Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

---den 069---

11. 07. 2002
5
0
567
Autor
Máslo

máslo.cz

Ještě k partnerským vztahům: mám kamaráda, který je šíleně (doslova) inteligentní, ovšem sociální idiot a někdy těžko zapasovatelný do běžné reality. Před nějakým časem chodil s podobnou slečnou. Vztah to byl neuvěřitelně intenzivní, ale podle očekávání (nejen mého) neměl dlouhé trvání a když vybouchl, stála ta spoušť za to. Teď tento mladý muž chodí se slečnou, která jako by vypadla z učebnice statistiky coby příklad průměru. Styčných ploch tam moc není, dlouho jim to asi taky nevydrží, ale protože k tomu (naštěstí oba) přistupují bez velkých očekávání a je to klídek, tak ani případný konec nebude (sebe)vražedný.
Mimochodem - když jsem se s tímhle kamarádem bavil, shodli jsme se na tom, že dost možná jsou klasické psychózy a zejména schizofrenie poruchou v tom smyslu, že člověku odpadnou některé mozkové filtry a on vnímá skutečnou realitu a propojenost všech věcí. Což je sice zajímavý a tvůrčí stav, ale žít se s tím moc dobře nedá.
gd
22. 07. 2002
Dát tip
Filtr. Filek. Lilek. Litr. Jdu...

Toxman
15. 07. 2002
Dát tip
Monty,Bulvena: Nemyslím si. Filtrů je tolik, že člověk už je pomalu jako filtry ani nevnímá. Co je to realita ? To co "je" anebo to, co si myslíme, že je ? Svět vnímáme smysly - a už to jsou filtry a to silně zjednodušující. Přemýšlíme - vybíráme - filtrujeme informace. A abychom mohli jakž takž přežívat, musí některé filtry sedět aspoň rámcově. Jistě, že každý má ty svoje nastaveny trošku jinak, ale kdyby nebyly žádné, měli bychm hlavu jako nafukovací míč. I paměť funguje na principu filtru, co "nepotřebujeme", to zapomínáme... ....hmm nevíte o čem jsem to mluvil ? :o))))

Toxman
12. 07. 2002
Dát tip
Občas bychom všichni potřebovali proprat filtry, aby dělaly to, co mají :o) *

Já teda myslím, že se s tím docela dobře žít dá. Mrknu se, jestli ještě nejsem po smrti... á, vypadá to, že ne. Takže potvrzuji, co jsem tvrdila výše.

Bulvena
12. 07. 2002
Dát tip
Taky mám pocit , že těch filtrů moc nemám Tip*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru