Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Divoký úplněk

22. 03. 2023
4
6
213
Autor
javavia

Tak když se nedá spát, může to vypadal i takto:-))), snad vás pobaví

Tož ta úplňková noc je teda pěkná divočina. A  hodně velká... Noc je už dávno za svou polovinou , spala bych , oči pálí, ale spánek...kdo ví kde.... Po dlouhém přehazování z jedné strany na druhou, kdy už žádná známá pozice není příjemná...zkusím počítání... oveček samozřejmě... Jedna ovečka, druhá, třetí... desátá... dvacátá...paráda asi brzy usnu... třicátá ovečka a ...vlk...ty vole vlk!!

A šup...už honí ovečky z jedné strany na druhou, skáče nalevo, skáče napravo... ovečky skáčou jedna přes druhou, bečí ...no to je teda mela... A oči mám jak dva horkovzdušné balóny nad Pálavou...

No nic.. kašlu na ovečky, budu počítat... třeba kočky...ano kočky, to je skvělý nápad... jedna kočka bílá, druhá černá, třetí žíhaná,další mourovatá... desátá kočka úžasná krásná mývalka, další zase nádherná britka..to by se mazlilo.. dvacátá kočka...a bum... najednou je tu myš... malá šedá myš... kde se tu sakra vzala a ještě si píská a běhá sem a tam...a už po ní kočky jdou...hop jedna za myši, hop druhá...a další kočky se hned přidávají.....to je zase mela... myš piští, kočky řvou jedna přes druhou a rvou se o kořist mezi sebou...No toto se prostě nedá...

Hmmm...  tak kočky taky nejdou počítat... Tak zkusím třeba lidi...  blbost... kecali by mi do toho! A  to by teda nešlo, s lidmi se spát nedá...

A co třeba něco neživého, ale co???

 

Aaa už vím... budu počítat auta...to bude lepší než ovečky, kočky a další havěť...a už jede první auto, červené, druhé modré, zelené, fialové, Mazda, Renault, Honda, i škodovka.... Ferrari, a hele Tatrovka a za ní si to šine pěkně naleštěný mercedes...hmmm lahoda... pomalu už zabírám.... mercedes už mizí někde v horizontu....Hmm...a z ničeho nic...uááá uááá uááá... doprčic... policajti...uááá...uááá ... A přejdíždí mercedes, tatrovku, i Ferrari.... uááá.. uááá....crrr...crrr... mačkám budík na telefonu...a je tu zase krásný, i když asi unavený den... než přijde zase večer a... počítání...


6 názorů

Kočkodan
před rokem
Dát tip

Po delší době jsem si tvoje dílko znovu četl a původní velké zalíbení se nescvrklo ni mikroskopicky. (bdělý úsměv)


javavia
28. 03. 2023
Dát tip

Kočkodane děkuju, jsem ráda že pobavilo:-))) tvá báseň je taky vtipná a jako majitelka dvou koček posílám pozdrav i tvým:-)


Kočkodan
28. 03. 2023
Dát tip

Jako bezautomobilový majitel čtyř bytových koček říkám - moc vtipné dílko. :-)

 

Něco musel Hypnos zbabrat,

že nemůže Jarmi zabrat,

v potížích se ocitá,

nespavost jí hrozí,

jako divá počítá,

ovce, kočky, vozy.

Pak si schrupla? Kulový!

Efekt zcela nulový…


javavia
23. 03. 2023
Dát tip

Ale dík za návštěvu a komentář:-)

Taky jsem dělala 12 a hlavně noční,  takže to se podepíše i na spánku.. teď už pracují jenom přes den, i tak mám potíže se spaním. I když je to mnohem lepší....no a jak je úplněk, to nespím skoro vůbec. Na každého to má jiný vliv.


Al Jal Úd
22. 03. 2023
Dát tip

To znám moc dobře, mám tak narušený biorytmus, asi léty odpracovaných ve směnném provozu, kdy každá směna začínala a končila jindy, mezi nimi den max dva na odpočinek a zase další tři až čtyři dvanáctky, čtrnáctky a šestnáctky zakončené třeba noční. Když už spím blbě třeba pátý den za sebou, tělo si řekne a pak to jde... musí.

Úplněk má na mě taky velký vliv! Jediná výhoda, když to spát nejde, je, že mě napadají různé nápady a básně, které musím ale hned zaznamenat, jinak ráno nevím nic. Takže do mobilu, pod peřinou, abych nebudil a nerušil ženu. Což se taky občas nepovede!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru