Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

ČSAD

15. 07. 2002
1
0
926
Autor
qark

Mrzne, padá sníh a lidé se na ulici téměř neobjevují stejně jako autobus, ne který už více jak čtvrt hodiny čekám.

Ale to nic, to patří k zdejšímu folklóru a má trpělivost je, doufám, bezmezná.

Konečně přede mnou zastavila místy zrezivělá krabice se skly, které jsem svěřil svůj život a hlavně čas. O život jsem se ostatně ani obávat nemusel, neb řidič příliš těžkou nohu neměl a bylo na něm znát, že o jeho flegmatismu se vypráví jistě legendy. Nově nastupující byli již asi zvyklý na zdejší autobusy, neb nijak nekomentovali čas příjezdu. Většina stejně přišla pár minutek předtím než ten vrak u nás zastavil. Celkem mne překvapilo, že to bylo úmyslně, neb to znělo, jako když se zrovna porouchal. Naštěstí směr jízdy byl zrovna z kopce, a tak jsme nemuseli roztlačovat.

Cesta tedy pomalounku ubíhá a já sleduji závod našeho autobusu jedoucí z Kralup do Prahy a světelného paprsku letícího ze Souhvězdí Orionu k Zemi. Jsem velmi zvědav, kdo bude ve svém cíli dříve. Závod je v průběhu času stále nejasný, ale když jsem dorazil konečně do Prahy, zjistil jsem,že ČSAD prohráli a zdaleka ne těsně.

Ale stejně to má alespoň jedno pozitivum. ČSAD mi svojí rychlostí pomáhají k získání fyzičky. Běhám často.


nápodobně (tloudev), tímhle stylem mohl bys psát dívčí romány ;-))

Semeno
29. 07. 2002
Dát tip
Máš moje bezelstné přitakání. Ano, je to tak, kolego. Taky běhám. Ale teď už mě bolej kolena. Tak už si na to jenom hraju. Mimochodem, jen taková "blbůstka", nastupující byli zvyklí, ne zvyklý. Ale to nic, já mám horší.

Aki
16. 07. 2002
Dát tip
neměli by si nastupující začít zvykat na měkký ý? :o) jinak je to takový o ničom, sorry...

tloudev
15. 07. 2002
Dát tip
Nikoli blbůstka, alébrž suchý popis reality psaný zcela brilantně vyškrobenou mluvou. Píši Vám za šest, pane qarku, a to z milosti.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru