Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

První letní noc

03. 08. 2002
1
0
3304
Autor
moebius

pro romantičky (a romantiky)

První letní noc

 

 

Slunko se už sklání

na své pouti po nebeské báni

pomalu už soumrak nastává

já vidím milá ústa tvá

jak věští milování

 

Pak večer nadešel

a jen tobě já něžné písně pěl

když mezi stromy šli jsme ve dvou

a lásku já ti vyznal písní jednou

při tvém polibku jsem však oněměl

 

A náhle noc tu byla

a ty jsi kvetla jak noční víla

za svitu Měsíce, jenž kolem se rozprostřel

jen já však na tvou krásu zřel

na krásu, kterou láska sila

 

Půlnoc se už překulila

noci, o které se snívá

tvé rty jsou jak sladký džem

tvé oči jak žhavý diadém

takové jen tehdy dívka mívá

 

Pak jsme spolu v trávě snívali

a na hvězdy se spolu dívali

krásné jak život sám

který dal tu noc nám

a přitom se něžně líbali

 

Pomalu úsvit nastával

a noc, ta byla v dál

stále však slyším tvůj tichý dech

jenžs po té noci měla na svých rtech

když kohout kokrhal

 

Zrodil se opět bílý den

a noc se zdála jako sen

jenž se už nenavrátí

noc, která jen jednou má se státi

pak musíš z ráje ven
johanne
24. 09. 2004
Dát tip
ehm, no už asi nezbývá moc co k tomu říct :o)... diskuze pod dílkem zajímavá, ale...

JRR
08. 03. 2003
Dát tip
Týý vole, Výtěráři, už se mi z Vás pomalu začíná vařit krev... Tak za prvý: Mohli byste věnovat pozornost prologu, to znamená, že pro taovou Becky to fakt asi neni určený:-) 2) Autor stojí o hlubší kritiku, to podle mě mělo znamenat, aspoň původně, že autora zajímaj čtenářovy názory na techniku, která je tu, mimochodem, Hodně dobrá-nezvyklé střídání veršu a poměrně přesný rytmus si určitě výtěr nezaslouží, i když se jinak jedná o nejkompletnější rádobyromantickou sbírku klišé, co jsem kdy viděl. 3) Etičnost výtěru: Zkuste se, prosím, zamyslet nad výtěry z hlediska etiky... Chápu, že tam patří "HOVNO a podobné provokace, ale u ostatních děl... zkuste se zamyslet, kde berete právo, jestli Vám ho nedává jen Vaše pýcha a arogance. Podívejte se na Carodejovu upoutávku o elitě (mám dojem, že z podzimu minulýho roku)& zkuste se zamyslet, ne jen se hájit. Howk, a jinek přeju všem (Becky, Prokletí, Nuití, ...............................) Krásnej Weekend:-) Váš oddaný strýček Jrr:-)

JRR
08. 03. 2003
Dát tip
Chm, zapomněl uvozofku:-/

JRR
08. 03. 2003
Dát tip
r13: O to nejde... Výtěr jako klub mě pěkně sral, ačkoli jsem, myslim, nebyl jeho aspirant:-), ale prostě sral. Přišlo mi to hnusný-kluby, mám dojem, jsou od toho, aby si tam lidi snadnějc našli, co se jim líbí, ne, aby uchovávali to, co se jim nelíbí. Ale teď mi tak napadlo, že tohle je svým způsobem o něco horší-hláška "Zařazeno v klubu Výtěr" mohla zmizet, myslim, že kdyby o to kdokoliv požádal, nebylo by mu odepřeno, ale tohle-když má člověk místo první kritiky hlášku "Výtěr
", tak to prostě nikdo nevygumuje. Jo, ta čára je pouhou illustrací:-) Víš? O to mi šlo, že je to arogantní. Co se Tvejch úletů týká, ty já naprosto žeru, FNB jsem měl vždy rád:-) Ale tohle není o úletu. Krásnej den*

Merle
08. 03. 2003
Dát tip
JRR: nejde nez souhlasit. tohle sice vubec nebyl puvod ani jinej zamer, ale skutecne to tak dopadlo. prijimam svou cast zodpovednosti. ne ze bych mel jinou moznost...

Amanda
15. 09. 2002
Dát tip
Na muj vkus strasne opuzivaně psane na efekt a misty az moc nasilne zrymovane, pusobici umele...

Merle
12. 08. 2002
Dát tip
nui: romantikova hlubší kritika: *!!!!!!!

Nuitík
12. 08. 2002
Dát tip
:o)

Nuitík
09. 08. 2002
Dát tip
Merle: :o))))))) však je to určené romantikům a romantičkám.....tož hlubší kritika se asi též očekává pouze od nich....nám, co tomuhle nerozumíme nezbývá, než hledat romantiku jinde :o))

Me se to libi, nechapu, k jake skoro az agresi vas to muze dohnat. Par del pred timhle je humusarna prvotridniho kalibru a tam jsou reakce "no ja nevim" atd. Citim tu v diskuzi povrchnost, znouzi. Me se libi i jednoduche veci a nebojim se to priznat. Nezalezi mi na tom, co si lidi mysli, ale tohle je sprosty. Jo, ctu konzum, mam i konzumni sedacku, hec, magori. fil

Merle
05. 08. 2002
Dát tip
není to úplně neumělý, ale je to bohapustý aoriginální klišé... já bych to sice sám nevytíral, ale rebeku musím minimálně podpořit.

Armand
05. 08. 2002
Dát tip
přátelé... :) .. autora domnívám se omlouvá jím zmíněné varování v prologu. Mluví to ke mně slovy: "pozor Výtěraktoři, nečíst!" :)) Je to sladké a romantické... no, tak už to někdy chodívá rebe. Myslíš že ten výtěr je až tak nutný? Pravda, dalas ho kolem 50%, ...já pomlčím, myslím, že nutný není, ale právo veta teď neuplatním. Paradox je že Davidek (jako jeden z nás) to ocenil slovy "moc pěkné" Toť jakýsi rozkol v klubu, neníliž? :)))))

Nuitík
05. 08. 2002
Dát tip
s výtěrem nesouhlasím, za prvé prolog a za druhé, autor to mohl myslit upřímně......hůůůůů....to přerůstá.---

Armand
05. 08. 2002
Dát tip
tzn. vyřazuje se z výtěru....

Merle
05. 08. 2002
Dát tip
nuitík: prolog neberu v potaz s ohledem na "stání autora o vážnou kritiku".... jedno z toho je pokrytectví

Merle
05. 08. 2002
Dát tip
uch... sice nevím s čím, ale radši souhlasím. cítím se pořádně utlučen argumenty.

Carodej
05. 08. 2002
Dát tip
Rebecco, co se takhle trochu zklidnit?

Merle
05. 08. 2002
Dát tip
carodej: to by potrebovaly spis tvoje hormony. ja videl co jsi vcera predvadel na pokecu...

rebecca13: Řekl bych že je to mnohem prostší než to tady popisuješ ..

Carodej
05. 08. 2002
Dát tip
Merle, je mi naprosto jedno, co jsi viděl na pokecu. Nevím, od kdy Ti vadím, protože ses mi o tom zapomněl zmínit. Každopádně to nesouvisí s tím, co tu psala Rebecca. Někteří Písmáci by měli podle mne sestoupit ze svého piedestalu úžasnosti, tebe nevyjímaje.

Merle
05. 08. 2002
Dát tip
c: pokud ti přijdu úžasnej, je to tvůj problém, ne můj. viděl jsem toho dost, abych tvoje snahy o umravňování kohokoliv považoval za výsměch mravům.

Carodej
05. 08. 2002
Dát tip
Merle - a co jsi viděl? Řekl jsem Kalais, že je velmi půvabná. Máš s tím nějaký zásadní problém? Jinak jsem neřekl, že si myslím, že jsi úžasný, ale obsah naznačuje, že si to o sobě myslíš Ty a nejen Ty. Tečka.

Armand
05. 08. 2002
Dát tip
Navrhuju klid přátelé, a pokud možno přemístění debat do soukromých pošt. Nemyslím si že by autor díla byl až tak unešen vaší konverzací. .-)

Merle
05. 08. 2002
Dát tip
oki. tokáta ignoranta

moebius
05. 08. 2002
Dát tip
přátelé, takovou bouřlivou debatu jsem u tohoto naivistického a prostého dílka opravdu nečekal. Možné tě reb uklidní, že jsem to psal asi tak v sedmnácti a zcela upřímně (v tom věku jak jinak), zveřejnění bylo samozřejně čirou provokací, protože už tejden tu pokusně uveřejňuju co se dá a zkouším, co se tak chytí. Lucy zůstávala 4 dny absolutně bez odezvy, tohle byl pokus o změnu tématu, Ret proti rtu je opět z jiného soudku (tu jsem psal předevčírem), tam se vyřádi.

Davidek
04. 08. 2002
Dát tip
Moc pekny, i kdyz.. si myslim, ze posledni 2 sloky by tam byt nemusely...

krasne :-))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru