Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

ze skicáře /

03. 07. 2022
13
64
1028
Autor
cvrcka

Zajímavá diskuze k prostudování, pokud máte cas, dílo je na odkazu i s původním počtem komentářů

https://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=503148

 

 


64 názorů

Silene
06. 07. 2022
Dát tip

(Dobře, tak já si to poslechnu. Zvědavost je prevít. Případně zazpívám sama, ale to varuji, na tvou zodpovědnost. Snad to obě přežijeme.) 


cvrcka
06. 07. 2022
Dát tip

Silene, myslím, že jsi nenapravitelně velkorysá. 

Velmi často Tě prostě jenom nestíhám. 


Silene
06. 07. 2022
Dát tip

Bude to zpívané? PS. To jsem ti pochválila metaforu. Ještě pět veršů a máš miniaturu, hříčku. 



Silene
06. 07. 2022
Dát tip

A to už jsem někde slyšela. (Tyhlety hudební repetice.) PS. Když si chceš troufnout tvrdit, že je Praha čarodějnice, navíc si tak voráchlá, že zdravíš Žižkov, tvrď to aspoň volným veršem. Šlendrián! Dvě vědra třešní i s proteinem bych na tebe chrstla. Měj se fjúú. 


cvrcka
06. 07. 2022
Dát tip

Moje srdce pro tu očividnost tlouklo cca odhadem tak šest let tady i jinde. 

Díky. 


Silene
06. 07. 2022
Dát tip

O tom bití srdce pro písmák přemýšlím, myslím, že daleko spíš ale bije moje srdce pro onu očividnost, čímpak to asi je, že stojí písmák za vyližkapsu. Protože tohle je přesně princip fungování většinové společnosti, která je táák tolerantní a lečistická, ve vlastní prospěch zaměřená, až je totalitní. Smajlík nasazené plastové misky na rýži přes čumák. Tak jo, tak jsem se vylila. Mrkvi, senám, třešňovým týdnům zdar!


Silene
06. 07. 2022
Dát tip

Teda sorry, dievča ostatní nezařaditelné používá, ale zase si prý u ní máš pamatovat, blabla, kdy jí smíš nebo nesmíš komentovat, jaké to má podmínky, dtto u cvrčky, u annnie, kde musíš přečíst zároveň sedm zpovědí a životopisů, no, nevím, no. Podle mě by stačilo to druhý, tedy zužitkovat kategorie fér, ale holt onen odlišný světonázor.

Ne, mě notoričtí pozitivisti dycky polezou krkem. Možná aj nějakou nudli vyhrknu. Bez pardonu.

Jo, a přesně Poetizer, Fejsáč. Insta poetry.


Silene
06. 07. 2022
Dát tip

Nebo Jen tak pro radost, MIMO, ostatní nezařaditelné. Nevážné kategorie.

Ale sranda je, jak to se nechce nikomu.

Bránit se nemusíš. Ty si myslíš své, já zase své. Stačí si ukázat příslušná gesta, jít si po svém. Enough. 


Silene
06. 07. 2022
Dát tip

Jistě, nepoužívat pro odkladiště arénu a doporučené dílo. Otázka respektu k pravidlům, který tu nemá takřka nikdo. Přehlídka hádej koho. Nosů. 

Ságu jsem ani nedočítala, byla jakási fejková, splácaná.

A nezajímají mě ty pozitivistický omluvenkya výmluvenky! Jen u osobních přátel s patřičným tekutým úplatkem. Burn the positivist!

jen errata plus rozšíření

Žižkov je pražská čtvrť.


Silene
06. 07. 2022
Dát tip

Míněno jinak. Tak se aspoň namáhej mrknout, zda jsem si náhodou něco nevymezovala s některými dotyčnými. Fakt je, že co bylo u mě, to je vyhozené. Ne, prostě cukrkandl annnie, dievča mají jiný vesmírný světonázor.

A ty prostě taky. Tak si škub. 


cvrcka
06. 07. 2022
Dát tip

Jenže já Ti žádnou Tvoji činnost nekritizuju. Mně nemusíš dokazovat, že jsi výjimečná, já to vidím. Ovšem respekt k Tobě ze me neudělá člověka, jehož srdce bude tlouct pro písmák. 

 

Já se tou statistikou braním. Nepoukazuju na Tebe. Bráním se. Chci tím říct, že pro mě je teď čas, kdy pismak využívám (20 děl za rok jsem nevložila nikdy - spíš tak 2-4) 

Ano, jako zdroj pozornosti.  Jako odkladiště textů, jako většina. 

Protože toho osobně mám v offline tolik, že absolutně není mojí prioritou ani vubec jeho existence. Když nebude písmák, budu totéž dělat na Facebooku.

Nemám k pismaku žádnou nostalgii.

Je jako velkoměsto. Pokud se nenaučíš všechny negativa ignorovat, a pouze jednat ve svém záměru (který může být i velmi bohulibý, zodpovědný a samaritánský, ale musí být tvůj ), semele Tě.

Proto jsem nezůstala bydlet v Praze. 

 

Zdravím Žižkov. Prahu čarodějnici.

 

Můj nos je červený, ale nesnáším nátlak. Sága byla vložena na truc. Rozhodně přijde 5:1. 

 


Silene
06. 07. 2022
Dát tip

Publikovaných děl: 8 Obdržených tipů: 30, daných tipů: 4541 Obdržených kritik: 327, napsaných kritik: 6546


Silene
05. 07. 2022
Dát tip

cvr: Ano. Asi ti říkám, protože se známe, ne. Tu novou skvadru odmítám vůbec řešit. Já to tu nezacukrovala. Co ti asi tak mohli pochopit a vidět. Jinak jestli tě to zajímá, oslovila jsem lidí vícero a taky tu nemůžu utáhnout vše, co tu kdosi pomoučkuje Korunním.

Má sta starostí bych přejmenovala na ze skicáře. Jinak dtto, co dajak.

S tvrďasy ve čtvrtém je legrace a předposlední je zaprvé tradičně licenční, zadruhé to kryješ samotným obsahem.

off: A říkala jsem ti to už kdysi, třeba alx už jsi chápat podle těch žvástů mohla, myslím si. A snad chápeš, zdá se. 

A už se za ten nos čapni, ptže, za to nemůžeš, ale jestli mi ještě dneska někdo napíše nějakou prosbu nebo morální naučení nebo nevím co, co bych tak na písmáku mohla obstarat nebo obsloužit, tak tobolka. VSD.


yss
05. 07. 2022
Dát tip cvrcka

netlač, nechaj tomu kúsok času 


cvrcka
05. 07. 2022
Dát tip

A právě proto, že si vás vážím, tak se mě tohle dotýká. A vím, že jsem blbá, že jsem to znova otevřela. 


cvrcka
05. 07. 2022
Dát tip

A za poslední rok jsem včetně všech opakovaných vkladu vložila 20 textu a okomentovala 60 děl druhých autorů (ne že 60 kritik, ale 60 různých děl). 1:3  jsem vyvrhel. 

 

A když tak apelujes Silene na mou sociální inteligenci, tak disponuju i základní matematickou a čiste statisticky 

Dané kritiky mínus obdržené děleno počet děl - ze sloupce oblíbených autorů je tam annnie na tom podobně jako já ( u ní 12:1 u mě 10:1) 

Aru, štírka, Veronika, arthurs, silaerob, dievca, biskup,  - všichni horší skóre. Maximum 5:1 

 

Bože. Všechna kritika na mou hlavu. 

Dvojí metr. Btw. Yss. 


Silene
03. 07. 2022
Dát tip

errata: v domnění


Silene
03. 07. 2022
Dát tip

cvrčko, mám taky důležitější věci na práci. 

Průběžně dodržované pravidlo 1 : 5 je neuvěřitelně prosté. Že se v ČR nečtou návody, za to já nemůžu. A že jsou lidi tak zaslepení, tak za to také ne. Měj se fajn. 

Nemám už čas, omlouvám se. Myslím, že jsem ti ho věnovala i v sz kdysi docela obstojně. Podstatnější věci na práci, i ty promiň, že jsem tě zdržela, snad se zde, ve velmi SOLIDÁRNÍM komentátorském prostředí dočkáš přehršle reakcí. Viz dnes a kdysi. Proto Hory v nás. 

Oslovila jsem tebe v domění, že disponuješ sociální inteligencí. Mea culpa. 


cvrcka
03. 07. 2022
Dát tip

Silene,ty Hory vůbec nechápu a celkově fakt nevím.... Jako publikuju jeden text cca za 14eni, když mám hodně silnou potřebu kontaktu s čtenářem, jinak třeba taky jednou za půl roku... Fidzi byla pokus na sobě i na prostředí, 

kdyz mi opakovaně píšeš, že vázat umím, ale opakovaně jsou mi psány k vázání výtky - ne, opravdu si vás nedělám srandu, opravdu vázat nijak extra neumím a opravdu mě ty vytky zajímají. 

Přepsat to video nestíhám. Promiň.


Silene
03. 07. 2022
Dát tip

https://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=498720

Odkazy ke zmínkám v zajímavé diskusi.


Silene
03. 07. 2022
Dát tip

https://www.pismak.cz/index.php?data=user&id=50770


Benetka
03. 07. 2022
Dát tip

Hezké. Tečka.


Silene
03. 07. 2022
Dát tip

tech. Čtenář není posluchač, audiokniho Kamamuro. Musím si šetřit svůj top sluch. 


Silene
03. 07. 2022
Dát tip

šest minut bzučení poslouchat nemůžu. Napiš to potom sem. Díky za respekt.


cvrcka
03. 07. 2022
Dát tip

https://youtu.be/9-Tsj90E3kU


Silene
03. 07. 2022
Dát tip

Philogyny, myš pyš, já nechci ani tak historky o Goře. Představte si spolu se cvrkem, že mě ani zase tolik nebaví louskat tu druhým básničky. Jen jsem se pokoušela naučit lidi něco, co třeba Gora nemůže, jednoduše protože to neumí. Tak jsem ráda, že si pamatuješ, co jsme si k té básni říkaly my dvě, plus tuhle ysslandia. 

Co mě se týče, řeším zejména vázaný verš, což je důvod, proč tě nezahrnuji soucitnými pozitivistickými výlevy. 

Jinak autor vrbák? Nebo ještě někdo jiný. Proboha, zmínka o tipech byla pouhou vzkazovou zkratkou pro cvrka. Tak nic, no. Příště bude mít někdo další mít plný servis od někoho, kdo tady tu štafetu zvedne. Třeba se někdo najde.

cvrkovi o kritiky nejde, to je jakási jiná hra. Prostě na potěšení čtenářů asi. Na blbým místě umístění. cvrk už vázat umí, třeba tuu štafetu zvedne. 


Philogyny
03. 07. 2022
Dát tip

pro Silene

Tady mne kdysi nasměroval kamarád, psal tu a byl ve skupině myslivosti, dělal, že je holka. No, byl věku mého syna. Pamatuju si na svůj první pokus, na který mi odepsala Gora, asi nějaká maminka na mateřské. Trefila to. :) To Antré jsem napsala, když jsem procházela býčárnou, byl podvečer, ticho, šla jsem a jeden, co si mne pamatoval, jak jsem ho krmila, dal hlavu pod zábranu a chtěl pohladit. Pamatujou si.  A pak jdou na jatka. Pro mne je to nepředstavitelná trýzeň. Červené náušnice. Ještě, že mám alergii na hovězí maso. Nejím ho. Já se přiznám. Včera jsem šla s holkama lesem a naběhla mi ta ubohá myš. Jsem to já.  Začala jsem se uchechtávat. Vím to. Jenom mi někdy přijde, že je toho všeho moc. Asi tak. 


Silene
03. 07. 2022
Dát tip

Jo, jistě. Já si tu kdysi nechala od vzteklého cvrka nadávat ve snaze jí pomoci, potom kauza Fidzi, ne, fakt jsem to dělala pro tipovou oplátku. Uživatel egil jistě taky. 

WTF, cvrku? 


yss
03. 07. 2022
Dát tip

Ty sa považuješ za užívateľa umierneného, ja som výslovne útočná fúria,ktorá bez akejkoľvek agresivity a osobného podtónu prezentovala svoj názor. Zabudla som, že tuná / všeobecne/ sa to nenosí. Všetko.


Silene
03. 07. 2022
Dát tip

cvcko, mě tak baví, jak prostě všichni umírněně potřebujete potopit písmák do totálního cukrkandlu. Tož liter, liter... Však s ním máš své zkušenosti, ne? 

Vytáhni si třeba svoje Hory v nás.

Běž. A mrkej, kterak suverénně jsi brala egilův komentátorský servis. To má nějaké důvody, že tu lidi psávali fundované kritiky. 

Tohle je kritický duch písmáku.


cvrcka
03. 07. 2022
Dát tip

Díky, Phil, za sdílení i názor. Rozhodně jsem pro zrušení tipů jako kvantifikátorů názoru na text. 

 


Silene
03. 07. 2022
Dát tip

Philogyny, ty také. Když tě law kdysi nasměrovala na písmák, šla jsi sem tuším vyzkoušet něco nového. 

Jde tu především o to oplácet solidárně pěti věcnými kritikami pod díla ostatních autorů na jedno své vlastní publikované. ántré pro malou myš. Vzpomeneš si? 

Já tu žádná díla nemám, mě oplácet nemusíš. 


yss
03. 07. 2022
Dát tip

Nie, text som určite čítala, ešte pod svojim pôvodným nickom...ako si správne poznamenala, "zopakovala" som svoj nesúhlas, čiže už som reagovala pri inom tvojom opätovne "nezmenenom" texte...

Ono je fajn, že za všetko môže Silené, ale určite by bolo objektívne a najmä pre pochopenie "hmatateľné" ak by si vysvetlila dôvod, na ktorý som sa pýtala v predchádzajúcom momente 

Samozrejme vec chuti.


Philogyny
03. 07. 2022
Dát tip cvrcka

Zaujala mne ta kasička na tipy. Stalo se mi, nejednou, že mi o ten tip někdo řek, když jsem jen okomentovala. Nebylo to na tomto serveru.  Pokoušela jsem se zrušit systém bodování tipy,  protože nejjednodušší je vejít a otipovat básně, že. Myslím, že někteří je ani nečtou. A pak čekají na odvetu.  Tak mi to jednou někdo napsal. Ty mi a já tobě. 

Mám svého oblíbence, jednou mi poslal dopis. Dal za ty roky tři tipy. Nevím, jestli stojí o komentáře. Napsal mi a já si toho vážím. Když mi otipoval báseň, byla mi za ni hanba. Byla to facka. Ten tip. Uvědomila jsem si, jak je špatná, ale lip psát neumím. Začala jsem, když podepsala revers v blázinci a vyhodila všechny ty prášky. Začala chodit les, založila chovnou stanici ze Zátorské tvrze, udělala si zbrojní průkaz a myslivecký kurz. Pomohlo mi to? Nevím. Vím jenom to, že když člověk chce, tak dokáže všechno. Třeba to někomu pomůže...Nemyslím si, že on píše podle pravidel. Žárlím, když se pod jeho textem objeví někdo jiný. No, jsme tam od začátku spolu, u jeho textů i Lawender. To je ten genius loci. A možná mi jenom připomíná mýho syna. 


cvrcka
03. 07. 2022
Dát tip

Já také napsala "kritika mého chování jako uzivatele"  k čemuž rozhodně prezentace textů patří. 

A neberu si to osobně, jen (vidím), že mi to vadí. Asi že se považuji za uživatele umírněného. A hlavně mi vadilo, že jsi se - podle mého dojmů - jen přidala k Silene, které naopak věřím, že ten text už četla..

Nebo bys ho věděla zařadit i kdyby Sil nic nenapsala? 


Silene
03. 07. 2022
Dát tip

cvrku, jestli chceš ten text jako písmáku darovat, v prestižním levelu typu dajakbol, že volíš arénu, abys byla vidět celý měsíc, no...

tak jako... sice dajaka chápu, že si to může dovolit, na druhou stranu i on tím uváděl pár lidí v omyl, že publikuje nikoli se suverenity, ale pro poradenství. Každému z nás se tu daří něčím zmást, mně taky. 

Daruj dílo, o němž soudíš, že je prestižní, fajn. To je od tebe ohromný. Zkus to ale přes dílnu, ptže tu zoufale scházejí lidi ochotni se zapojit do kritického systému věcných komentářů. Vielen Dank. 


yss
03. 07. 2022
Dát tip

Prezentácia textu / vklad / nie je prezentácia správania, aspoň podľa mňa nie, správanie si človek všimne až pri reakcií na "podnet", ale nie som typ, ktorého autori zaujímajú nejako po osobnej stránke, osobnu rovinu neriešim.


cvrcka
03. 07. 2022
Dát tip

A prezentace není spravanie uživatele?

Nechtěla jsem vzbudit vykřičníkove emoce. Jen se ospravedlňují, že jsem reagovala dotčené na Tvůj první komentář.


yss
03. 07. 2022
Dát tip

pretože, aký to má zmysel kritizovať, komentovať text, s ktorým autorka dajme tomu pri trojitej "publikácií" ani v priebehu "desiatich" rokoch nepohla..asi ten text považuješ za kvalitný / čo samozrejme schvaľujem / tak mi prosím ťa vysvetlí tie " dôvody"..pretože z môjho pohľadu predsa na texte nič meniť nechceš. 


Silene
03. 07. 2022
Dát tip

cvrku, zopakovaný vklad: to by mi až tak nevadilo, to mi štve čistě z ryzí zvědavosti na něco fakt nového. 

Jiný problém mám. Nikdy jsem si nemyslela, že nepochopíš jemné náznaky ani ty výraznější, zrovna ty, s minulostí z PP. Ty jo, proč ses musela přidat ke ždímačům písmáku? To nemůžeš, fakt se nemůžeš obětovat a na jednu publikaci oběhnout pět děl a něco smysluplného pod ně připsat? Vždyť to nemusí trvat hodinovou kritiku. Ale nějakou smysluplnou trefu snad ze sebe vystřelíš, ne? 

Kdo si doprčič myslíte, že tu pořád bude komentovat, když budete všichni jen důležitě mlčet? A žes tu chodila pod různými díly s výkřiky, jak je možné, že si jich ještě nikdo nevšiml. Ha! Co takhle trochu matematické zákonitosti? 

Promiň, že musím takhle, myslela jsem, žes ten princip nutně musela odpozorovat. Však minule: ale ani minule jsi nekomentovala, Silene. / A kolik ty, cvrku, na jedno dílo? 

Atd. I v minulosti. Rozsviť si, prosím, zrovna ty, cvrku...

Tipů, výběrů měj přehršel. Ani rozdávat je nemusíš. Ale kua... POSKYTUJ TU ZPĚTNOU VAZBU DRUHÝM. Princip, proč tenhle server vypadal, jak kdysi vypadal, no.


yss
03. 07. 2022
Dát tip

Prosím? Kritizujem tvoje správanie??? Trocha objektivity poprosím..kritizujem spôsob prezentácie, v tom je snáď sakra rozdiel ...


cvrcka
03. 07. 2022
Dát tip

Yss, k dílu můžeš jakkoli nespokojeně. Možná sis mohla všimnout, že kritiku tvorby beru s naprostou samozřejmostí. Kritika mého chování jako uživatele mi zřejmě vadí. 

 

Ovšem děkuji za upozornění, Silene, pravidlo o nevkladani stejného obsahu mi skutečně uniklo. 

Omlouvám se tedy všem právem pohorsenym a odebírám se do autorského mlčení, než mě nakopne nějaká múza.


yss
03. 07. 2022
Dát tip

* oprava *nevadila pri komentovaní iných tvojich textoch ..


yss
03. 07. 2022
Dát tip

Áno, vyjadriť svoj názor je pre mňa úplne prirodzená vec, predsa ak niečo čítam, väčšinou dávam aj spätnú väzbu, že to niekto berie ako "nutkanie", môže byť, stačí dať vedieť. Skoro som prekvapená, že ti táto moja nutkavá "obsesia" nevadila v iných textoch Od mňa všetko.

 


Silene
03. 07. 2022
Dát tip

Ptala jsem se tě už minule. Fakt ti tu nedovtipnost nežeru. 


Silene
03. 07. 2022
Dát tip

https://www.pismak.cz/o-nas/napoveda

Nedělej se, cvrcko. Tohle mě na tebe štve. Víš to dobře. Uživatelko servisu. Myslela jsem, že něco trochu chápeš. Tak ti děkuju za snahu. Jo, přece stačí zpropagovat původní vklad. Prostě SOLIDÁRNOST, autorko, stojící o vážnou kritiku.


cvrcka
03. 07. 2022
Dát tip

yss, děkuji za zopakování Tvého názoru ohledně úpravy a znovu vložení nějakého textu. 

Ano text je stary snad deset let, možná sedm.. a vkládám ho zde potřetí po dvou a půl letech. 

Neříkám ani že je bůhvíjaký. Krcim rameny nad tím, že ho z principu zazdívaš za nesouhlas s "prý znovu publikací" (ponevadz pochybuji, že si ho pamatuješ, natož abys věděla, zda jsem dostala "dost" komentářů)

 

Nutkání připsat názor je krásné. Dik bohům za něj. 

Jinak nemusíš nic. 

 

Silene, kasička na tipy chřestí samou radostí. Možná bys též někdy mohla s tou uštěpačností i brzdit, i když moje chmury se probouzejí jen pomalu.

 

Promethee zdravím,

Danny s úklonou. 

 

 


yss
03. 07. 2022
Dát tip

Báseň je fajn, ale osobne nepreferujem "návrat archívu" bez nejakej zmeny, alebo novej úpravy či viditeľného zásahu v texte...príde mi nejako "kontraproduktívne" opätovne tipovať, prípadne rozoberať niečo, k čomu si komentáre a myslím že aj kritiku určite v čase publikácie / prvej, druhej ?/ obdržala / samozrejme, môžem sa mýliť/  - 

Chápem, že ako autor máš nato plné právo, ale mne osobne tieto "preferencie" asi vadia. Naivnost mojej duše verí, že čitateľ si kvalitný text vie dohľadať aj sám / aj keď je možno staršieho dáta /. Nič osobné.


Danny
03. 07. 2022
Dát tip

jeden aktivní Tip


Všichni stálí pacienti mě předběhli. Tak aspoň ten sorbet - třeba v horku přijde vhod...


Silene
03. 07. 2022
Dát tip

(Máš to krásný, ty jedna kasičko na tipy. Mazej načtnout pět kritik kolegům. Platba za publikaci. Jistě chceš pochválit za provokaci předposledního verše. Měj se, šuplíku.)


cvrcka
03. 07. 2022
Dát tip

Ahoj Luzz. Vážím tvého slova. Ráda tu čtu. 

 

Dik silly lenko ;) 


Luzz
03. 07. 2022
Dát tip

(přesně črtat - trochu protimluv asi... ale blíží se to nejvíc tomu, co jsem chtěla říct.)


Luzz
03. 07. 2022
Dát tip

dobrý

má to spád. dynamiku. jakousi vnitřní rozhodnost. jako ty tahy štětcem nebo čáry uhlem, tužkou nebo čímkoliv, když rychle, ale přesně črtáš.


Silene
03. 07. 2022
Dát tip cvrcka

(Tak pohni aspoň s mezerou v nadpisu. Šlendrián! Po lomíku fuka, neodděluješ-li pouze dvě alternující se slova. PS. Hnusné uvozovky. Četla jsem ji nedávno, napiš novou! Ostatní nevím, to zří než autor.)


cvrcka
03. 07. 2022
Dát tip

Provokaterko :p 

S ničím, abys věděla. Kdo ji prosím Tě kdy naposledy četl! 

 

Ahoj Sluko :) 


Silene
03. 07. 2022
Dát tip

(Podvodnice! S čím jsi zas pohnula, s jednou uvozovkou?)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru