Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Teorie života našeho

22. 07. 2002
1
0
686
Autor
Ishamel

Život je jedna ze součástek obrovského stroje, kterému člověk říká potupěle svět. Zdá se mi, že velká spousta součástek jsou tu úplně zbytečně a kdyby tu některé nebyly, stroj funguje bezchybně...

Quinn
22. 07. 2002
Dát tip
Ale to nemůžeš vědět...nemůžeš vědět, jak by to dopadlo, kdyby jen jediná "součástka" vypadla... Např. zakopneš o kořen nějakýho stoletýho dubu a rozštípeš si hlavu...zrovna v tu chvíli si řekneš, že kdyby tam ten ... strom nebyl, bylo by líp...ale co když o ten samý kořen někdy v dávnu zakopla tvoje mamina a padla do náruče tvojemu tatímu a tak vznikla velká love story...a pak ty :o) Prostě jsem měla potřebu to napsat :o)

IVANOL
22. 07. 2002
Dát tip
Myslím, že taková úvaha odkrývá sobectví a pýchu, kterou si s sebou v tom stroji neseme. Tedy nevypovídá nic o podstatě, nepátrá, neptá se, pouze říká: "Kdyby si tu TY/TO/ nebyl/o/, bylo by MĚ líp. Třeba si chtěl sdělit něco malinko jiného, ale takhle to vyznívá příliš kategoricky protisoučástkově. :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru