Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Neandrtálci proti mimozemšťanům

26. 03. 2023
0
1
156
Autor
Harry

Byl to den jako každý jiný. Neandrtálci žili v malých skupinách v jeskyních a lovili zvěř, která jim poskytovala maso a kůže. Byli silní a odolní, ale také inteligentní a zvídaví. Měli své rituály, nástroje a umění. Byli šťastní.

Ale jejich život se změnil, když se na obloze objevila ohnivá koule. Sledovali ji s úžasem a strachem, jak padá k zemi a dopadá s obrovským výbuchem. Zvědavost je přemohla a někteří z nich se vydali na cestu k místu dopadu. Chtěli zjistit, co to bylo.

Když dorazili k místu, uviděli něco neuvěřitelného. Byla to velká kovová věc - loď, která byla poškozená a dýmalo se z ní. A z ní vycházeli podivní tvorové, kteří měli šedou kůži, velké černé oči a malá ústa. Někteří z nich měli v rukou zvláštní předměty, které vystřelovaly paprsky velmi intenzivního světla. Byli to mimozemšťané.

Neandrtálci byli zmatení a vystrašení. Nechápali, co se děje. Někteří z nich chtěli utéct, jiní chtěli bojovat. Ale než se mohli rozhodnout, mimozemšťané zaútočili. Paprsky světla pronikaly jejich těly a zabíjely je na místě. Neandrtálci neměli sebemenší šanci.

Mimozemšťané ale nebyli sami. Z lodi vycházeli další tvorové, kteří byli velmi podobní neandrtálcům, ale měli jinou barvu pleti a vlasy. Byli to předchůdci moderních lidí, Homo Sapiens. Byli otroky mimozemšťanů, kteří je unesli z jiných planet a používali je jako pracovní sílu nebo jako pokusné králíky.

Homo sapiens pomáhali mimozemšťanům drancovat planety, a teď jim měli pomáhat drancovat pravěkou Zemi. Hledali vzácné suroviny a živé tvory, které by jejich páni mohli použít pro své experimenty nebo jako potravu. Ničili všechno na své cestě.

Neandrtálci byli zoufalí. Hodiny ubíhaly. Viděli, jak je jejich domov ničen a jejich přátelé jsou zabíjeni nebo odvlékáni do lodi. Nemohli tomu čelit sami. Potřebovali pomoc a potřebovali ji rychle.

 

A pomoc přišla z nečekaného směru.

 

Z jiné části lesa se ozvaly divoké pokřiky a troubení na rohy. Byla to další skupina neandrtálců, která přispěchala na pomoc svým bratrům. Ale nebyli sami. Vedl je starý muž s dlouhými bílými vlasy a vousy, který měl na sobě kožešinový plášť a korunu z paroží jelenů. V ruce držel dlouhou silnou hůl se složitě vyřezávanými symboly. Byl to šaman, který měl schopnost komunikovat s duchy přírody a používat jejich moc. Byl to vůdce skupiny neandrtálců.

Šaman zvedl hůl a zvolal na mimozemšťany. "Zastavte se! Opusťte naši zemi! Nebo se postavíte naší síle!"

Mimozemšťané se ušklíbali. "Co nám můžete udělat, vy primitivní opice? My jsme nadřazená rasa! My jsme páni vesmíru! My jsme bohové!"

Šaman se nezalekl. "Nejste bohové. Jste jen zlí vetřelci, kteří ničí život. Ale my vás zastavíme. My máme mocného spojence, kterého si zjevně nevážíte. My máme přírodu!"

 

Šaman zvedl hůl ještě výše a začal pronášet tajemná slova. Země se začala třást, stromy se začaly ohýbat, vítr se začal zvedat. Zvířata se probudila ze svého spánku a začala útočit na mimozemšťany a Homo sapiens. Medvědi, vlci, šavlozubí tygři, mamuti a další pravěcí tvorové z široka daleka se vrhali na nepřátele s maximální zuřivostí.

Mimozemšťané byli překvapeni a vyděšeni. Nebyli připraveni na takový útok. Jejich paprsky světla jim byly v nastalém zmatku k ničemu. Jejich loď byla velmi rychle nenávratně poškozena a nemohla vzlétnout. Jejich otroci byli vyděšení a ztratili velení, upadli v chaos.

Neandrtálci využili nastalého obratu a zaútočili také. Používali své oštěpy, sekery a hole. Bojovali statečně a odvážně. Byli rozhodnuti bránit svůj domov za každou cenu.

Bitva byla krutá a dlouhá. Mnoho neandrtálců, zvířat i mimozemšťanů padlo. Ale nakonec se podařilo neandrtálcům zvítězit. Mimozemšťané byli poraženi a jejich loď byla zničena.

 

Šaman poděkoval duchům přírody za jejich pomoc a požehnal padlým bojovníkům i spolubojujícím tvorům. Pak se obrátil k Homo sapiens, kteří byli zajati nebo utekli do lesa.

"Co s nimi?" zeptal se jeden z neandrtálců.

Šaman si je prohlédl s lítostí a soucitem. "Jsou jako my. Jsou naši bratři. Byli otroky mimozemšťanů, ale teď jsou svobodní."

"Co jim nabídneš?" zeptal se jiný neandrtálec.

Šaman se usmál. "Nabídnu jim mír a přátelství. Nabídnu jim možnost žít v naší zemi. Nabídnu jim naději."

A tak skončila bitva mezi neandrtálci a mimozemšťany. A tak začala nová éra pro pravěkou Zemi.

Konec.


1 názor

niniw
30. 03. 2023
Dát tip

nemáš na svoje poviedky komentáre, tak pridám aspoň jeden

nie som fanúšik sci-fi, takže z tejto oblasti nemám toho veľa načítaného - čo sa však týka námetu a štýlu písania, myslím si, že nie je až taký nápaditý a originálny 

vidno však, že ty máš túto tému rád, a chcel si aj ty prispieť svojim dielom - tak veľa šťastia v písaní 

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru