Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Žito

05. 07. 2002
3
0
1171
Autor
krikloun

 

      Tys byla dokonalá jen na chvíle, zametal s tebou kdo chtěl, když se vážně zmohl, když měl důvod… pro mě ty důvody neexistovaly, nechtěl jsem je.

       A ty? Tys byla dokonalá pořád. Sis žila, jaks chtěla a na víc nehleděla. A zůstáváš dokonalá a třeba by bylo všelico, když bys chtěla. A když nechceš, nechápeš. Na světě nic lepšího nenajdeš, než jsem já a hlavně proto nejsi dokonalá. Pro to, v čem jsi tak nechápavá. A ono je toho víc, ale nechci to hledat.

        A pak jsi tu ty. A ty nejsi dokonalá. Ale jako jediná jsi ve světě použitelná. Jenom ty můžeš někdy něco znamenat, jen ty vydržíš trápení, jen ty mě dokážeš trpět, chtít a domluvit se se mnou na světě. Protože jen s tebou dokážu postavit den a týden a život a cit a to kouzlo, o němž se všem ostatním zdá. Kéž by se zdálo, že? Jen s tebou můžu světu předvést, kdo jsem a co vlastně jsem. Lidi ve mně vidí ten talent a budoucnost národu, Země, jenže jen ty v tom světě můžeš něco znamenat.

         Jsem to poplantal, ale chápete, co jsem chtěl říct, ne? Že jen jeden kvítek roste a vyroste. Aby se sám sobě mohl dát do vlasů.
hippiesanda
18. 12. 2003
Dát tip
Líbí se mi poslední věta. Tak tip a klub hipíci a klub modrých čekanek

hippiesanda
18. 12. 2003
Dát tip
Líbí se mi poslední věta. Tak tip a klub hipíci a klub modrých čekanek*

:-)

Anonym44
10. 04. 2003
Dát tip
A pak jsi tu ty. - Co jsi tim chtel rict? Proc jsi kvuli tomu jako zacinal odstavec to opravdu nechapu. Poplantal jsi to. Nedava to smysl. At ti to vydrzi.

Lu_Po
21. 03. 2003
Dát tip
Jů hele křikloune to je pěkný. Neznáme se náhodou Ostraváku s kmenem Píšu na Vš báňské? co? TIP

Žůrek
05. 07. 2002
Dát tip
tohle žito bych nesekal....

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru