Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

---den 077---

31. 08. 2002
2
0
750
Autor
Máslo

máslo.cz

Ještě jednou k tomu Tibetu. Možná jsem včera vzbudil dojem, že Čínskou okupaci Tibetu schvaluji. Ale není tomu tak. Okupace je špatná věc. Vždycky, i přes pochybnosti o právu kritizovat. Tibet by měl získat samostatnost. Sice by se brzy proměnil na disneyland pro turisty přijíždějící pozorovat buddhisty, máslo i skanzeny původního životního stylu, ale tak už to bohužel chodí. Staré časy jsou dávno pryč.

Nakonec by stejně nejvíc získala zlá Čína, bohatla by díky obchodu (většina obchodu s Tibetem by dále probíhala skrze ni) a ještě by se z ní zčistajasna stala země, která je tak skvělá, že na rozdíl od Evropy uloupená území vrací. Její vláda by dostala Nobelovu cenu míru. A vlastně proč ne, když ji má třeba i Arafat...

Ale přesto se nic nemění na tom, že by bylo správné, aby Tibet získal samostatnost.


m11
01. 09. 2002
Dát tip
zajímavý je, že do tibetu američani svý stíhačky nepošlou...

Toxman
30. 08. 2002
Dát tip
Hmm... pravda, to je dilema. Si skutečně moc nevybere. Buď bude žít, jak se po něm chce, anebo taky v nejhorším případě nemusí žít vůbec. Komunismus je hold komunismus a ten čínských je určitě jeden z nejtvrdších :(

Toxman
29. 08. 2002
Dát tip
Tak se mi zdá, že takovéhle ceny míru by se měly udělovat asi až in memoriam (na udělení ceny Číně bych si tedy s radostí počkal, jenom se toho asi nedožiju :))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru