturu bez písmen, dělejte něco!

maj0
25. 01. 2003
Dát tip
SMRŤ PREHISTORICKÝM KREATÚRAM !!! Teší ma počet ľudí v tomto klube....

Prokletí
11. 01. 2003
Dát tip
NarVore, to je něco jinýho, hebrejsky psané texty zároveň i pracují s číselnou symbolikou, která je zabudovaná ve znacích a výše na celých slovech ;o) Páš ;o) m.

Prokletí
01. 04. 0002
Dát tip
chechééééé, Čajki, máš bod, tomu říkám touché ;o)))) m.

Čajke
22. 03. 0002
Dát tip
...dinosauři tu bYli taky dřív:), Bohouši

Prokletí
21. 03. 0002
Dát tip
Drahý Jiří, drahý Bohumile! Házíš tu hrách na holou zeď... trend převahy volného verše v české poesii oproti verši rýmovanému je nezadržitelný, učíme si to i my jako studenti český literatury na fildě... Chceš-li někoho v něco nutit, stejně neuspěješ, kdo chce psát rýmovaně, stajeně bude psát, myslím, že vznik toho klubu je jen plané gesto... Přyč s takhle hloupým klubem :(( Měj se fajn ;o))))))))) m.

čtyřicet
18. 03. 0002
Dát tip
Zřejmě máš na mysli rýmy, ne verše. Báseň psaná nerýmovaně a s nepravidelným (nikoli však zcela libovolným) rytmem je psána volným veršem, tedy je rozdělena na různě krátké řádky, jimž se říká verše. Jediným žánrem neveršované básně je báseň v próze, což je útvar v poezii poměrně řídký, neagresívní, nic neohrožující. Apropos - proč bojovat za něco, co není ohroženo?!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru