Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

návrat ku čtení

27. 08. 2023
8
7
155
Autor
stanislav

 

 

jak jsem si zas začal číst, tak používám i čtenářský deníček, https://deniceksv.blogspot.com/ bych se vrátil ke knížkám, které jsem napoprvé úplně nevstřebal nebo něco tam nepochopil. číst na přeskáčku není pak problém, naopak. není mi potom s podivem, že vše pěkně do sebe zapadá. stačí to vidět z perspektivy, že tzv. duchovno je vlastně v podstatě nahlédnutí života jedince a společnosti z pohledu globálního, holistického, že tak nějak vše se vším souvisí, třeba že teorie čaker souvisí s kabalistickým stromem, křesťanskými svátostmi a tak dál. jen z jiného úhlu je to pojaté. ale v podstatě stačí si říct, že každý je součástí celku, každá myšlenka je nějak společná. je to milion různě odstíněných pohledů na to samé, jakési společné pole, které nazírá každý, kdo má smysl pro nejen materielno a svá soukromá trápení, v jedné knize dokonce je, že průzkumy a dotazníky dokázaly, že to se děje u 50 - 70% lidí. nehledě na to, zda věří či nevěří v boha. 

jako by se každý díval do slunce či na měsíc, jenže v jinou dobu, jinýma očima a každý odjinud. stačí se trochu zklidnit a vnímat to kolem sebe.


7 názorů

Zeanddrich E.
před 7 měsíci
Dát tip

... .

 

To Abakus: no zrovna tohle mně ve škole vadilo snad nejméně... :):)


Al Jal Úd
před 8 měsíci
Dát tip

Zajímavá, díky 


stanislav
před 8 měsíci
Dát tip

vesuvanko, díky ...


vesuvanka
před 8 měsíci
Dát tip

Zajímavá úvaha, zaujal mě i čtenářský deníček, Tip


stanislav
před 8 měsíci
Dát tip

ten čtenářský deníček mám proto, že zapomínám, co jsem četl. 


Abakus
před 8 měsíci
Dát tip

Asi najmenej rozumiem z toho čitateľskému denníku - moja škola vychovala v nás Veľký odpor k mnohým veciam a  k čitateľským denníkom zvlášť.


K3
před 8 měsíci
Dát tip Alegna, Gora

Zajímavá úvaha.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru