Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Výzva

03. 09. 2023
0
1
97
Autor
chors

Napsáno pro nějaké zadání někdy kdysi... Třeba chytím zas slinu a něco připíšu, ale moc na to nespoléhejte. Spíš jen tak čeřím vodu.

Maryška z toho nebyl rád.

 

Babi Konopásková byla na stanici od úterka už šestkrát a pak ho ještě dvakrát navštívila po službě. Tahle ženská nebyla všetečná. Ne, k všetečnosti měla daleko. Stará babi Konopásková to byl chodící detektor detailů, bezedná databáze životu nezbytných prkotin a připomínek, jíž vnitřní radar nedal spát, pokud se několikrát neujistila, že jste se nezapomněli vyčůrat a nachystat si na ráno svačinu. Děda Konopásek to vzdal už před lety a 'strážmistra', jak mu tahle dáma kolegiálně říkávala, by dnes upřímně zajímalo, kolik mohlo být pravdy na spekulacích ohledně jeho pokojného odchodu ze světa, ve kterém babi hrála neoddiskutovatelně hlavní roli. A vyšetřování zrovna dvakrát nepostoupilo.

Někdy se mu zdálo, že nebýt oné pomyslné hvězdy na prsou a okrasného tukového prstence pod ní, vyváděl by jí stejné lumpárny jako ti kluci i on, Maryška. Jenomže na lumpárny, na lumpárny musíte mít nohy! Stihl si ještě postesknout, když zaslechl kroky za dveřmi. Právě včas aby jim nastavil zaneprázdněná záda.

"Strážmistře, " zaskřípal Sardel a rozesmál se, když policista nadskočil. "králíkárny stojí, Jindřichovi a ostatním špuntům se podařilo pochytat dvanáct macků, babi tvrdí, že slabá čtvrtina."

"Vím. Byla tu v půl jedné a včetně březí ... Kulišky" nahlédl do změti na stole "mi upřesnila výchozí stav na padesát a těch sedm, co měla dle očekávání vrhnout pozítří. Plus hmotné škody. Tím tě ale nebudu zatěžovat. Takže louka je dobrá?" 

"No tak, dokonalý to néjni, ale pochválila nás, znáš ji, stěžovat si přijde za tebou."

 

Jenže kluci se tentokrát tolik dušovali, že o ničem neví, že se i jemu zdálo, že bude muset doopravdy pátrat.

 


1 názor

lastgasp
před 8 měsíci
Dát tip

Natolik úsměvné, že se voda rozčeřila. Dobrý!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru