Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Přestřelky

18. 08. 2022
10
13
353
Autor
Silene

. něco sepraných děravých fusek pro mou věčnou lásku uživatele Kamamuru a syčivé klubko jeho alter eg
. že mě nečte a nectí? nevadí, stejně ho miluji a podstatné je, že mi zase někdy odepíše


13 názorů

Kaj
02. 09. 2022
Dát tip

Výborné! Krásný víkend


Silene
27. 08. 2022
Dát tip

Možná jsem dokonce konečně (není to pleonasmus? Neměl by úplně být, stupňování a limit) vyrozuměla díl našeho vzájemného nepochopení, a sice potížista zde: lemma výstup,

. kdepak, nemíním nutně autorské vystoupení na prknech, která znamenají svět (či průšvih), nemíním ani turistický výkon v podobě pokoření Pradědu, v základu výrazem míním autorské dílo zprostředkované v podobě (čitelného) zápisu. Mentální výstup. 

. odporný nešvar poloprofesní mluvy od mé maličkosti, odcházím zpytovat svědomí ke sklence zelenkavého likéru či k vodě s jen nepatrnou příměsí hlavničkových bakterií. Mha přede mnou, mha za mnou. 


Silene
27. 08. 2022
Dát tip

Seriózně, oblíbený problém:

https://writing.upenn.edu/pennsound/x/Ashbery.php


Silene
26. 08. 2022
Dát tip

Rem: Snad to napíši raději sem, autorka básně Turgeněv pozdě k ránu bude asi celá šťastná ze všeho rolování, co ji tam pro mou rozšafnost a patrně i souběžnou neschopnost sdělit dnes (i jindy?) něco srozumitelně, čeká. 

Recitátor či básník samozřejmě při prezentaci uměleckého textu nemá nic přežvykovat ani se ničím ládovat, těžko by mu bylo rozumět a asi by dost prskal drobky kolem sebe,

všechny mé hyperbolické příměry směřovaly spíše k oblíbené hypotetické maximě Smrt autora (autor Roland Barthes), a tedy oddělitelnosti osobnosti autora od jeho tvorby. Dále proběhl pokus vytyčit na časové ose poměrně velký interval, který zrelativizuje možný vliv osobnosti autora na jeho tvorbu. 

Zmínkami o víně, chlastu, kuřivu, vodě a ztrátě svobody jsem potom poukazovala k institutu vcelku osvědčených a prověřených múzických... podnětů? 


Silene
25. 08. 2022
Dát tip

Rem, ach, samozřejmě, podlehnout fešákovi, to je zákonité, a tudíž právoplatně omluvitelné. Fešák však vydrží jen... jen něco a do času, kdežto báseň! (kéž dobrou) tu můžeme luštit ještě v rámci historické mluvnice a smaragdových desek. Jak vzrušující!

PS. Tak že děkuji za trpělivost. 


Silene
25. 08. 2022
Dát tip

Rem, žeru tvůj smysl pro humor. Pozorovala jsem tuhle jedním okem tvou komentátorskou aktivitu a říkala si, že obdivuji zkoncentrovaný postřeh a energii, tedy rozhodně tak působilo ve výčtu kritik, energie a čas pročíst díla se u mě nenašly.

Eva je žena. Text je asi podezřelý, inspirace Děčínem, tamním výtvarným uměním, blabla. 

Ony jsou to než sepraný starý fusky, huž tu kdysi na šnůře visely, tyto texty. Zase tolikeré lásky nejsem schopna ani já, abych hnedle uštrikovala nové a z čerstvé příze. Ostatně mě tito mí milenci také furt schematicky obdarovávají typovými předměty, jaké kupovávali již svým předchozím láskám, no ne/znáš to, neznáš, samozřejmě, dg. chabá invence. 


Silene
20. 08. 2022
Dát tip

black8: Moc děkuji za reakci. Tys mi připomněla, a to v pravý čas! číslo, které sháním. Mám ráda souběžnou roli náhody.

Jinak těším se na další cyklus u tebe, pevně doufám, že třebas opožděně, leč určitě dorazím pokochat se slovenštinou. 


black8
19. 08. 2022
Dát tip

čítať ťa je pre mňa ako lúštiť krížovky. ale v tejto stručnejšej forme mi to aj celkom ide. niektoré obrazy sa mi aj veľmi páčili. a pri tomto som sa aj pousmiala: Na hrot mého ticha / přišpendlil se Michal :) *


Silene
18. 08. 2022
Dát tip

www.slecnasluka_jesenzacni.wow 

Tak už, podzimku, nějak začni. (Jenom to ne!)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru