Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Začínám psát

04. 07. 2023
6
5
166

Začínám psát. Cejtím to už dlouho. Mám v sobě něco, co potřebuje ven. Taková malá koule, která se rozpíná, bublá, natahuje se, zvětšuje, pulzuje, řve… až jednou bouchne.

Bouchne a já pak nevím, co se stane!

Jsem to já? Ta malá koule uvnitř těla? Možná ji máme každej. Možná jsem jen malý koule, který se potřebujou rozpínat k prasknutí. Svobodně se rozpínat, v těle, v sobě. A prasknout. Svobodně prasknout a nechat vybuchnout vše, co má vyjít na povrch. Nechme to teď vybuchnout a pomalu vytéct.

Pravdy, lži, lásky a nevěry. Příroda, město, hnus, hvězdy, nebe, provaz. Hnus. Hnus. Hnus. Hnus. Je tady, blízko, oholte si hlavy, hnus. Je to tady, jako vždycky, kolem dokola, furt v tom kolečku, furt se budem dotýkat toho stejnýho. Přijde to, bude to smrt, bude to láska, bude to život. Znovuzrození. Tání ledovců, tyvole tání ledovců. I děti jsou ekologickou hrozbou. A co teprve ty, který se snažej růst. Dál a dál, ukusovat každýmu ten jeho malej prostor. Vzít si to všechno. Zničit. Zničit. Ničit. Nechat přírodě. Ať může růst. Udělat očistu. Za tohle si můžem sami. Sami. Přichází konec, za tohle si můžem sami. Zůstanem sami, poslední vteřiny, zavírám voči, co bude. Co kurva bu…

 

Rosteme v omezeným prostoru, kolem kvádrů z betonu, do vejšky, kopírujem geometrický vzorce. Šňupnem si ten nalajnovanej život, dyť takhle je to správný, pár chvil osobního volna, zbytek dej nám. Ať rostem. Ať rostem! Lásku vem čert, srdce zahazujem, ať je víc místa pro náš růst. Pro krále, co vládnou, co ukusojou, dyť to dělaj pro… koho?

Přestávám psát.


5 názorů

Danny
před 10 měsíci
Dát tip

živelné, spousta dobrých postřehů, za mě tip


Zajíc Březňák
před 10 měsíci
Dát tip

růst Růstu


Janina6
před 10 měsíci
Dát tip Savage Flame

Působivý slovní "výbuch"... rychle se střídající obrazy na mě působí dojmem dravého proudu. Styl je rozhodně zajímavý. S tak depresivní vizí sice nemusím úplně souhlasit, ale to mi nebrání ji autorce věřit... Svět je v mnoha směrech hrozné místo, ale nedostali jsme na výběr.


lastgasp
před 10 měsíci
Dát tip

Hrozitánské pomyšlení, žel tak pravdivé až bolí. Asi nebudou všichni tleskat, ale tomuto pocitu se neubrání ani největší optimista, bez místa. Tip.


Norsko 1
před 10 měsíci
Dát tip oleandr

Skvěėlej postřeh


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru