Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Skolni

15. 09. 2002
3
0
1430
Autor
Severkanova

prvni den skoly je nalada pod psa...a zlepsi se az po deseti mesicich... tak jsem premyslela jak se te opakovane nalade vyvarovat...

Kdyz rozezni se skolni chodbou zvonec,

dojde mi, ze pohode je doopravdy konec,

knihy u tabule jak vojaci jdou do intelektualni valky

vedomostmi dychti naockovat blbosti trpici polotovarky,

a nalada ma vytahne smutecni hav ze skrine,

premyslim, zda ma cenu utopit ji ve vine...

 

Pak napadne mne uzasne myslenka:

utrpeni caru pres rozpocet udela lodni mistenka!

K protinozcum ja preplavim se,

tam ted konci skolni rok,

mezi plavbami po mori, a kontinenty,

budu mit prazdniny po cely rok!


Severkanova
06. 10. 2002
Dát tip
WiruZ: no, opravu nebyla... Premyslim, jestli clovek musi mit k zamilovani patricne krasne misto, nebo jestli se to misto spis stane krasnym tim, ze se tam zamiloval.....Je dobre, ze mas krasne vzpominky.. :-)))

WiruZ
06. 10. 2002
Dát tip
Krásné vzpomínky to ano - bohužel je už to tak dávno:-(((( No asi máš pravdu, možná by se mi tam tolik nelíbilo, kdybych tam tu slečnu tehdy nepotkal, jedno je jisté už to nikdy nezjistim. Škoda, že byla z druhého konce republiky než já - holt to už je osud prázdninových lásek. P.S. Tak trochu nesouvisející dotaz - nasekal jsem tady už hodně chyb, že jo? Klidně mi to řekni já se zlobit nebudu, se svojí demencí na český jazyk jsem už dávno smířen, ale ti okolo ne a ne si zvyknout (zvláště učitelé ne:-))))

Severkanova
03. 10. 2002
Dát tip
...jsem nikdy nebyla, ale verim, ze v Cesku je skoro vsude krasne :-)

WiruZ
03. 10. 2002
Dát tip
Ty si nikdy nebyla na Šumavě?!!!! Nádherné místo, tak krásně jako tam snad není nikde v republice - navíc když se tam člověk poprvé zamiluje. Jo to uže je dávno...

Severkanova
01. 10. 2002
Dát tip
WiruZ: Napad: okouzlit cestovni kancelar Tvymi basnemi vymenou za mistenku?

WiruZ
01. 10. 2002
Dát tip
Cha, cha - to bych moc daleko nedojel. Však co na tom, i na Šumavě je moc krásně.

Severkanova
30. 09. 2002
Dát tip
WiruZ: tak jak to dneska ve skolstvi vypada, spis mi pripada ze "zivot nase skola" ; idealni by asi bylo skloubit oboji :-))) a tak radeji s blokem, tuzkou a opalovacim kremem hurra na prazdniny na tichomorske ostrovy, napr.!!! :-)

WiruZ
30. 09. 2002
Dát tip
Tak jo! Ale kde vzít nějaký ten peníz. Přeci jenom nepředpokládám, že se takovéto zájezdy dávají za hezký úsměv. A nebo! Stopem, ale na moři se špatně stopuje.

Severkanova
27. 09. 2002
Dát tip
WiruZ: ...aby si pak sel uz jen odpocinout...nemaje sily, nebot vseho bylo do sytosti...:-)

WiruZ
27. 09. 2002
Dát tip
Vida kam jsme se to dostali od školního tématu - no jo no škola základ života. Nebo život naše škola?

Severkanova
24. 09. 2002
Dát tip
BARBAR WiruZ - souhlasim: zit zivot do plnosti - zlezat hory i kdyz bez nohou!!!!! - Jako ten, co praved zahynul, z Duluth, Minnesota, USA - lezl na Mt. Rainier - A ZABIL HO PADAJICI KAMEN!! Jaka to smula!!! Ale, nez se taki stallo, urcit zil do sytosti... :-))) At zije individuality :-)))

WiruZ
24. 09. 2002
Dát tip
Jasně!!!!!!!! Jsi můj člověk. Navíc tělo má jít do hrobu pořádně zhuntovaný. A jak říkáš ty člověk musí být řádně sytý životem, aby se mu lehčeji umíralo.

Severkanova
22. 09. 2002
Dát tip
Albi, psssst - ja se to tady snazim "tutlat" - pssssttttt WiruZ: v dobe kdy jsem zaskolactvi mohla delat, jsem byla sprt a puticka. Toto je dukazem toho, ze by se clovek mel vystavit vsemu v detstvi/mladi (viz spanilnicky, cerny kasel, nestovice...lasky.....tak pro ne zaskolactvi?) pak by ve zralem veku nemel roupy :-)))

WiruZ
22. 09. 2002
Dát tip
Musím přiznat, že já zaškoláctví taky dvakrát moc neprovozuji (teda občas jo) ale já jsem strašně línej člověk. Jakmile jednou něco zkusim a líbí se mi to tak pak to opakuju a opkauju a opakuju až je z toho průser (ostatně asi jako každej). Ale je fakt, že člověk by si měl užít dokud je mladý - juchů, ať žije anarchie a rebelie:-))))))))))

Albireo
21. 09. 2002
Dát tip
Kdyby to tak četli Tví studenti! :-)))

Severkanova
20. 09. 2002
Dát tip
Barbar: "jen myslet bez hlavy nejde..." :-))) jooo, taky jim to rikam... :-))) a vse ostatni - krasne jsi to napsal, diky alfonso - a co takhle zastavit se na vsech tech ostrovech mezi a podivat se jak se tam zije? WiruZ by mohl vsem co by byli za skolou davat papiry z bloku aby psali, malovali, co citi na dusi... :-)))

WiruZ
20. 09. 2002
Dát tip
Jasně. Souhlasím. takhle na záškoláctví. tady máš blok a tužku a piš nebo maluj, nebo skládej písničku. To by nám vzkvétalo uměni, nebo možná i ne:-)))

Severkanova
19. 09. 2002
Dát tip
W., a co z toho co jsi napsal nemas, nebo tiprebyva na to, aby sis ty vecne prazdniny udelal? :-)))

no jasan!!! prázdniny jsou porád!!! ale do Austrálie bych se kvůli tomu nevláčel :o)))) ****

WiruZ
19. 09. 2002
Dát tip
No snad jen - občas ta nuda prosakuje skrze ztrouchnivělé trámy našeho stropu až ke mně kde svými silnými spáry mě uchvatí a celá slupnel (ne nebydlím v holobytu - to jsem jen tak trochu zanotoval). Chvála bohu nejsou tyto chvíle tak časté. Ale v podstatě máš pravdu. Nechybí mi skoro nic...

Barbar
19. 09. 2002
Dát tip
Prázdniny na zbytek života? Myslím, že už mac dobře víš... Vždycky se vrátit se do ŠKOLY, jen chtít a můžeš všechno. Třeba běhat, tančit bez nohou, nebo létat bez křídel. Jen myslet bez hlavy nejde a žít bez radosti. Ahoj BARBAR

WiruZ
18. 09. 2002
Dát tip
Na celý život? Možná se svými přáteli, hodně silným blokem, perem, knihovnou a možností se nikdy nenudit - takže? Nereálné.

Severkanova
17. 09. 2002
Dát tip
Dekuji za komentare - vazim si jich. Ach jo, papouchu - nekdy se nemuzeme (a ne nezbytne nechceme) zbavit toho, na co jsme zvykli, a zejmena kdyz nam pripada logicke, ze ti druzi tomu rozumeji protoze se to univerzalne uziva...

WiruZ
17. 09. 2002
Dát tip
Prazdniny po celý rok? No nevím první měsíc - dva by to člověka bavilo, ale pak... No nevím, nevím. Ale hezky napsáno a s nápadem. Tipík.

Severkanova
17. 09. 2002
Dát tip
Dekuji za cteni. Hm,,,, a co takhle prazdniny na zbytek zivota?

papouch
16. 09. 2002
Dát tip
já si nemůžu pomoct, ale chybí mi čárkyháčky bez nich je to takový jako když ... drtič štěrku

BUBU
15. 09. 2002
Dát tip
Že by dva roky prázdnin?? Myslím, že ve škole je fajn, dobrá parta, pohodoví lidi.....jó, až budeš pracovat, ještě si vzpomeneš.

Adélka
15. 09. 2002
Dát tip
:-)))))) Mi to připomíná.. mě :o)

Krel
15. 09. 2002
Dát tip
ten prolog mě dostal:-)) a dílko taky dobré..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru