Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kam se vším tím svinstvem?

14. 07. 2002
2
0
996
Autor
Tilt

Slohovka do skoly .. :) Ale beta verze => jsou tam pravopisne chyby :o//

Pod slovem svinstvo si každý může představit něco jiného, proto nebude na škodu, když vše uvedu na pravou míru. Svinstvem, tedy pravým svinstvem, myslím odpadky z domácnosti každého z nás, které zahlcují celé okolí. Bude se vám to zdát možná jako hloupost, když se nyní začnu věnovat putování klasické masové konzervy až na smetiště.

Znáte to, jste v nějakém tom velkém supermarketu, už máte nakoupeno a hledáte něco, čím byste ještě doplnili už tak přeplněný vozík. Někdy je tou šťastnou potravinou balíček brambůrků, ovoce, pivo nebo polévky v sáčku (pozn. autora: Ne, že by tyto polévky byly nějak zvlášť dobré a zdravé, ale lidem chutnají a chutnat asi vždy budou. Je to přeci jenom sůl a emulgátory, strašně “zdravé a výživné!”). Já jsem si přibalil do vozíku jednu masovou konzervu.

Než se taková konzerva otevře, to dá práci; vyndat maso je již snazší a vyhodit konzervu do odpadkového koše je tou nejjednodušší věcí, která zbývá udělat. Vynesením odpadkového koše do popelnice (pozn. autora: Popelnice by musely být prázdné, avšak mnohdy tomu tak není.) končí vaše starost o prázdnou plechovku.

Jednou za týden přijede takové velké auto se dvěmi osobami na zádi a obsah popelnice do něj vsypou i s naší ostře sledovanou konzervou. Cesta autem je pro ní vcelku nudná až do té doby, kdy se spolu se svými kamarády ocitne na skládce. Široko daleko jen odpad, nepořádek a spousty jiných velkých aut, stejně vypadajících jako to, které ji přivezlo.

Na takové skládky se nevozí jen tyto konzervy, ale i jiné pěkně špinavé, plesnivé, shnilé a staré věci, které bohužel zůstanou tam, kam je dovezeme, tedy na skládky. Tam se za několik tisíc let možná přemění v jinou, mnohem hezčí hmotu. Hlínu. Opravdu bych toto téma již dále nechtěl rozebírat. Rozhodněte se sami, jestli koupíte jenom maso, nebo k němu přikoupíte i nepotřebnou konzervu, která na smetišti přežije i vaše potomky.


Ostře sledované konzervy... to je název jak pro oscarovej film. :o)

Tilt
14. 07. 2002
Dát tip
Stanislav: No to bys mel jit se zamejslet .. ted si jdu delat obed .. a jak na potvoru nejaky maso z konzervy Jinak ta moje tvorba Te tak zaujala, ze sis precetl vsechna dila?

Tilt
14. 07. 2002
Dát tip
Monthy: Kazdopadne by to byla dobra parodie Kazdopadne dik za nazor ..

Tilt
14. 07. 2002
Dát tip
sakra .. 2x kazdopadne v jednom odtsavci

Tilt
14. 07. 2002
Dát tip
sakra uz!!! oprava: 2x 'kazdopadne' v jednom odstavci ..

Tilt
14. 07. 2002
Dát tip
Stanik: Ti vychechtanci jsou z xchatu, ze .. btw. tam travim tak nejvic casu .. .. ikdyz v posledni dobe se spis venuji svoji Spitie .. :))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru