Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

---den 042---

13. 06. 2002
3
0
1103
Autor
Máslo

máslo.cz

Mou tajnou představou je život v zemi zaslíbené. Někde blízko moře bych měl malý domek nebo byt. Pracoval bych přes net - vždycky jen tolik, abych se uživil a mohl si občas koupit nějaké knížky. Ráno bych vstal a šel bych si zaplavat, dopoledne pracoval, odpoledne se pak flákal nebo si četl nebo psal a večer bych seděl v jedné z mnoha restaurací na břehu moře a těšil se ze společenství lidí - a přitom bych byl sám. Vidím to velice zřetelně: světla vrhají odlesky na hladinu moře, sedím u břehu, tlumenný jazz a láhev dobrého vína. Celý ve světlém a opálený si připadám jako anděl, který zabloudil.
Vidím to zřetelně a zároveň vím, že zůstanu tady, že nikdy nebudu žít v zemi zaslíbené. Nebudu tím krásným a smutným samotářem, budu hloupým bláznem ztraceným v srdci Evropy, v sítích všech těch mezilidských vztahů, neklidný a pochybující.
Každý máme asi podobnou vizi. Světa, v němž bychom se snad cítili dobře. Světa, v němž bychom byli jiní, svému ideálu bližší. Co nám brání změnit svůj osud? Sami jsme si překážkou...


Toxman
17. 06. 2002
Dát tip
Máslo: Ano, samozřejmě... Atomy másla jsou rozpuštěny všude kolem ve vesmíru (horkou bramboru nevyjímaje). Chemická značka másla by mohla být třeba Má -hnutí za diakritiku v chemii- :-)))

papouch
17. 06. 2002
Dát tip
to je fakt!!! Bojujme o zařazení másla do mendělejevovy tabulky prvků!! Má 117 / 0,975 (atomové číslo / atomová váha :-)))

papouch
17. 06. 2002
Dát tip

Toxman
17. 06. 2002
Dát tip
papouch: To je nádhera. Jak se Ti to podařilo tak rychle zjistit ? Jak vypadá složení jádra ? Já bych si tipnul, že tam nebudou jen obyčejné protony a neutrony, ale jistě i nově objevené částice máslony a možná ještě nějaké zbytkové mlekitidní stopy. :o))))

papouch
17. 06. 2002
Dát tip
No vzal jsem kus másla a silnou lupou jsem se do něj podíval. Spočítal máslony { :-))))))) !!! } , vynásobil Papouchovou atomovou konstantou a je to :-) Bohužel svítilo při tom sluníčko, jehož paprsky po průchodu čočkou lupy zasáhly zkoumané máslo a to se rozutíkalo do Prostoru (resp. časoprostoru). Tím ovšem bylo nezvratně potvrzeno staré masloistické dogma: -Máslo jsi a v máslo se obrátíš- novodobě formulováno v tzv. První axiom Toxmanův: - Atomy másla jsou rozpuštěny všude kolem ve vesmíru. - :-)))

gd
17. 06. 2002
Dát tip
Jak pravil Kazatel: "Máslo nad máslo a nic než máslo..." Je to trpké poznání.

Toxman
17. 06. 2002
Dát tip
Čóveče papouchu my se tu staneme snad dokonce ještě slavnými ve výzkumu (a vývoji :) másla. Ovšem předem veřejně prohlašuji, že na Nobelovku dštím oheň a máslo. Jestli nějakou cenu, tak jedině Pjótra Ivánoviča Máslovova nebo Johna Maslanského. Nechť jsou naše jména navěky vytesána do máselné (rodné) hroudy. :o))))

papouch
17. 06. 2002
Dát tip
....a nechají nás otisknout naše tlapky do máselné dlažby v Maslywoodu :-))))

Toxman
17. 06. 2002
Dát tip
Nemíříš nízko a to se mi líbí. Uvidíš, jak se jednou o naše životopisy v Maslywoodu režiséři poperou, až z nich bude máslo lítat. Jestli je někdy vhodná doba pronést nějakou památnou větu, je to určitě právě nyní (a jako na potvoru mě nic památečního nenapadá). Snad jedině... "Máslo je relativní pojem. Samo tvoří jak prostor, tak čas. Ujíždějme na vlnoploše másla dobou (případně chodníkem) a uvědomme si tu skutečnost. Jím, že nic nejím (kromě másla, samo, že ? :-)))))"

papouch
15. 06. 2002
Dát tip
chybí mi tam máslo aspoň kousek jako na horké bramboře rozpuštěné

Máslo
15. 06. 2002
Dát tip
Toxman a papouch: Ale ono i tohle je máslo! Má mnoho podob! :-)

papouch
15. 06. 2002
Dát tip
jo, beru :-)

Toxman
13. 06. 2002
Dát tip
Nádherná vize... jenže kde se poděl ideál másla ? :-)

Radost
13. 06. 2002
Dát tip
pravdu dí Stanidlav Vašina - chtěl jsem být smutný a žít na pokraji smrti a hle - jsem bezbřeze smutný a máslo....máslo, to se do mého vyprávění nějak nevešlo....!

gd
13. 06. 2002
Dát tip
Nezoufej - každý dojde ukojení. Já jsem chtěl být milionář a vsadit jsem si sportku. Tvoje představa ovšem také není k zahození, a tak se ptám: Máš vsazeno?

Litochowitz
13. 06. 2002
Dát tip
parádní věc a zároveň věčné téma do pranice, kde že jsou v nás hranice............strach ze změny k lepšímu...vím o čem mluvím.....přesto si myslím, že onen vysněný ideál by se záhy stal ideálem přežitým.....znamená to, že bysme si opět vytvořili ideál nový a jistě pro nás lepší.....vzniká tím taková spirála, která končí až smrtí.............pro tebe.........T-p.

Bulvena
13. 06. 2002
Dát tip
Tak to zkus a uvidíš Tip

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru