Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hadrova panenka

10. 06. 2002
2
0
631
Autor
truchlilek

Kdo skutečně jsem? A komu svěřit to tajemství?

Hadrová panenka

pohozená po polici

tou jsem

kdo mě pochová

kdo pohladí mé rozcuchané vlásky

kdo řekne "rád tě mám"?

 

Ušmudlané potrhané šatičky

a místo nosu knoflíkové dírky

lesk v očích dávno vybledlý

knoflíčky ze šatiček

poztrácené pod růžovými keři

kde si hráli

na schovku...

 

Pohráli si, odhodili

zneužitá, opuštěná

nebohá

Hadrová panenka!


Adelan
10. 06. 2002
Dát tip
Ach jo, to je tak smutný...neboj, bude líp... :-)

Perfektní depka... opravdu kvalita... No ale musím s Tebou v něčem souhlasit, i když teď nedepčím... Možná je "mám tě rád" fráze, ale hrozně moc chybí, když se neříká... no a o "miluju Tě" snad ani nemá cenu se bavit... Každopádně *!

bogart
10. 06. 2002
Dát tip
Proč o tom raději nenapíšete ve formě prózy. Toto není poezie. I když nedohlédnete ke špičkám poetických technik, které by se daly využít k Vašemu tématu, přesto by stálo za to zamyslet se "proč to nazývat básní?". Je to jen popis a to spíše draft popisu... což je hodně málo.

bogart: Ve formě prózy by to ztratilo kouzlo... Takhle je to prostě nádherný... :o) Každý verš je potřeba číst zvlášť kvůli kvalitě přemýšlení nad tím dílkem... tak asi proto...

bogart
10. 06. 2002
Dát tip
nesouhlas. Je to jen výčet vhodných charakteristik, žádný průnik dál, žádné souvislosti, obecný vztah. Jen vyjádření sebelítosti (vidí se sama jako panenka). Proto bych to doporučil kondenzovat do jednoho-dvou řádků... ale mohu se mýlit.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru