Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Je tohle fér?

18. 06. 2002
2
0
794
Autor
Akte

...i přesto, že spousta báječných mužů mi skládala a skládá na můj vzhled komplimenty, ve svých očích zůstávám stále neatraktivní s přitažlivostí někde pod podlahou

Narodila se holčička a svým příchodem přinesla svým rodičům mnoho radosti. Každý jí říkal, jak hezoučké jsou její naducané tvářičky, roztomile buclaté ručičky a vůbec jak je celá překrásná. A holčička rostla jako z vody, stala se z ní malá slečna, pak větší slečna, až byla úplně veliká. Ale jak vyrůstala, přestali jí lidé říkat, že je hezoučká, a přestala i být pro ně roztomiloučká a už vůbec ne překrásná. A proč to všechno, ptala se sama sebe i jiných.

 

Je mnoho důvodů, většinou individuální, ale nad nimi je jeden společný všem… Holčička měla tu smůlu, že se narodila do doby, která tleská anorexii, razí tvrdou propagandu vychrtlosti, bombarduje své oběti reklamou na hlad a připouští jen jeden jediný typ krásy. Žádný výběr, ber nebo nech být.

 

Holčička nedokázala přinutit své tělo, aby nerostlo podle naprogramovaných genetických informací. Nemohla poručit bokům, aby zůstaly chlapecky útlé, nedokázala svázat svůj hrudník, aby se nezaoblil, nesvedla přimět stehna, aby zůstala útlá jako lýtka a lýtka útlá jako kotníky…

 

A přitom by stačilo tak málo, narodit se o pár let dříve – anebo možná později, jen ne teď. Jen ne teď, kdy je dívka ze všech stran obklopena usmívajícími se kostrami, pochopitelně ještě patřičně upraveny počítačem, které jsou jí předkládány coby vrchol dokonalosti, kdy oblečení pro mladé dívky a ženy končí ve velikosti 38, dále máme už jen pytle, račte prosím do oddělení pro slonice, kdy žena má vypadat jako cokoli jiného hlavně proboha ne jako žena…

 

A tak jí nezbude než koupit si pytlovité oblečení, kde skryje „nepovedenou“ bytost - sebe, útěchu hledat v jídle, které však musí pod tlakem reklamy prokládat pilulkami tukožrouty, a hlavně vystrojit tichý pohřeb svému sebevědomí, snům a nadějím.

 

Je tohle všechno fér?
Aki
20. 06. 2002
Dát tip
a kdo říkal, že se všem líbí ty chrastící kostry? ženská bez pořádnýho zadku je jako soulož bez orgasmu... :o)) já obliny náhodou moc rád. pravda, když se na mě vyvalí 5,6 pneumatik, taky beru do zaječích, ale když by měla holka 40 kilo, bál bych se, že ji v noci zalehnu :o)

ShArKeY
20. 06. 2002
Dát tip
Holka s pocity méněcennosti je ještě daleko horší - ať vypadá jakkoli. Lidi jsou jako opice, co skáčou po banánu - jestli budeš chytrej, sice ošklivej, ale chytrej banán, máš vyhráno.

S
20. 06. 2002
Dát tip
Ano, toto bude asi ten problem, coz ? ...ve svých očích zůstávám stále neatraktivní ... Protoze: ...spousta báječných mužů mi skládala a skládá na můj vzhled komplimenty.. A to je snad podstatne, ne? Protoze pocit vlastni krasy se nejlepe proziva v ocich tech, kteri se i nam libi. A ze nevyhrajes miss World ? A co?!

Carodej
20. 06. 2002
Dát tip
Asi tak - nevím nebo vím, co preferuje svět top módy, ale český chlap chce většinou pěknou českou a ještě lépe moravskou babu. U které si nepropíchne ruku o kost, když ji plácne po zadnici, u které je mu měkce a hebce. Možná má jen autorka zvýšenou touhu po tom být obdivována nebo snad muž jejích snů právě touží po vyhublé skládací židli a kypré půvaby autorčiny s ním nic nedělají? Budiž proklet a Ty lepá děvo, hledej jinde!:_)

horák
19. 06. 2002
Dát tip
Mě docela rozrajcoval ten popis tvé postavy. Vím o sobě, že možná esteticky více ocením vychrtliny, ale daleko více se otáčím za oblými.

enfin
18. 06. 2002
Dát tip
já nevím.. já jsem ta usmívající se kostra :o))) A brala bych pár kilo navíc, co takhle výměna? :o)))

Verita
18. 06. 2002
Dát tip
buď bez obav, globální móda anorektiček je uměle udržovaná a zase přejde, někde jsem četla, že většina špičkových módních návrhářů jsou gayové, kterým z pochopitelných důvodů nepřijdou přitažlivé "ženské tvary" a proto preferují modelky s chlapeckým typem postavy :))))) a navíc, vkus je krajně individuální záležitost a vždycky bude někdo, komu se budeš určitě moc líbit... :)

inari
18. 06. 2002
Dát tip
máš pravdu. je to děs běs...člověk se pořád musí hrozně hlídat, aby se trochu nepatřičně nezaoblil...*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru