Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Takový studený mozek

06. 08. 2002
2
0
1775
Autor
busy

tu chybí

poetové, básníci, flákači, snílci, zhulenci, intoušové, prdi, lidi

Chci se zde vyjádřit ve smyslu, že mozek je to nejúžasnější co můžete používat ke hraní, psaní a snění, dělá za Vás jednak všechnu špinavou práci, do špíny Vás namáčí i z ní tahá a ještě dokáže psát poezii, tedy poezii...všechno co je tady. Ale kdo z Vás se ho nechce zbavit, napojit se na mystický proudy, podvědomí, ssát inspiraci jak štěně z cecku, být utopený v proudu vědomí, kdo z Vás se ho nesnaží vyřadit? A potom, když s ním takhle vyběhneme, ho zas jen na chvilku pouštíme aby psal kritiky, výpady, osočování, pochvaly a dokonce úplné bláboly.  Jo mozek je skvělá věc, jedině snad, že na písmáku se mi zdá výjimečně málo používaný. Připadá mi to jako škoda. Vždycky budu raději číst něco dobře vymyšleného , promyšleného, uváženého, zažitého než zverbalizované afekty a náhlé neadekvátní reakce. Jak jste na tom Vy? ostatní písmáci..


Lee
10. 08. 2002
Dát tip
možná jsem zrovna blbej příklad toho "správnýho ženskýho psaní", ale píšu. někdy se taky potřebuju vybrečet na papír, ale to není cizí ani chlapům. mozek mi pracuje vcelku na úrovni (myslím si tedy já). nechci tady předsouvat svý textíky, ale marně v nich pátrám po tom o čem se výše zmiňuješ. že bych byla moc chlap ? ..//// ||||III| ==O""==""OO\

Lee
10. 08. 2002
Dát tip
SV. vrrrrrrrrruuuuuuuuuuuuuuum :-)

Lee
10. 08. 2002
Dát tip
SV. já myslím jako dieslové :-))) ..//// ||||III| ==O""==""OO\

Lee
10. 08. 2002
Dát tip
tohle "auditko" začíná konečně dostávat správnou tvář :-))))))

gd
09. 08. 2002
Dát tip
A já zase kombinování moc rád... Napsat něco jen tak, že člověk sedne a vypadne to z něj, je velice příjemný a člověk se pak sám baví tím, co napsal. Opravdu něco vymyslet, vykonstruovat a zrealizovat je o dost těžší, ale zase to není závislý na momentální inspiraci. Kombinace obého mi přijde ideální - trpělivá vědomá práce obohacená zajímavými nápady (nápad bude vždycky iracionální záležitost). Ale to vyžaduje a) trpělivost, b) čas. Poslední dobou nedostatkový zboží, alespoň u mě.

busy
09. 08. 2002
Dát tip
tedy gd.. celou dobu jsem si přál přečíst něco cos napsal a taky SV..líbí se mi tvůj mozek, tedy jeho projevy

gd
09. 08. 2002
Dát tip
SV kejvá... hezounky...

Mahoney
08. 08. 2002
Dát tip
monty: šilhavej mozek teda vidím poprvé.. :))

busy
08. 08. 2002
Dát tip
AMEN

Mahoney
07. 08. 2002
Dát tip
busy, doporučuji se trošku pohrabat v psychologii - pokud dobře sáhneš, tak tam najdeš hodně odpovědí (ale když sáhneš blbě, najdeš tam spoustu nesmyslů :) obecně můžu říct, že ženy mají blíž k intuici, k emocím - oproti tomu muži mají blíž k racionálnímu uvažování, k tebou zmíněnému "chladnému mozku" ..jenže žádný člověk není jen to nebo jen ono - každý jedinec má emocionalitu ku racionalitě namixovanou v jiném poměru - a tak existují i racionálně uvažující ženy i emocionálně "zpitomělí :)" muži.. ideální stav by byl asi "vyvážený" - aby racionální i emocionální složky myšlení měly stejnou váhu a aby obě byly co nejvíce vědomé/uvědomované.. k tomu, asi, směřují meditace.. jak už jsem naznačil - důležitý poznatek v psychice je, že nejsme "pány ve svém domě" - pravděpodobně VĚTŠINU toho, co se v naší psychice děje, nejsme schopni registrovat, uvědomovat si - aspoň ne ve chvíli, kdy toto "dění" probíhá (často ho ale lze zpětně analyzovat a pochopit) ..chladné racionální uvažování má tu výhodu, že je téměř celé vědomé - oproti tomu intuitivní uvažování se ubírá jaksi "zkratkou", přímo k výsledku, který je obvykle správný, ale /na první pohled/ vzhledem k výchozí situaci "nelogický", "nesmyslný" tak, tohle byl sotva úvod - dalo by se teď zamyslet nad tím, proč muži tak často podceňují "ženskou logiku" (ženy, i když mají často pravdu, neumí vysvětlit, proč by něco mělo být tak, jak říkají), atd.. dala by se taky rozvést úvaha nad tím, proč ženy mají více rozvinutou emocionalitu a proč muži mají spíše schopnost racionálního uvažování - obojí je v kontextu kulturního a přírodního (evolučního) vývoje logicky vysvětlitelné.. :) ale jako nejdůležitější mi z toho vyplývá - učit se vyváženosti racionality a emocionality.. tzn., obecně řečeno - muži se mají hodně co učit od žen a naopak.. tedy ne se vzájemně podceňovat a shazovat, ale pozorně naslouchat a zvažovat a učit se :) ..dokonce můžu říct, že se mi zdá v životě mnohem důležitejší emocionalita než chladné uvažování - emocionalita vnáší do života to, čemu říkáme "krásné", "nádherné" (zrovna tak, samozřejmě, emocionalita vnáší do života i to "nepříjemné", "depky" a podobně :) ..nicméně, tahle má fascinace emocionalitou může být dána tím, že je to pro mě něco relativně nového, zatímco "suchá logika" je pro mě nudná stará známá :) a dalo by se povídat a povídat a povídat.. ale už jsem asi nudil dost :)

Merle
07. 08. 2002
Dát tip
busy: bohuzel i me chybi moudrost


Miroslawek
07. 08. 2002
Dát tip
ssát... to se nepíše už od r. 1953 ;o)))

Miroslawek
07. 08. 2002
Dát tip
jo a nejlépe je zapojovat šílený a posedlý mozek... a ne ho v afektu vypínat ;-D ...kdo to neumí a nebo má mozek normální, nemá šanci... ;o))))

Krel
06. 08. 2002
Dát tip
No poslední auditka doopravdy stojí za to:-//

rire
06. 08. 2002
Dát tip
přečtu si Hackmana :) (žjóva, já mu snad dělám reklamu)

rire
06. 08. 2002
Dát tip
ale já jeho věci prostě opravdu rád - protže mají nejen mozek, ale i lidství

Krel
06. 08. 2002
Dát tip
rebeca: nic není tak žhavý jak se tváří...

Krel
06. 08. 2002
Dát tip
rebeca: ne nemyslím, ale myslím...a tím tě nechci nikterak urazit, že přibarvuješ a děláš věci nafouklejšími než ve skutečnosti jsou..asi tak..

Krel
06. 08. 2002
Dát tip
rebeca: no asi tomu porád nerozumím jak to tady čtu...a synusovku si nesrovná, neb z matiky jsem měl porád za 4 moc si ji ani představit nedokážu..

Krel
06. 08. 2002
Dát tip
jo no to si pamatuju...to by šlo...to jsem ještě uměl:-)))

busy
06. 08. 2002
Dát tip
no lidi, jak to sleduji vyvolává to ve mě pocit, že jsem měl pravdu nebo jsem se něčeho zlehka dotknul. Já myslím, že je to jako s televizí, když nechceš poslouchat nebo se dívat, vypnout. Jiná věc je, když se asi rozjede debata která třeba nemá už nic společného s dílem ale s něčím jiným. Abych to uzavřel, myslím že je to o ženském a mužském světě. Já ten její rebecce13 nechám. Ale mám dojem, že ženy nedokáží psát dobrou poezii. Že to co píší ženy je záznam jejich světa, jejich citů. Maximálně je to poezie života. Maximálně to souzní s něčím co čtenář zná. Ale není to neznámá objevovaná pevnina. Na to, nezlobte se na mě, mají prostě od přírody patent muži. Pletu se snad?

Krel
06. 08. 2002
Dát tip
busy: tak to se pleteš a dost bobe:-// rebeca: tak fajn už je mi to jasnější...a sama to nějako zarovnat tu sinusovku nemůžeš?

busy
06. 08. 2002
Dát tip
tak ukaž bobane jak a kde se pletu..co třeba příklad, názorný, napsaný chladným mozkem ?

Krel
06. 08. 2002
Dát tip
tak nějak..třeba...jasný příklad

busy
06. 08. 2002
Dát tip
jak jsem se přesvědčil, neexistuje hloupá otázka, možná nemístná, nevhodná, ujetá, ale hloupá? člověk se přece ptá, proč, proč,proč? Dnes jsem si koupil Bukowského knihu, ale ty nepíšeš prózu jako on. A tvou tvorbu musím nejřív přečíst pokud možno celou. Takže až se mi to povede, třeba přiznám že kromě Betty a Martiny jsem našel i poezii od rebeccy. Pokud jde o moje šovinistické přesvědčení..Ryze subjektivni, podle toho co jsem přečetl a co mě zaujalo od žen. Mám čas na to změnit názory, ne?

Krel
06. 08. 2002
Dát tip
rebeca: hm...jo věřím, že to je dost blbý...:-(( ale myslím, že každému už někdy něco ujelo...asi tak..

busy
06. 08. 2002
Dát tip
vy dva jste milí lidi, přinejmenším v dávce upřímného nasazení..ale jste jen dva na to, abych se dobral odpovědi na to kde jsou všechny ostatní mozky písmáka, dobrou noc..:-)

busy
06. 08. 2002
Dát tip
no rebecco, ještě než půjdu, Charles jistě napsal spoustu výborných básní.. že bych je minul? a stran těch žen a šancí..psaní poezie je mužská profese? abych došel ke katarzi, muži podle mě píší poezii proto, že jim chybí poetické vnímání skutečnosti vlastní ženám. Takže se to snaží dohnat..ženy pouze vyprávějí co se v nich děje. Stará ženská profese.

Merle
06. 08. 2002
Dát tip
on mozek neni jen inteligence... a v tyhle upoutavce chybi treba kurva hodne moudosti kdyz vyuzivat, tak celej

busy
06. 08. 2002
Dát tip
dodej moudrost, Merle a neřečni o ní, hroudu zlata za ní. paradoxně nejvíc moudrosti nacházím v některých větách rebeccy 13 ačkoli jsem to nepředpokládal..no ale beru vinu na svou hlavu, buď je můj text opravdu hodně blbý nebo jsou poetové prostě jen sbor narcisů.. kdyby alespoň tak voněli. V každém případě děkuji za Vaše názory a připomínky a vyjádření. Potřebuji vědět kde jsem se to se svou naivně exhbicionistickou vášní vlastně octnul.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru