Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Prečo sa viac nehovorí o tom, že žena po umelom potrate niekoľko rokov mužom v plodnom veku hrozne pachne?

12. 05. 2024
0
105
912

 

 

 

 

Prečo sa viac nehovorí o tom, že žena po umelom potrate niekoľko rokov mužom v plodnom veku hrozne pachne?

 

Kde je hen tá kategória Diskusia, dofrasa?

 

 

Ja všeobecne nie som pre žiadne zákazy - tyka sa to aj interrupcie. Ale - prečo sa viac nehovorí o tom, že žena po ,,umelom" potrate aj niekoľko rokov mužom v plodnom veku smrdi (možno okrem alkoholikov, narkomanov, apod. )? - Aj keď treba nie nosom. Mňa to teda vadí nadpriemerne - keď nemôžem odísť.
 
 
 
 Tiež svedectvo od Janky Maredovej z internetu: . Je fakt, že môj muž po čuchu vždy spoľahlivo spoznal kedy ovulujem, a že som tehotná, to spoznal aj dva tri dni pred testo. A tiež je fakt, že kedykoľvek sa nám nejaká ženská z okolia zverila, že kedysi prekonala potrat, tak on už mi trebárs rok, dva predtým, hneď potom, čo sme sa s ňou zoznámili, hovoril, že si myslí, že má za sebou potrat, alebo nejaký podobný trauma. Rozprával mi, že v jeho prvej práci bolo dievča, pekné, asi o neho aj stálo, ale jemu na nej jednoducho niečo nesedelo... Potom šli s kolegami do krčmy, a ako sa trochu napila, tak začala plakať, že bola na potrate, tak si hovoril, že jasne, že to je to ono, čo tak nejako cítil… Osobne si myslím, že to tú ženu vždy nejako poznamená, takže citlivejší človek to jednoducho z nej vycíti, a pokiaľ nepoznamená, tak nebola úplne v poriadku už predtým…
 
 
 
Mňa osobne také ženské páchnu už na diaľku celou svojou bytosťou – ako niektorí väzňovia, čo pustil Havel z kriminálov v roku 1990. Niekedy je to hrozne – treba v Prahe v električke.

105 názorů

O mojej rodine na Morave ti napíšem súkromne. Až niekedy.


K3
před 4 dny
Dát tip

Pro mě ne, chutné čtení. Stává se ledacos nepříjemného, chlapi na tom často ale nejsou o moc líp. Nepříjemné to je pro obě strany.


Zeanddere, v jednej obci pri Břeclavi sa hovorí, že Leblochov je tam ako psov :-)


Zeandder, týchto mužov verejne bičovať na námestí


Luzz, si humorná

 

 ja však tu žiadnej žene konkrétne nehovorím nič


Fico si takisto koledoval. Možno sa teraz polepší.


A prečo by toto malo ubližovať ženám?! Snáď len tej, ktorá ublížila svojmu decku, že ho nenechala narodiť, a nechala ho v sebe bezbranné zabiť?!?


dievča z lesa:

Mama bola z Holíča, otec od Břeclavi. Starí rodičia tam aj tam. Mama hovorila doma po slovensky, otec po česky. Jedna noha slovenská, druhá moravská. Stačí?


Á, predsa sem niekto prišiel


toot
před 5 dny
Dát tip stana.lebloch

Ono je také vlastně občas zřejmé, že z konfrontace dvou stran, které mají odlišný názor ... odcházejí zúčastnění ještě více utvrzelí ve své pravdě a "naštvaní" na protistranu.

Ona vlastně cancel culture tu byla asi tak nějak vždycky. Vybral se někdo, kdo byl nečistý (postoji, názory, etc.) a ten byl vykázán ze společenství. Ostrakismus ... akorát teď ... na vlnách internetu už se nehází střípky, ale disliky a doporučuje se mlčet ... nebo rovnou mazat. 


toot
před 5 dny
Dát tip Zeanddrich E.

jak už jsem psala níže. 

Kdesi jsem kdysi viděla fotku, na které byly osoby s nejrůznějšími politickými názory. Všichni na ní vypadali spokojeně až trochu veseleji ... :). Pod tou fotkou bylo napsáno "ač máme každý jiný názory - neznamená to, že se nemůžeme mít rádi" ...To se mi vrylo do paměti.


toot
před 5 dny
Dát tip

Ahoj Zeé. Mi v druhý polovině devadesátých let bylo mezi pěti a deseti roky. Tady autora "znám" a možná ani neznám ... jen odtud. Ono když mě něco osloví, tak si to obvykle pamatuji. Zrovna tak se mi to stalo tu. Jistě existuje i možnost, že se pletu,

 


Zeanddrich E.
před 6 dny
Dát tip stana.lebloch

 

To Toot: odkaz jsem zatím nenašel (kdybych si alespoň vzpomněl na jméno autorky, když ne přímo na název), ale alespoň jsem našel Staňu (hlavně na Facebooku :) ).

-Jseš to Ty, Staňo, že...?; uprostřed své rozvětvené česko - slovenské. (moravsko-slovenské?) familie ?:).

- Jako geodet OSVČ jsem také něco měřil pro nějakého Leblocha z Moravsk. Žižkova (cca ve druhé polovině let devadesátých...); je to někdo od Tebe...? :)


toot
před týdnem
Dát tip

no to je pěkný, teď nejsem magor jenom možná, ale úplně ..  ach ach


 

(Pokud najdu ten odkaz, co hledám, ještě se sem vrátím; jinak už asi ne...)


Zeanddrich E.
před týdnem
Dát tip toot, stana.lebloch

((...)).

To Toot (doufám tedy, že Ty se mně během hovoru pod rukama nesmažeš :), jako dneska před chvílí Dort :) ): Já věcem ohledně IT moc nerozumím, ale myslím, že přinejmenším v redakci mohou zjistit, kdo z jakého počitačového ID se přihlašuje, a píše (ohledně WI-FI to snad jde zjistit také...). 

 

::::::::::::::::::::

Jinak tato ,,diskuze" (mimo jiné) nemá rovné podmínky - (např. v tom, že někdo ,,diskutuje" pod svou nicneříkající, třeba i jen jednorázovou přezdívkou, a někdo druhý - třeba - pod svým jménem...).

 Začíná mne docela mrzet, že jsem se zde zapojil; celkově je to spíše ztráta času, pokud nějaká strana místo věnování se předmětu diskuze ,,domýšlí" (navíc naprosto nelogicky) ,,motivace" druhých diskutujících, apod. .


toot
před týdnem
Dát tip

Mi je z toho akorát smutno.

Dorte, všecko dobrý. Nechtěla jsem ti nijak ublížit. Je mi líto, že to tak asi cítíš.

Pusíku, mám ráda tvý psaní a je mi líto, že tě mažou, bo je to proti mýmu pohledu na sdílení. Pokud se někomu vyloženě neubližuje (fyzicky, emočně, to je fuk), nemělo by se mu bránit v projevu. To si myslím, ale není to tu moje. 

Je mi líto, že je to tu tak hořký. Občas mi přijde, že ti "nejmorálnější" mají nejostřejší lokty.

Ono je hrozně lehký odsuzovat, mazat a přehlížet.

No toť vše.

Autore, promiň jestli jsem tě neodhadla. 

salut


toot
před týdnem
Dát tip

Méďo, tys všecko, jen ne strohý. A sám taky nejseš. Ale promiň, už držim *


toot
před týdnem
Dát tip

Totem ještě neshořel v plamenech pekelných?


toot
před týdnem
Dát tip

Luzz, spíš si autor Zeanddrichova slova půjčil k demostraci toho, jak to tu teď chodí. Pokud se nepletu, tak podle autorových děl (která už tu kdysi byla)  ... bych řekla, že je to rozumnej člověk - soudě z minulých interakcí. Co navíc píše i dobrý věci. Jako nevylučuje se, že se pletu.


Luzz
před týdnem
Dát tip toot

jakože lebloch je alter zeandricha? ty jo, vždyť oni spolu normálně vedou rozhovory... tady je to ještě větší blázinec než jsem si myslela...

 

 


toot
před týdnem
Dát tip

A já si stejně furt myslim, že to nejsou slova autorova ale pouze okopírovanej Zeanddrich. 


toot
před týdnem
Dát tip

Luzz :D to je skvělý ... ryba ... jeee. To mě fakt pobavilo, upřímně. A tak v úzkém kruhu známých, přátel, rodiny je to jasný ... že jim to řeknu. To je jako, když má někdo něco mezi zubama, taky ho s tim nenecháš rozdávat úsměvy na každej roh. On je smrad ... a vůně taky hodně kulturní záležitost. Někde tak jinde onak. Někdo má rád vyloženě čpící věci ... preference jsou taky důležitý. Je teda pravda, že někdy stačej i pohledy lidí kolem a je jasný, že něco není úplně kocher ... 


Luzz
před týdnem
Dát tip toot

toot, chápu. tohle se blbě říká. ale jedna věc je, když na to upozorním kolegu nebo kolegyni v práci / někoho z rodiny, a jiná věc je to, když tady někdo vykřikuje "žena po umělém potratu páchne"

(a asi ani těm blízkým, případně spolupracujícím neřeknu, že páchnou, smrdí jako zdechlá ryba nebo cokoliv dalšího... ale možná s tím někdo nemá problém - hele, šéfko, vy dneska tak páchnete, asi se z vás poblinkám...)

bezdomovec anebo hodně navoněný, převoněný člověk... to je specifickej případ... nevím, asi bych to v té tramvaji vydržela anebo vystoupila... koneckonců není to člověk, se kterým trávím déle času...


toot
před týdnem
Dát tip

Luzz, já s tebou hrozně souhlasím. Ale přivádí mě to na myšlenku, kde je vlastně ta hranice, kdy je vhodné někoho třeba na to, že zapáchá upozornit? Ony důvody k zápachu jsou různé ... I hodně parfému může být považováno za zápach. Třeba co se týká mne, ani bezdomovci, který skutečně páchne a jede ve čtyřiceti stupních v autobuse ... bych neřekla, ať si vystoupí. To bych raději vystoupila já. 


Luzz
před týdnem
Dát tip toot

dorte, moc nerozumím. všem nám přeješ mykózu u partnerky?

jinak s tím, že na hlouposti si umíme dělat čas... tak někomu asi přijde smysluplný se ohradit proti tomu, jak jsou zde ženy uráženy místními znalci ženských těl, leblochem a zeandrichem

 


Luzz
před týdnem
Dát tip

promiň, Marcelo, ale nevím, jestli máš problém s porozuměním textu, anebo zda mi záměrně vkládáš do úst něco, co jsem neřekla. nikde ve svém komentáři netvrdím, že by žena nemohla být cítit (stejně jako kdokoliv další) - z různých příčin (změny hormonálních hladin atd.). takže pro jistotu ještě jednou - ohradila jsem se proti tomu, jak je to tu podáno - "žena muži páchne" a pod., nikoliv proti samotné skutečnosti (ostatně to je známo už hodně dlouho, že čichem si člověk taky vybírá...)

prostě - nevím, tobě možná přijde normální někomu říct (v tomto případě se to ještě týká docela citlivé záležitosti), že páchne, ale řekla bys to třeba do očí i o člověku, který je cítit starobou anebo kvůli nějaké metabolické poruše?

a to mi šlo... mně tento způsob vyjadřování (plus zeandrichovo poučování) přijde prostě nechutný.

 


Marcela.K.
před týdnem
Dát tip Zeanddrich E., stana.lebloch

Luzz ono je to ale klidně možné. Ono je totiž už prokázáno i to, že pokud mladá žena vysadí hormonální antikoncepci, může se stát, že jí začne "smrdět" partner. Proto se lidé často rozcházejí, když začnou "plánovat rodinu".  Takže je to vlastně fifty-fifty ;-)

https://www.novinky.cz/clanek/zena-vztahy-a-sex-za-spatnou-volbu-partnera-muze-i-hormonalni-antikoncepce-255064


emme
před týdnem
Dát tip

...když jsem použil slovo mudřec - to samo implikuje mužský rod. Měl jsem tedy na mysli muže, kteří poskytli ehm, nevyžádanou radu.


emme
před týdnem
Dát tip Zeanddrich E., stana.lebloch

Pět vět bych dodal pro všechny ty mudřece. Kdysi jsem byl místo vojny na tzv. "civilce" a byl jsem jako lapiduch na gyndě. A ano... vozil jsem ty ženy na lehátku tam a zpět. Tolik slz jsem nikdy předtím ani potom neviděl. Takže mlčím a jen koukám do země.


Luzz
před týdnem
Dát tip Janiseh, Gora

tak hlavně tady těm dvěma pánům (stana lebloch a zeandrich) vůbec nešlo o nějakou diskuzi, jen o to, aby dali najevo opovržení ženami, které se pro potrat rozhodly (potažmo ženami obecně). slovník tomu odpovídá - "žena páchne, smrdí... nedá se to vydržet... muž ji opustí, protože mu žena začne páchnout" anebo zeandrichovo - "tohle by si měla poslechnout každá žena..."

prostě "soudíme, nepomáháme" v praxi.

 

a s tím ubližováním... chápu, že se to někoho může dotýkat... ale nemazala bych to. vypovídá to hlavně o autorovi.


emme
před týdnem
Dát tip toot

dle mýho bych všechny ty debaty zrušil a pokusil se líp žít ten reálnej život 


emme
před týdnem
Dát tip

Jj, myslím, že jsme se posunuli. O jednoho Pusíka, pár Merxant a španělskej otazník :D


Merxanta
před týdnem
Dát tip Zeanddrich E.

Tak to je konec - Pusíku vidíš to? Se mi tu otočil otaznik. Jdu do krytu.


Merxanta
před týdnem
Dát tip Zeanddrich E.

Emmo, už jsem to posunula¿


Merxanta
před týdnem
Dát tip toot, Zeanddrich E.

Proč při Covidu lidi ztratí čich...Ha?!

Za všechno můžou trpaslíci.


Merxanta
před týdnem
Dát tip toot, stana.lebloch

Muž je v plodném věku až do smrti. Prý. Jenže to už pak tak páchne, že mladá holka o něj ani kolo neopře.


toot
před týdnem
Dát tip Merxanta

No vidíš, Méďo ... tak nějak.


toot
před týdnem
Dát tip

emme, já nepředpokládám, že by se tady dalo dojít k nějakému konsenzu. Je to téma s obrovským přesahem a pár žbleptalů může jen přihodit svůj názor, bez dosahu. A dokonce si ani nemyslím, že by bylo téma diskuze v této diskuzi podstatné. Vidím za tím cosi jiného. Možná jsem magor. Kdo ví.


emme
před týdnem
Dát tip

já sice tlačítko - nechci dostávat avíza mám, ale asi nedělá úplně to, co avizuje. 

@toot fakt se dá o takovém těžkém tématu diskutovat na litwebu ping-pong-ping-pong? momentálně je tu 45 reakcí. je vidět nějaký posun v diskuzi? já ho teda nevidím. 


toot
před týdnem
Dát tip Zeanddrich E.

Dieuča, bez diskuzí bychom se asi nikdy nedostali nikam.Vždycky by přišel někdo, kdo by řekl - to se mi nelíbí, nesouhlasím s vámi a je to tak, jak pravím já. A mlč a smaž se. Kdychom se nebyli ochotni bavit o nepříjemných věcech a o věcech, které nám vadí, možná by se ještě ženy zavíraly do chýší nebo bychom nesměly volit. Mi Zeanddrichův žblept neubližuje a naštěstí se mne ani nedotýká. Ve výsledku se jeho postoj týká pouze jeho vnímání žen ... jde o jeho vlastní realitu a ta s mou nemá nic společného. Mrzí mě, že tobě ubližuje.

Plus bych tu chtěla zmínit, že mi chybí funkce "nechci dostávat avíza" - tím se řeší nepotřeba číst nechtěné.


toot ... tak ako ty, aj ja si dovolím napísať svoj názor, beriem to aj s následkami a trvám na ubližovaní*


toot
před týdnem
Dát tip toot, stana.lebloch

Dievče, ve vší úctě si nemyslím, že by jakýkoliv námět k diskuzi mohl (všeobecně vzato) komukoliv ubližovat - v tomhle případě ženám. Ano, je to citlivé téma, a rozhodne li se někdo na něj prezentovat svůj názor - i když nelibý ...neznamená to hned, že tím způsobuje 'ubližování'. Ty si myslíš své, on si myslí své, já si myslím své ... a můžeme o tom normálně mlivit. Je to absurdní? Asi. Má to ukázat něco absurdního? Nejspíš. Třeba na skutečnosti, že se takový věci ... jako zákazy potratů a jiné ... opravdu dějí. O obřízkách (nemyslím mužské) a dalších věcech nemluvě. 

 


toto 'ostatní nezařaditelné' ubližuje ženám ... autorovi odporúčam zmazať 

autorovi odporúčam písať v rodnom jazyku


toot
před týdnem
Dát tip

A kdyby se mě ptali vážně - tak vážně mohu mluvit o feromonových parfémech, estrogenových nebo testosteronových terapiích, fazích měsíce, pravěkých zvycích, tmě a zahnutých drátech. Se vošplouchnu tim parfémem, pže třeba vlci si tradičně myslej, že sem chlap. A to jen protože neužívám -la tvar ve svý osobě. Byla bych ho měla být občas použít.


emme
před týdnem
Dát tip

... Tohle by si měla poslechnout každá žena, kterou někdo nutí k tzv. umělému potratu; - myslím, že by se většině rázem přeskládal žebříček jejích možností...

Nemyslím. Jsou to planý řeči chlapa, kterej s tou situací nemá společnýho vůbec nic. Neodvažoval bych se o přeskládávání možností vůbec mluvit a jen bych (mluvím za sebe) seděl tiše v koutě a mlčel.


toot
před týdnem
Dát tip

Pusíku, důkaz je na ubrousku.


Zeanddrich E.
před týdnem
Dát tip stana.lebloch

 

(Myslím si, že jsem to tehdy poslouchal na Rádiu Plus - ale mohlo to běžet i na jiném kanále; - vím, že často si předávají pořady s Radiožurnálem i s Dvojkou, například....)


Zeanddrich E.
před týdnem
Dát tip stana.lebloch

 

Cca před dvěmi (- nebo již třemi?) měsíci jsem někde na Českém rozhlase poslouchal pořad, ve kterém hovořily asi tři ženy, které prodělaly interrupci.. . 

Zejména jedna - nakonec v záplavě slz - popisovala klasickou situaci: její duševně (duchovně ale asi také) zřejmě značně nedospělý partner ji, v rozporu s její intuici, dosti nevybíravě přiměl k interrupci - a pak - patrně poté, co mu díky této začala páchnout - ji stejně opustil... . 

Poté dosti složitě a nákladně (snad někde v cizině?; na podrobnosti si již nevzpomínám...) se v nějakých seancích omluvila tomu dítěti (té bytosti, která z tzv. přípravné roviny k ní přicházela...), že jí nedovolila se narodit, etc. ...)

((...)).

 

Tohle by si měla poslechnout každá žena, kterou někdo nutí k tzv. umělému potratu; - myslím, že by se většině rázem přeskládal žebříček jejích možností... .

((...)).

 

Zatím jsem ten pořad nenašel. - Víte-li někdo, o čem mluvím - dejte sem, prosím, odkaz... .


emme
před týdnem
Dát tip

aha, výsledek diskuze. to jako předneseš u vás v parlamentu? 

Jinak začínat diskuzi tím, že jsi nechapavý lebo čo, je dost blbý začátek. tak užívej... 


toot
před týdnem
Dát tip stana.lebloch

ano, trvám


toot
před týdnem
Dát tip

:)


Diskutovať sám so sebou sa dlho nedá-. Takže dobrú noc


stana.lebloch
před týdnem
Dát tip toot

Preklep: Kamamura


dievča z lesa:

Ty, ako Slovenka, si snáď veriaci?


dievča z lesa: Ty, ako Slovenka, si snáď veriaci?

Mňa to tu v tom novom nebaví

 


stana.lebloch
před týdnem
Dát tip Zeanddrich E.

A Pusík je kto?


stana.lebloch
před týdnem
Dát tip Zeanddrich E.

A zmyslom číslo dva by potom malo byť to, aby žena mala do ruky ďalší, veľmi pádny argument proti svojmu sebeckému snúbencovi (apod.), ktorý by ju do interrupcie nútil - pretože žena je celkovo intuitívnejšia, a tým rozumnejšia


emme:  Neviem, či si taký nechápavý, alebo či chápať nechceš - zmyslom alebo výsledkom tejto diskusie malo byť to, že nie sú dobré zákazy interrupcií - ale interrupcia asi tiež nie, keď (Príroda, Stvoriteľ - dosaď si sám) zariadil/a, že žena je potom pre mužov trebárs aj dlhé roky odpudivá

toot
před týdnem
Dát tip

slyším volání vlků, nevím jak tebe, ale mě sem zval Pusík, ne autor ... :) autor je recesista ;) (teda pokud mne rozum nešálí) 


emme
před týdnem
Dát tip toot

Sice úplně nerozumím tomu, proč sem autor text dával, o čem chce diskutovat a co má být výstupem nekonečné řady monologů, ale...

... ano. Ženy 'voní či chutnají' po přiznaných či nepříznivých traumatech. Těch traumatech, na kterých má podíl vždy nejméně jeden muž. 


Andreina
před týdnem
Dát tip toot

Tak toto téma jde mimo mě. 


toot
před týdnem
Dát tip

A ještě ke kategoriím ... pokládám za důležité vypíchnout Pajpu, to setrvává. :) 


toot
před týdnem
Dát tip

Za sebe jen dodám, že si ten humor vychutnávám plnými doušky ... aneb všechna slast musí být spotřebována - takový je zákon. :)


dievča z lesa
před 2 týdny
Dát tip Gora

chlapci, uľavilo sa VÁM? ... deň matiek  sa na písmáku vskutku vydaril ... ešte chýba písmo božie+


Zeanddrich E.
před 2 týdny
Dát tip

 

(( ...)).

Mělo by se ale především, myslím, zde říci toto: za mnoho dívčích (ženských) zničených životů mohou spíše jejich (pseudo)partneři, kteří je - často proti jejich intuici - do interrupce tlačí - a potom je stejně opustí, jelikož jim právě poté začnou (jak, myslím, správně píšeš) tzv. bytostně  páchnout... .


Zeanddrich E.
před 2 týdny
Dát tip

 

Byl jsem povolán, tak jsem tu. - Jo, tohle je smutné téma... .

Já to také poznám na dálku (vlastně i v TV třeba). - Ale dlouho jsem nevěděl, o co jde... .


stana.lebloch
před 2 týdny
Dát tip

Ja idem spať, chalani


stana.lebloch
před 2 týdny
Dát tip Benetka, Zeanddrich E.

Benetka, bola, a ešte mnoho ďalších. To ale pamätáme len mi starí :-(



Benetka
před 2 týdny
Dát tip

Hmmm...

Toš... To si nésu úpa istý eslivá tady tá kategória vůbec kdy byla. Myslim jakožto samostatná kategória. Ale možné to je. No včíl už nee prostě. Ale nemyslim že by to byla zas až taková ztráta páč dycky možeš reagovat aspoň nejak no... I když to třeba nekomu nestačí... ;)


stana.lebloch
před 2 týdny
Dát tip

Ja ich poznám aj v televízii, takže nehovorím, že nosom. Ale aj moji kamaráti sa so mnou zhodnú, že im to veľmi vadí napríklad pri reči na malú vzdialenosť, apod.


stana.lebloch
před 2 týdny
Dát tip Benetka, Zeanddrich E.

Ale kategória Diskusia tu chýba, Benetka?


toot
před 2 týdny
Dát tip Benetka

Bača se zeptal ovce: "Proč tak smrdíš?" Ovce odpověděla: "Protože jsem neměla čas se osprchovat, byla jsem zaneprázdněná přemýšlením nad tím, proč bača voní jako ovčí stádo."

:) jinak k diskuzi nic říct nemůžu, nic o tom nevím ...


Benetka
před 2 týdny
Dát tip

Ad 1.) Kamamura a spol. tu nikdy řekli že tu budou na věky

Ad 2.) Tu nie cenzúra. Akurát mosíš vediet čo a ako...

Ad 3.) Diskusie na Picmáku sa stále vedú. Možno že však sú iné ako pred tím...

Ad 4.) = Dielko samé: O tom neviem zbla nič. Bodka.


stana.lebloch
před 2 týdny
Dát tip

Zdá sa, že diskusie na Pismaku sú tiež mŕtve. -Kto ich tu zabil? Novoty, hádam.


stana.lebloch
před 2 týdny
Dát tip

Prečo sa mi to neobjavilo medzi novými dielami? Cenzúra ako na Facebooku? Idem preč


stana.lebloch
před 2 týdny
Dát tip Zeanddrich E.

Kam sa podeli Kmamura, a spol.?


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru