Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hůlkoplazi

22. 06. 2002
7
0
1642
Autor
Willi

hůlkoplaz=důchodce

       Stáli před obchodem a čekali až jim bude otevřeno. V rukách drželi hůlčičky, čerstvý důchod a právě vybojovaný nákupní vozík.

       \\\\\\\" Já tu byl dříve něž-li vy pane\\\\\\\" ohradil se děda v baretu.

       \\\\\\\" Ale já mám už pětaosumdesát let pane\\\\\\\" řekl ten v klobouku.

       \\\\\\\" Já jsem ale po operaci srdce! \\\\\\\" na to ten v baretu

       \\\\\\\" A mně vloni vyoperovali kus tlustého střeva! \\\\\\\" zase ten v klobouku.

       \\\\\\\" Hmmm a já mám pane reuma a šedej zákal! \\\\\\\" to zase ten v baretu.

        \\\\\\\" Já jsem cukrovkář a taky astmatik! \\\\\\\" to ten v klobouku.

Takto pokračovali až do otevření supermarketu. Najednou se dveře otevřeli a oni věk nevěk, nemoci nenemoci vyrazili znova na tu nekonečnou pouť přeplněnými regály, hledajíc kde je jaká sleva a akce. Hnali se a tlačili před sebou svoje vozíky, hůlky odložené vně vozíků. Najednou měli všechny střeva, zmizel zákal, cukrovka i astma.

A pak až naplnili svoje RVHP tašky ( takové ty pojízdné tašky, jež vlastní každý hůlkoplaz) těžce vydobytým nákupem, odebrali se směrem k východu, aby zase ráno mohli debatovat o svých střevech, cukrovkách a astmatech.

    A přátelé tento příběh je pravdivý, odehrává se totiž každé ráno před jedním nejmenovaným supermarketem v Brně a troufám si tvrdit, že nejen před ním.


Quinn
04. 08. 2002
Dát tip
Willi: A my zas: Zááávřeme Terno, bůůůde nám věrno :o)

uranium
03. 08. 2002
Dát tip
NO důchodci mě serou skoro všude, hlavně v šalině, neznám nikoho ze svých známých kdo klidně nepustí staršího sednout, ale ta jejich hrubost a arogance je strašná, připadá mě že hlavně v Brně a mimochodem, když jsme chodil tři měsíce o berlích s ortézou na celou nohu, tak mě v životě nepustil pustit sednout dobře živený důchodec ikdyž jich byl plnej autobus, ale většinou spíš těhotná maminka, nebo někdo s miminem

Mrenka
10. 07. 2002
Dát tip
To je úplně jasný, autor popisuje delvitu na klusáčkově naproti listovek v Brně, taky tam ráno chodím a dokonce se si všim, že jak se šinou s těma vozečkama zpátky na šalinu, tak se plouží k té zastávce, jakoby mleli z posledního a háží na Vás úzkostlivé pohledy, načež příjede vůz, důchodce po deseti infarktech s protezama misto nohou roukou a zubu vystartuji naprosto raketovym zpusobem směr první volné křeslo. No co Vám budu říkat. Dvořák hadra. Jakmile dosednou nahodí opět ten svůj trpitelský důraz. Diagnostikoval bych to na hypochodrii kombinovanou se stařeckou demencí.

Willi
10. 07. 2002
Dát tip
Mrenko, tak předně jsem autorka, ale chápu nick je zavádějící. Dále popisuji Spar na Vídeňské a dále musím konstatovat máš skvělou reflexi a popisuješ situaci stejným způsobem jako já!

Quinn
02. 07. 2002
Dát tip
Musim uplně pravdivě přiznat, že je to tak...u jednoho českobudějovického supermarketu se to děje s železnou pravidelností a je to věc, na kterou se nejdříve těšim, panž se ze srdce zasmějem...ale pak přijde pláč, když se ti nevrlí zákazníci navalí dovnitř a nenechají mě dopít ranní kávu...brrr.... Tip * :o)

Willi
02. 07. 2002
Dát tip
Třeba děláš v tom stejném jako já, páč mně napadá jen jeden, kterej je čistě pro důchoše!

Quinn
02. 07. 2002
Dát tip
To je možný, socialistickej podnik :o) v čem to děláš?

Willi
02. 07. 2002
Dát tip
My si tam pějěme píseň: Hoooooooooořííííííííííí nám Interspar šálala! :o))))))

Carodej
30. 06. 2002
Dát tip
Kdyby tě tak četla babička!!!:-)*

Sidonius
24. 06. 2002
Dát tip
Špatné čárky v souvětí, špatný přechodník, špatné shody podmětu s přísudkem. Alespoň jednou si to po sobě přečíst by neškodilo! Řekl bych, že z téma na zábavnou črtu tu bylo zpracováno jako výsměšný pošklebek, navíc dosti stručný. Inu, když se vám to tak líbí...

Norek
23. 06. 2002
Dát tip
pravda pravdoucí pěkně napsaný *

Albireo
23. 06. 2002
Dát tip
Věrně odpozorované! Típ. Jen Tě naštvu připomínkou, jaké nesnášíš - gramatickou. V množném čísle přechodník zní "hledajíce".

StvN
23. 06. 2002
Dát tip
Zajímavější je, když vidíš důchodce a nejen je, ale i pár trochupřitěledam při akci v tramvaji. Tohle je prostě slabý.

Gastarbajtr
23. 06. 2002
Dát tip
trolejbus č. 52, zastávka Poliklinika....přitěledámy útočí...:-)

Muawijhe
22. 06. 2002
Dát tip
Pěkný. Ono je to asik na celým světě stejný. :o))

Yossarian
22. 06. 2002
Dát tip
Nic proti důchodcům, taky možná budem.

Willi
22. 06. 2002
Dát tip
Yossi: Ale to já moc dobře vím, ale zkus to brát z tý stránky, že tohle je spíše vtipné pojjetí reality a věř, že práce z důchodci bejvá hodně těžká a někdy protivná. Hele kdo nezažil nepochopí!

Gastarbajtr
22. 06. 2002
Dát tip
to je super reflexe!!!!!! tohle znám od Kauflandu v UL :-)) *!

Bulvena
22. 06. 2002
Dát tip
Připomíná mi to naší ambulanci-při dlouhém čekání na vyšetření jsou všichni na pokraji smrti, po ošetření ochrnutí chodí, slepí vidí, němí svorně nadávají....

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru