Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Láska až za hrob

01. 08. 2002
0
0
601
Autor
Map

Předem se omlouvám za pravopisné chyby

Modré obdélníkové dlaždičky pokrývali celou koupelnu.V levém rohu bylo umyvadlo se dvěma kohoutky ,vypadalo jako 30 let staré.Naproti němu byla velká rohová vana.,,Jo mami já vím že jsem tu dlouho ale počkej ." ,,Tak fajn dávám ti patnáct minut víc ne" ,,Dík" Ležela tam a nechtěla nad ničím přemýšlet ,ale nějak jí to nešlo v souhrnu všech událostí co se v tomto týdnu událi.Její kluk se zabil , když frajeřil v metru.

   Vylezla z vany.Na prstech měla už varhánky od vody.Zabalila se do ručníku,postavila se naproti zrcadlu ,nandala si na kartáček pastu.Čistila si zuby a přitom koukala do zrcadla.Najednou jí přišlo že od té události má tupý výraz.

   ,,No tak Sandro?Sandro?...Nic se neozvalo.,,Jo já už jdu počkej" Ještě jednou se hlídla do zrcadla,uviděla velké kruhy co měla pod očima.Bylo jí to jedno.

     Vyšla z koupelny.,,No mámo máš volno!" ,,Jo dík dík"Když se míjeli matka se zastavila a zatáhla Sandru za rameno..,,Ty jsi zase brečela?" ,,No...ne to mám ještě opuchlé do minule." ,,Jo to jsem ráda zlatíčko"

    Sandra vešla do svého pokoje.Byla to velká místnost v rohu byla obrovská madrace překrytá plyšáky.Vrhla se na ní a chytla jednoho plyšáka kolem krku a mačkala ho až jí od toho boleli ruce.

   Do občasného vzlykání bylo slyšet jen ticho , až stereotypní ticho...,,Nechci ti do toho kecat sestra ,ale už se s tím netrap.Když se budeš kvůli němu takhle trápit nic tím nevyřešíš."Sandra vstala z postele a upřeně se podívala na starší sestru.,,Jo asi máš pravdu.Můžu jít dnes s tebou na diskotéku?",,Jasně tak já se jdu obléct a ty se potom taky uprav a až budeš příjd do mého pokoje" ,,Jo tak fajn a dík"

   Sestra odešla a v pokoji se zas rozneslo ticho.Sandra si sedla ke stolu a rozhlížela se jestli alespon tam zůstalo vše na svém místě.Natáhla se pro propisku.Na papír co ležel před ní na stole začala kreslit dva hrobečky. ,,Myslím že už nechci žít" řekla tak nahlas ,aby to nebylo slyšet přes dveře ,ale aby to sama slyšela.Začala mluvit sama ze sebou..,,Sakra slyšela si co si to řekla!!Slyšela si to!!"Najednou jí začali po obličeji stékat slzy.,,Ale...ale vždyt je to pravda!!"

    Vytáhla svojí poslední záchranu.Tak říkala flašce s vodkou ukryté pod postelí.,,Mami bolí mě hlava"Nic se neozvalo.Asi to neslyšelůa přes tekoucí vodu do vany.

   Přišla do kuchyně.Na lednici byla tažka s prášky.Vzala si jí do pokoje.Vyndal všechny práškyz tašky a všechny je vyloupala z obalu.Všechny je zpolikala a zapila posledni záchranou.

   ,,Sestra no tak kde jsi?Peta už mi volala kde se flákame." Otevřela dveře do Sandry pokoje.,,Panebože panebože!!!Sandro dělej vstávej no tak."Propukla v hysterický pláč.,,Sakra zavolejte doktora mami ,tati!!"

   Najednou se do pokoje vřítil otec.Sednul si vedle Sandry bezvládného těla a chytil jí za ruku.Zkusil nahmatat puls.Pomalu zvedl hlavu.Upřeně se podíval na mladou dívku sedící naprotiněmu. ,,nééé to není možný a jak to můžeš k sakru vědět!!"Starší pan se zdrceně zvedl ze země a chtěl obejmout Sandry sestru.Ta zatím Sandru víc a víc k sobě tiskla.Starší pán konečně promluvil.,,Víš já jsem doktor "Zvedla se a objala svého otce. ,,Né tato řekni že to neni pravda že ne??",,To nemůžu zlato jdi pro mámu do koupelny."

     Dcera odešla a v pokoji bylo zase ticho.Otec si sedl k psacímu stolu a pohlédl na Sandry bezvládné tělo.Najednou si všiml nakreslených hrobečků na papíře.Byli tam dva vedle sebe a nad jedním bylo napsáno ONDRA a nad druhým SANDRA.Otec do ticha promluvil. ,,Ano ceruško bude po tvém"A do ticha se rozplakal 


Sirius
06. 10. 2002
Dát tip
Co to bylo za prášky, že účinkovaly tak rychle?

Čolito
05. 10. 2002
Dát tip
síla

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru