Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

---den 053---

24. 06. 2002
5
0
844
Autor
Máslo

máslo.cz

Tolik lidí kolem mne se zabývá smyslem života, až se někdy bojím, že ho najdou. Občas se stane, že i zhýčkaný synáček bohatých rodičů, jezdící výhradně v nových modelech sportovních vozů obklopen téměř neustále hejnem mladých a možná i nadějných modelek, usedne vedle mě v kavárně a pokouší se přijít na to, proč tu jsme a kam směřujeme. Tahle snaha lidí, kteří většinu svého života stráví stloukáním másla, mě děsí. Začínám si myslet, že se z filozofie stává masový koníček, jakýsi relax. Místo sledovaní televize, která je dnes již out, stačí na posteli nebo třeba v baru hodinku týdně filozofovat. Mluvit ve svém oblíbeném podniku o politice nebo o vývoji akciových trhů se sice i nadále smí, pokud ale budete u koktejlu řešit problémy světa a fakt, že lidi jsou na sebe zlí, že jsou do sebe příliš uzavření a že důvodem toho všeho je strach, aby je někdo nezranil, nebo že důvodem je možná jejich přecitlivělost, dostanete nálepku opravdu inteligentního člověka na úrovni, kráčícího s dobou. Hodinka, (možná dvě) filozofie týdně, bádání o špatnostech lidí a pak vyrazit ven a ulámat pár antén a zrcátek z aut, která jsou příliš drahá, než aby si je mohl pořídit slušný člověk. Rekreační filozofie se bude i nadále rozvíjet. Čekám, že již brzo se najde někdo, kdo otevře klub, kam budou moci lidé chodit, mluvit spolu a jeden druhého poplácávat po ramenou, jak velké myšlenky mají. To všechno s příjemnou nekomerční hudbou a za tučný měsíční poplatek.

Jen se těším, až někdo skutečný smysl života objeví a zjistí, že celé lidstvo je jen odpadek na smetišti v laboratoři mimozemských civilizací. Ale třeba se pletu. Možná je smyslem života očistit svět od másla. Mým smyslem určitě.


"Tahle snaha lidí, kteří většinu svého života stráví stloukáním másla, mě děsí." To je geniální metafora... přiznám se, že stloukání másla jako terminus technicus používám taky, ale ne v tomto kontextu... ten tvůj je lepší. *

gd
26. 06. 2002
Dát tip
Máslo jen tak neodstraníš. Zůstanou mastný fleky. Tip. Díky Wopimu, který mě upozornil, že číslo díla vytváří zajímavého sexy smajlíka. 053- forever.

gd
26. 06. 2002
Dát tip
Tipík jsem zapomněl.

Wopi
26. 06. 2002
Dát tip
já myslel číslo díla... ale 053 je taky dobrý

gd
26. 06. 2002
Dát tip
Žena zezadu, toť frontální pohled do ráje! Ech.

Wopi
26. 06. 2002
Dát tip
no... zepředu má některá taky leccos do sebe...

Wopi
24. 06. 2002
Dát tip
---------******---------

Wopi
24. 06. 2002
Dát tip
hezký číslo díla! :)

Radost
24. 06. 2002
Dát tip
!! dávám ti za pravdu!

Norek
24. 06. 2002
Dát tip
to dle je snad první "den" od tebe co se mi podařilo přečíst dokonce, dobře se to četlo a mělo to myšlenku - tip

Toxman
21. 06. 2002
Dát tip
Od másla :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru