Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

---den 065---

Výběr: Monty_Python
06. 07. 2002
5
0
741
Autor
Máslo

máslo.cz

Dnes jsem byl nucen navštívit hypermarket a koupit několik málo poživatin. Jak k tomu došlo? Trávil jsem pár dní v jedné milionářské vesničce na okraji velkoměsta a zdá se, že společnou nevýhodou všech těchto novosídel je absence použitelných malých samoobsluh. V každé vísce se sice několik jakýchsi obchůdků najde, ale sortiment jejich zboží jakoby ustrnul kdesi v předminulém století.

Nasedl jsem do autobusu a vyrazil směrem do blízkého superobchodního megacentra. A ihned po příjezdu mi bylo jasné, že se mnou vůbec nepočítali, protože jsem nepřijel autem. (Auto si pořídit odmítám, neboť jde jen o další věc, nutící člověka stát se součástí systému a k tomu ještě jeho nároky vysoce převyšují užitek.) Marně jsem tedy uvnitř budovy hledal nákupní košíky a když jsem se na ně optal ostrahy objektu, bylo mi řečeno, že neexistují, že mají pouze a jenom nákupní vozíky a ty že jsou zásadně venku uprostřed parkoviště. Poté, co jsem se vrátil zvenku vybaven vozíkem, bylo mi řečeno, že se zavazadlem dovnitř nemůžu. Ale znechucený pohled zabral a do útrob labyrintu mě vpustili.

Jak jsem tak bloudil tímto podivným místem a kvůli zapomenutým brýlím téměř neviděl cedule označující jednotlivé bloky, uvědomil jsem si, že v pekle to musí vypadat zrovna tak. Přestavoval jsem si duše nebohých hříšníku, jak bloudí neopustitelným bludištěm nekonečného hellmarketu a není jim dovoleno dotknout se ničeho ze sortimentu. Vztáhnou-li na některé zboží ruku, rozplyne se jako rozpuštěné máslo. Po mnoha staletích bloudění jsou očištěni a mohou postoupit na vyšší úroveň zaměstnanců - ti sice mohou zboží uchopit, ale nikoliv pozřít či použít. Až po absolvování této úrovně pekla konzumu je jim dovoleno požádat o přijetí do spotřebitelského ráje, kde to vypadá naprosto stejně. Jen zboží je tentokrát skutečné.


gd
22. 07. 2002
Dát tip
Při zasunování palety do stojanu v hypermarketu Makro se sousední paleta posunula a vypadla na opačné straně do uličky. V uličce naštěstí nikdo nebyl, ale.

Zly
11. 07. 2002
Dát tip
Takové existenciální drama mezi pár regálky... Mi teda hypersupermegamarkety naprosto vyhovují. Ani nevíš, jaké potěšení nabízí třeba slalom na koloběžce z dětského oddělení mezi bzučícími včelkami, jež pilně nakupují... v zády znechucené pohledy prodavaček a spěchající manažeřík.. co libůstek nabízí nekonečné a nenápadné ochutnávání oříšků z vystavených hromad... a co teprve ty sardinkoidní budky zkušeben, kde se tlusté matky soukají za zvuků hroších vzdechů do úzkých nočních kombinéz... To je jen otázkou přístupu

myrinda
08. 07. 2002
Dát tip
jo, super.... rada te ctu diky tip

Toxman
08. 07. 2002
Dát tip
Zajímavý příměr. Jen si nejsem jistý, zda je možný takový závratný postup. :-))*

Toxman
08. 07. 2002
Dát tip
SV: Supermarkety skutečně příliš nepočítají s opěšelými (jako ovdovělými :) návštěvníky. Na druhou stranu nutno připustit, že takoví zákazníci jim asi ten největší balík nepřinesou, takže buďme raději rádi, že ještě nemusíme povinně autem jezdit mezi regály. :o)))

Ta představa konzumního pekla je skvělá!!! Úplně volá po výtěru... éééh... po výběru (opakuji své vtipy, tedy to se mnou začíná být špatné). Mimochodem... mrkev jsem si taky nikdy nekupovala... čím to? Přitom je prej dobrá na oči...

Toxman
08. 07. 2002
Dát tip
Což o to. O mrkev tady ani tak nejde... ale přejetý můžeš být klíďo píďo i tím nákupním vozíkem a to se stejným gustem a razancí (zvláště, když bude zrovna u mrkve fronta :o)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru