Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nástěnka klubu budovatelské poezie

12. 09. 2002
2
0
3451
Autor
Úderník

Přijměte tento družný prostor coby naši marxistickoleninskou nástěnku. Zdravstuvjtě!

(Slovo bokem, tenhle klub chápu spolu s ostatními členy klubu jako recesi, prosíme všechny, které naše aktivity pobuřují, aby šli jinam) :)
FARAMIR
11. 06. 2003
Dát tip

FARAMIR
30. 05. 2003
Dát tip
Par liniek na nastenku... http://www.equino-x.sk/www/kozsr/ http://www.equino-x.sk/www/kss/

mník
30. 05. 2003
Dát tip
      Nastěnku chci za ženu.... :)))

mník
05. 05. 2003
Dát tip
avi, Faramir: :o))))) *

mník
05. 05. 2003
Dát tip
Safra, já to avi zapomněl poslat, tak ještě jednou :o)

cvok
25. 02. 2003
Dát tip
heh :-) FARAMIR

j_i_r_i_k
21. 02. 2003
Dát tip
Tak to je hodně hustý, jsem se fakt pobavil...

FARAMIR
14. 02. 2003
Dát tip
Toto síce nieje báseň, ale na nástenku sa dá hádam dá vycapiť... Všichni asi víme, že za bývalého režimu u nás PP (Pán prstenu) nemohl vyjít kvůli "špatným světovým stranám". Teď jsem si přečetla na JCsoft jeden komentář, který mi vyrazil dech - dovolím si sem vložit, co prý ta přispěvatelka nedávno někde našla, že prý o někdy v sedmdesátých letech vyšlo v jedněch polských novinách: Jde o další útok proti socialistickému zřízení. Říše zla, z níž se valí popel a dým, je průhledně umístěna na východě, obrazem dělnické třídy, která jednotně v potu tváře buduje těžký průmysl, mají být odporní a zlí skřeti. Samozřejmě že povykaný synáček z buržujské rodiny nemůže vidět na těžké práci nic krásného a povznášejícího. Obyvatelé západu - zemí oplývajících mlékem a strdím -, elfové (neboli aristokracie), lidé (buržoazie) a hobiti (statkáři) žijí naopak v blahobytu (aniž je vysvětleno, odkud jej získávají) a jediné, co je trápí, je "hrozba" z východu. "Síly dobra" zde přestavuje sbírka představitelů těchto reakčních kruhů, jejichž ruce se nikdy nedotkly pořádné práce. Jejich vůdcem je Gandalf, šiřitel zpátečnické ideologie, s jejíž pomocí udržuje obyvatelstvo v nevědomosti a strachu před pokrokem. (...) Není pak divu, že Saruman, zastánce utlačovaných a šiřitel pokroku, je prohlášen za zrádce a jeho sídlo je zničeno bojůvkou fanatických zpátečníků. Když pak šíří socialismus v Kraji, je chycen a bez soudu potrestán hobity, podporovanými a placenými kapitalistickou mocností Gondorem. (...) Ale socialismus se naštěstí nedá zničit hozením jakékoli své relikvie, i té nejposvátnější, do ohně. Drž se Mordore, obklíčený nepřátelskými reakčními sousedy!

Tanaki
16. 10. 2002
Dát tip
v srdci hori jasny plamen praci nasi trikrat slava neodola hlina, kamen

Adams
08. 10. 2002
Dát tip
Marxe teď studuju..sympaťák:-)

cvok
01. 10. 2002
Dát tip
konecne spravna partia!

Katerina
23. 09. 2002
Dát tip
soudruzi, tohle se vam bude libit!! http://www.ceskaliteratura.cz/forum/hrichy.htm http://budovatel.borec.cz/

Proletář
23. 09. 2002
Dát tip
Nech aj ať žije!

ab01cz
20. 09. 2002
Dát tip
Díky, soudruzi!

Soudruhu zipe! Musím ti důrazně připomenout, že nepoužíváme archaické zdravice typu "pozdravpámbů", nýbrž optimistické a pokrokové zvolání "Buď práci čest!", příp. "Čest práci!", v případě krajní časové nouze či maximálního pracovního nasazení je (ale opravdu pouze výjimečně) přípustná i zkrácená podoba "Čest!"!!! Takže to propříště, aby se tvoje pracovní příspěvky k budování socialismu nestaly jednoho dne přebytečnými nejen pro naši malou nástěnku ... Jinak samozřejmě oceňuji iniciativu soudruha nástěnkáře, to si zaslouží minimálně Řád rudé hvězdy: * Buď práci CHEst!

m11
19. 09. 2002
Dát tip
opet ten Marx.............................precti si od nej neco!

zip
13. 09. 2002
Dát tip
no pozdravpámbu

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru