Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kameny osudu

09. 07. 2002
12
0
2322

 

Za opálovými řasami soumraku

jsi proklouzla do nevědomí,

plamen svíčky ametystu

vypálil jméno bezejmenného,

obsidiánová slza se vpila

do andělských křídel,

hvězda zrozená ve znamení jantaru

pročistila černou kapitolu noci.

 

A tvá, onyxem vytavená duše

zapadla do soukolí osudu,

který ti omašloval život


Nuitík
13. 08. 2002
Dát tip
líbozvučná slova udělají své.....

astalavista, armand, jenom jsem to chtěl říct, když už mě to napadlo a demonic to chtěl slyšet :-))) jinak s vámi souhlas. jojo dgenerační syndrom je mocný. Estel, a proč bych to měl brát jinak než jako vtip. sranda je přece koření života :-)) josefe, no mineralog to sotva, skoro jsem kvuli nim na gymplu propadnul :-))) ale možná, že tohle je snaha o satisfaci

Mario di fiore: Ta tvoje odpoved me fakt dostala. A rozesmala. Dobry.....fakt :-]

ikarka
14. 07. 2002
Dát tip
**! krásné kameny...

Estel
12. 07. 2002
Dát tip
Ano, nějak se vyžíváš v kamenech..ale abys nenarazil na kámen úrazu :-)) Nic ve zlém to byl vtip

Dabi
11. 07. 2002
Dát tip
A sem ráda přidám svůj upřímný t*, neboť je to krásné:)

Josefk
11. 07. 2002
Dát tip
mineralog !!! sláva ! pěkné ! :-)

Armand
10. 07. 2002
Dát tip
souhlas s Astalavistou :) (teda tou poruchou v Oidipovském stádiu si až tak jistý nejsem, mohlo se stát taky při "socializační" fázi vývoje okolo 10-13 roku) :))))))

Astalavista
10. 07. 2002
Dát tip
Nebo tak Armande, na to jsem úplně zapomněl, leč ani tuto modelovou situaci vynechat nemůžeme. Nejlépe by nám asi poradil samotný Deamonic, možná má na to papíry...:)))))

Armand
10. 07. 2002
Dát tip
Astalavista: :)))))) .. možná...

Armand
09. 07. 2002
Dát tip
:)))))) precious (stone)*

večernice
09. 07. 2002
Dát tip
a z čeho je srdce? snad z měsíčního kamene přetaveného do žuly? snad z perleti bys odrazy duše mohl vyčísti... :)) *

Jak to myslis onyxem vytavena duse? Videl uz jsi nekdy onyx? No ale jinak je tve dilo picovina jako vetsina tady, takze jsi v normalu.

LaMouette
09. 07. 2002
Dát tip
Mysháku.. a který je můj kámen? Sisifův?:-)))*

Adelan
09. 07. 2002
Dát tip
Už jen pro mou slabost pro kameny..., ale ne jen, básnička se mi líbí moc, snad jen mi nesedí slovo omašloval. I přes to jasný tip *

tanganika
09. 07. 2002
Dát tip
kamene mozem vzdy...a co tak lapislazuli...t*

Taliesin
09. 07. 2002
Dát tip
... hezké, hladivé ... :-))) ***!

Astalavista
09. 07. 2002
Dát tip
Sakra, dneska je to tady samá perla, já se snad utipuju....:))) asi je to počasím...:)*

demonicu, díky za tvůj názor, je-li opravdu tvůj. jseš milej, vždycky mě totiž pobaví lidi s tak úžasným tvůrčím talentem jako ty. proto si musím navíc tvé kritiky velmi vážit (a věřím, že znáš význam tohoto slova). nepochybuji o tvých kvalitách a moc mě mrzí, že mě zřejmě bude navždy odepřena ta čest potkat tě. vím, že míříš mnohem výš. tak během té cesty nezapoměň dávat pozor, abys neuklouznul, protože ta cesta dolů není moc příjemná a to bych ti rozhodně nepřál. měj se fajn a prosím, vytvoř pro nás zase nějaké kvalitní, abych konečně mohl porovnávat s kvalitou a definovat tak parametry píčoviny :-)))) navždy tvůj mario jo, samozřejmě jsem onyx viděl a jsem si jistý, že když na něj koukáš ty, vidíš bohužel jen šutr. proto, když nevnímáš co je v tom kameni, nemůžeš pochopit ani smysl výrazu "duše vytavená onyxem". ale neboj, to přijde, chce to jen zkušenost. všem ostatním "v normálu", kteří jsou na stejné lodi jako já díky a fakt jsem rád, že jste :-))) večernice, pro sdrdeční čtvrtou čakru je přece růženín lucy, už přestaň hledat ten Sisifův a začni se smát :-))))

Astalavista
09. 07. 2002
Dát tip
mario: neměl jsi se vůbec nechat vyprovokovat k nějakýmu komentáři. Čas od času se tady objeví lidi, kteří si na tomhle stylu staví "kariéru" .... a vyšumí.:) Takovej Giddens by řekl, že to zřejmě souvisí s poruchou vývoje osobnosti v Oidipovském stadiu, tedy někdy mezi 6-9 lety:)))))))) Sranda, ne? :))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru