Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zavilý kuřák a ekologický ignorant

Výběr: Stanislav_Vašina
02. 08. 2002
7
0
1113
Autor
Hildegarda

 

 

 Stojí na balkóně a   kouří. Šedovlasý, s pečlivě  uhlazenou patkou a pavoučíma  nohama. Věk nelze přesně určit.  Spíše v letech pro muže  riskantních.   Zalyká  se druhou mízou. Ani o tom neví.  Hulí, pokud je doma, prakticky neustále.  Torza cigaret odhazuje z balkónu v neměnné  pravidelnosti, jednou vlevo, podruhé vpravo.  Dosah svých činů si  neuvědomuje.  Z kuchyně, kde neustále něco  připravuji své početné rodině, ho bedlivě a neúprosně sleduji. Pro větší efekt, aby to viděl,  si  obličej různě upravuji.   Někdy mám na ksichtíku naraženu  výraznou červenou  umělohmotnou misku, jindy, podle příležitostné nálady,  mi obličej zdobí ornamenty ze slupek  salátové okurky, kterou připravuji pro rodinu podle  předpisu  slovutné kuchařky Dobromily Rettigové. Jedno z mých nejlepších čísel  jsou otřesné  pitvorné grimasy s tváří přilepenou na okenní sklo. Nic nechápe.  Zjevně dává najevo  silné znechucení. Co je to za otřesnou bábu tam naproti!  Copak si mě  může tímto pimprlovým divadlem získat?

Ale, vážený,  to já vůbec nemám v úmyslu, alespoň vědomě ne. Co by tomu řekl S. Freud?Jsem teď na revers  doma z Bohnic a musím se nějakým způsobem realizovat.  Nejsem svému okolí vůbec nebezpečná, možná dokonce prospěšná.  Zavilý kuřák přestává být zavilým. Špačky shromažďuje ve škatuli,  kterou si pro tento účel přinesl.

 


s_manga
10. 05. 2004
Dát tip
více teroru :o)

Dobromila se narodila stejně jako já. Na den, nikoli na rok. Proto dávám tip. Haf. Ať zavyje!

Deltex
22. 08. 2002
Dát tip
:o) heh :o) *

kecyblil
09. 08. 2002
Dát tip
Čím víc se to nestalo, tím líp je to napsaný. Čím víc se to stalo, tím míň je to ujetý. Forma je totiž krotká, jak u historky ze života - zábavné a vtipně, lehce vyprávěné. Jasný tip.

Carodej
06. 08. 2002
Dát tip
To je vážně ujetá věcička:)*

Čolito
04. 08. 2002
Dát tip
tak to můžu!!!*

Seregil
03. 08. 2002
Dát tip
Hm. Tak to je docela psycho. Ale dobrý - má to spád....*p)

Šimon_Petr
02. 08. 2002
Dát tip
Hele, nečum mi do baráku :)) jsi fakt číslo ....tip

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru