Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Náhled na největší světová náboženství očima lidu

14. 12. 2023
7
5
124
Autor
supizmus

   "Stejně si myslím, že muslimové v Evropě nemají co dělat!", tvrdil Pavel svému kamarádovi, když společně pojídali právě zakoupený kebab. "Souhlasím!", zněla odpověď. "Poslouchej, komu Pavle držíš palce v boji o titul v Anglii, Manchesteru City nebo Newcastlu?" "Anglickou ligu nesleduju, mě baví Paříž St. Germain", odpověděl Pavel a ukousnul si další kousek.

   "Nevím, proč bychom měli pomáhat Izraeli, naše věc to není", rozhořčoval se bohatý muž nad zprávami z bojů v Gaze. "Židi pro nás beztak nic nedělají. Aspoň, že mám svoje podnikání a peníze bezpečně uloženy u IT Capital partners."

   "Křesťanství je dávno mrtvá záležitost", prohlásil František. "Prosím Tě, nekaž si křesťanstvím Vánoce!", utišovala jej jeho žena.


5 názorů

Promenlivynick
před 4 měsíci
Dát tip supizmus

hezky jsi to podstatné uložil pod povrchem. Vlastně pod napsaným ..  :-)

 

 


8hanka
před 5 měsíci
Dát tip

Nemyslím, že som rasista, skór posero. Nevadí mi nik, pokiaĺ sa nezačne prejavovať násilnícky, arogantne, otravne až nebezpečne. .v mene náboženstva, či skor skrývajúci sa zaň. Nie je dobré, čo sa šíri Európou, nejako sme to odflákli... prvý raz som pocítila strach v Bruseli 13 rokov dozadu,  keď sme sa  zatúlali do arabskej štvrte,  v Marseiile 14.7. 2017 v metre...a na nábreží plnom policajtov, zátarasov, zdravotníckych stanov . Reálna hrozba teroristického utoku...Spomínam na arabského kamoša zo štúdií v Prahe, jeden z najlepších ĺudí, akého som kedy poznala...zabil sa v Paríži na aute. 


aleš-novák
před 5 měsíci
Dát tip Zeanddrich E., supizmus, 8hanka, Gora, Alegna

Do muslimských zemí nejezdím, necítím se tam bezpečně. 

Ale mrzí mě to, chtěl bych ještě někdy vidět Eifellovku...


Kočkodan
před 5 měsíci
Dát tip supizmus, 8hanka, Alegna

Já použiji slovo se stejným kmenem jako Irča – trefné.  


Gora
před 5 měsíci
Dát tip supizmus, Zeanddrich E., 8hanka, Alegna

To je síla, supíku... trefa!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru