Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Chtěl bych to srdce zastavit

06. 06. 2022
10
11
366
Autor
Induan

Chtěl bych to srdce zastavit

Zabít tu bolest duše

Do sáčku z plastiku zatavit

Říkám věcně a suše...

 

Chtěl bych to srdce vytrhnout

Vzít ho a hodit psovi

Do temnoty svůj svět uvrhnout 

A začít nějaký nový...


11 názorů

Induan
22. 07. 2022
Dát tip

Tak to jako obvykle nedopadlo, ale nevadí - neztracím naději a našel jsem si docela brzy jinou přítelkyni, tak snad to tentokrát vyjde :-)


Induan
09. 06. 2022
Dát tip

Máš pravdu. Taky už mám tu zkušenost. Tentokrát budu obzvláště opatrný, abych neublížil...


taktedy
08. 06. 2022
Dát tip Induan

Uf.....drastické


Induan
08. 06. 2022
Dát tip zvedavec

Máš pravdu. Taky už mám tu zkušenost. Tentokrát budu obzvláště opatrný, abych neublížil...


Lenochod
08. 06. 2022
Dát tip Induan, zvedavec

Velmi bolavá a tím i léčivá báseň. Nevím, jak ostatním básníkům, mě je tento stav důvěrně známý... Krásně jsi to vyjádřil :0) Nová láska určitě pomůže, ale nespoléhej na ni se svou léčbou, jinak ji můžeš zahnat. Smířit se musíš sám, to za tebe nikdo neudělá. Kousek po kousku a pak už to zase půjde všechno líp (věz, že vím, o čem mluvím...)


Induan
07. 06. 2022
Dát tip Aru, zvedavec

Děkuju vám, kolegové za přečtení, kritiky i tipy, báseň vznikla ve chvílích úzkosti, kdy mám pocit, jako by mi srdce v hrudi něco opravdu svíralo, budím se s křikem z nočních můr a mám opravdu chuť umřít, abych před tou bolestí a depresemi unikl. To bývalo dřív, ale teď je tam alespoň malý pozitivní posun! Nejen, že bych chtěl začít nový život - ideálně bez té bolesti, ale já ho nakonec opravdu začínám i s ní! Ano - stalo se, čemu jsem už moc nevěřil a mám novou přítelkyni, která mi stojí za to, abych ty bolesti zvládl dál překonávat a ten nový život začít. Bude to ještě hodně těžké, překážek na cestě ke společnému životu je zatím spousta, ale oba jsme opatrně optimističtí a doufáme, že nám to spolu vyjde. Tak nám držte pěsti prosím a já slibuju, že se z té temnoty budu snažit vypsat natolik, aby už nademnou neměla tu moc a neničila nám život.


Aru
07. 06. 2022
Dát tip Induan

to netuším, jelikož neznám pozadí, ale pouze doměnky, smyšlenky a bláboly ;)


Odpoutaný Prométheus
07. 06. 2022
Dát tip Bačkovský

Aru - a kdyby náhodou nebyla, postaráš se o to, viď, Aru. ;-)


Aru
07. 06. 2022
Dát tip

novej život by se hodil, ale nebude jenom ztráta času a další tragédie?


Arthurs
07. 06. 2022
Dát tip Induan

velmi pekne sťažovanie sa, taká stažnosť, frflanie ale pekné lebo je uprimné, ciže pravdivé, popis stavu taký ake je, podľa mna o toto v poézii ide ... veľmi pekne, presvedčivo sa vedel sťažovat aj Ivan Krasko ... Hej, topole, tie topole vysoké! – zrovna jako čiesi bôle – https://www.visegradliterature.net/works/sk/Krasko%2C_Ivan_-1876/Topole


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru