Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kolo

06. 07. 2023
1
2
121
Autor
Jinys

Pamatuji si večer, klukovsky bezvadně prožitého dne, kdy jsme se kamarádem, zcela zabahněni, protože jsem z kola odmontoval blatníky, a on na něm nikdy žádné neměl, vrátili za tmy, bez světel, domů ze zimní přehrady.
Pamatuji si jízdu s děvčetem, které jsem si vezl na rámu, a se kterým jsem se ten den večer poprvé miloval.
Jízdu v háku za náklaďákem vezoucím ještě teplé cihly, si také pamatuji.
Cítím jejich teplo, které vyzařovaly, když jsem s plným nasazením šlapal v jejich blízkosti. Šlapal jsem ze všech sil, abych přehlušil bolest z nedávné smrti otce.
Jízdy sám se sebou.
Společné rozesmáté jízdy s partou fajn lidí.
Pamatuji si mnohé, co jsem s kolem prožil.

Nežiji ale minulostí, jen si jí zdobím přítomnost.
Stále pravidelně zažívám ten zvláštní pocit, který neumím dobře popsat, doplněný mnohdy únavou, zimou, nebo vedrem, bolavou zadnicí, ale také radostí z krásného dne, i spokojeností se sebou samým, že jsem překonal nechuť vyrazit do mlhavého, sychravého podvečera.

Na žádném kole bez blatníků již dávno nevyjíždím.
Přesto věřím, že mi ono tajemné něco, co se ve mně narodilo možná právě toho mokrého, zimního večera, ještě vydrží, protože s kolem mi vždy a všude:

Bude fajn.

 


2 názory

Jinys
před 10 měsíci
Dát tip

Kolo je fajn, ale chodit pěšky není o nic horší.


8hanka
před 10 měsíci
Dát tip Jinys

nejazdím na bicykli, mám blok od detsva, kedy ma kamarát učil podvečer jazdiť a na ceste sme sa nevedeli obísť s jedným silne podguráženým pánom, skončil pod brehom...odvtedy chodím najradšej pešo...

synovia bicykel milujú, úprimne im závidím vietor vo vlasoch, kilometre v nohách a krásne miesta, ktoré vďaka tomu vidia...starší syn prešiel bicyklom Slovinsko, Chorvátsko, kus Belgicka, Francúzska, Talianska...mala som vďaka nemu niekoľko prebdených nocí, ale stálo to za to


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru