Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pomooc

02. 05. 2024
3
22
220
Autor
sveřep

22 názorů

Štírka
před týdnem
Dát tip

Já vím jen, že kdysi a kdesi fungovalo shift enter – pak bylo řádkování akorát a nic nespojovalo. Jenže to jsem to psala na počítači a ve Wordu


sveřep
před 2 týdny
Dát tip toot

Děkuji moooc všem. Celkem mne toto nové prostředí komplexně děsí. Opravdu nechápu, p r o č  to vypadá, jak to vypadá. Bambuch pomáchej. 


Danny
před 2 týdny
Dát tip

emme: Já to dělám tak, že píšu dílo rovnou do Písmáku a používám Ctrl+Enter. S ukládáním děl mimo a následným kopírováním jsem měl právě tak špatné zkušenosti, že jsem tuto možnost opustil, protože mám jen jedny nervy.


emme
před 2 týdny
Dát tip

Ve Wordu je Enter značka konce řádku, jenže na webu je Enter značka konec odstavce. A protože web přidává po konci odstavce další formátování, rozsype se to. Konec řádku na webu by byl Ctrl+Enter, jenže to zase rozhodí náhledy a všechno je pak na jedné řádce.

Takže já jsem řešení nenašel. Resp. po CtrlV na web opravím všechny konce řádků na Ctrl+Enter. 


Danny
před 2 týdny
Dát tip

ještě mě teda napadla taková možná blbost, jestli máš Word, zkus to psát ve Wordu, místo v Poznámkovém bloku, někteří lidi ho tady zdá se úspěšně používají, on je to hrozně neohrabanej kafemlejnek, ale třeba bude fungovat
pokud ho nemáš a nechceš si pořizovat (není zdarma), dá se z Internetu stáhnout zadarmo Libre Office https://www.libreoffice.org/ a tam můžeš použít jejich textový editor, který se jmenuje Write a v něm formátovat díla a pak je z něj dávat na Písmáka. Libre Office by měla být stále neomezeně zadarmo.


toot
před 2 týdny
Dát tip Danny

Danny, jej ... backend a střevo - jsi mě velice rozesmál ... a ještě si povzdychnu nad chudákem prostředkem ... middleend asi nepůjde, ale takovej middlemiddle ... :) sláva zadním koncům a uživatelskému rozhraní


Danny
před 2 týdny
Dát tip toot, Gora

jinak já jsem sice ajťák, ale dělám něco úplně jinýho, dělám backend, toto je frontend, kterému nehovím, jako byste psychiatra pobízeli, aby vám zoperoval slepé střevo, je to taky doktor, tak co :)


Danny
před 2 týdny
Dát tip toot, Gora, Štírka

sveřep: možná by pomohlo být konkrétnější, "nefunguje" nebo "nejde" je příliš široký pojem, kdybych viděl/věděl, jak ten špatně zformátovaný text vypadá, dokázal bych lépe poradit, zkus to popsat do co největších a nejkonkrétnějších detailů, co konkrétně nejde, jak se to chová atd.


Danny
před 2 týdny
Dát tip toot, Gora

vlk: ještě bych zkusil poradit Ctrl+Shift+V, což by mělo ve Windows být vkládání bez formátování, což by taky mohlo pomoct, ale to je všechno, co takhle vím, nemám křišťálovou kouli, abych viděl, jak se to chová na Sveřepině počítači a jak vypadá vložený text...


Danny
před 2 týdny
Dát tip

Gora: viz druhé "Pomoc" dílo


toot
před 2 týdny
Dát tip

já to vkládám se zachováním formátu a jen zmenšuju rozestupy řádků (vypadá to jako šipka hore-dole s horizontálníma čárkama) zkus, třeba pomůže


Gora
před 2 týdny
Dát tip

Danny, pomohl bys sveřepce, prosím?


sveřep
před 2 týdny
Dát tip

No já k tomu dala text, ale není u toho. Zcela ztrácím orientaci. O pomoc jsem žádala, aby mi někdo poradil, jak právě vkládat díla jako koěii z W poznámkového bloku - aby se to nepřeřádkovávalo. 

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru