Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Volební apel!

06. 01. 2023
4
6
239
Autor
supizmus
Řekl jsem, že se nebudu veřejně vyjadřovat k volbám, ale poruším to. Vyzývám všech 9 kandidátů, aby odstoupili, vyzývám národ, aby ustanovil za státní zřízení anarchii a vyzývám sebe sama, abych se prohlásil vrchním anarchou! A jako 196 cm vysoký anarcha si za své heslo vybírám anarchistické, mojí hlavě milosrdné: "No futra!"
 

6 názorů

Aru
31. 01. 2023
Dát tip

Zeanddrichu, 30 let politici něco slibují před volbama a něco jiného dělají po volbách, nevšim sis?

když nevíš co je to oportunizmus a kdo je oportunista, tak tady je vysvětlení, oportunizmus znamená: "přizpůsobivost, využívání příležitosti, bezzásadovost, opouštění zásad ve prospěch okamžitých výhod", už ti to něco začíná připomínat? třeba politiky? no a teď mi řekni, proč bych měl takový lidi volit?

ty znáš politika, kterému jsi dal svůj hlas jinak než z médií? doslova jinak nevíš jaký to je člověk, pouze znáš jeho mediální obraz, takže člověk, který nezná svého politika osobně a většina ho nezná, volí logicky Zeanddrichu nikoli daného člověka, ale jeho mediální obraz překládaný médii, tobě je zkrátka potřeba vysvětlovat nejzákladnější mechaniky, protože ti prostě chybí pragmatizmus a tak si naivně myslíš, že zvolený politik to co říká lidem myslí vážně, proto žádná demokracie není, ale je to jenom oportunistická hra na demokracii, aby naivní lidi jako ty si mysleli, že jejich hlas něco znamená.

uvědom si, že ti lidi co volí politika, znají jeho mediální obraz, ale politik nezná ani hrubě své voliče (tak proč by měl něco dodržovat, někomu koho ani nezná? myslíš že prezident ví kdo jsi, vážně?), chápeš? volič potřebuje politika, nikoli politik lidi, energie proudí k politikovi, protože na něj voliči upínají pozornost, nikoli naopak, to vy voliči, držíte politika v jeho křesle, bez vás, bez vaší podpory, bez vaší pozornosti a bez vaší energie by se na to dávno vysral a šel dělat něco normálního.

to ty Zeanddrichu jsi součástí prodlužování politické agónie a zadržuješ změny, které musí přijít, ale dokud to nepochopíte a nebudete připraveni na změny, tak žádné změny nepřijdou a dál budete živit tuhle žumpu oportunistů, já čekám 30 let na změny, ale to ty Zeanddrichu chceš chodit k volbám a volit lidi co se ti smějí za zády, ale je to tvá volba nechat si vládnout bezzásadovými lidmi; honíš se za větrem, který ti vždy uteče


 

Aru, chováš se občansky nezodpovědně (ano; jisté procento obyvatelstva si to dovolit může..; - ale i ti, co umí číst a psát ? :) )

 

(( ...)).

Účastí v (*demokratických) volbách (alespoň tedy jako voliči) vytváříme jistý (s)tvořitelský zářez, který se nám počítá (, i když náš kandidát neuspěje :) ).

*ano, v těch nedemokratických může mít větší nebeskou cenu naše neúčast :)


 

.. .

Ty, čoveče, vidím, že Ty jsi plus minus stějně veliký, jako já! (jde tedy o to, kdy jsi se měřil; - já už dlouho ne, ale míval jsem ráno 197 cm, a večer asi 194 :) )


Kočkodan
07. 01. 2023
Dát tip

Obávám se, že narazíš. Nejen na futra. ;-)


Philogyny
06. 01. 2023
Dát tip

To sis dal pod nohy židli nebo oprátku?  :)

 


Aru
06. 01. 2023
Dát tip

dobře děláš, mě osobně je jedno, kdo bude dělat šaška na hradě, nesleduju to a mám absolutní klid, stejně lidi o ničem, jako tvorba zákonů, toky státních peněz nerozhodujou, celý je to jen oportunistická hra na to čemu se říká "demokracie", žádná "vláda lidu" nikdy neexistovala, max. byli voleni zástupci, jako teď, kteří si šli svým směrem a ten směr je jen blíž zájmům občanů daného státu, nebo ne


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru