Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mladej........

Výběr: Lasy
28. 09. 2002
11
2
2201
Autor
_NoBody_

.............

Jeje jeje..to bude dneska zase den. Slunce skoro ještě nevyšlo, ptáci ještě spí a oni už jsou na nohách. Jako mravenci, všude se to jimi hemží. A toho hluku co nadělají! Jeden se tu pořádně ani nevyspí. A ten kouř, dým, výfukové plyny..dýchat se tu nedá. Jeden, aby se tu udusil. A..

 

Proč hned tak po ránu láteříte

 

Co to?  Že bych už z toho všeho bláznil??

 

Ale dědo, vždyť já na vás mluvím! Ptal jsem se, proč tak po ránu nadáváte na celý svět??

 

A heleme se, Mladej. Kde ty jsi se tu vzal? Huh huh hm. Novej kus. To ti nezávidím, tady to není dobrý. Tady je špatně. A jakej pak já jsem děda! To jsou mi věci! Je tu novej a hned místo pozdravu si takhle dovoluje! No co, je mladej, ale on ho život naučí!

 

Hele, Jardo, co tenhle..nebude tu překážet? Aby se to sem pak vešlo?

No, je to vyměřený, počítá se s ním. Chtějí ho tu mít, netuším sice proč je starej, no ale oni jsou páni. Pojď vole, dáme si svačinu.

 

Huh huh a pak, že já jsem paranoidní! Vidíš Mladej, chtějí se mě zbavit! Já to vím, dobře to vím a ať mi nikdo neříká, že to není pravda!

Na co, že jsem to tak nadával? No na ně! Podívej se, roztahujou se tady všude jako by jim to tu patřilo. Joooooooo za mých mladých let by jsme jim to nandali. Ale od dob, kdy jsme se přestali pohybovat, to s námi jde špatně.

Ha ha ha, mladej, ty jsi mě rozesmál! To víš, že jsme se pohybovali. Celý věky jsme se přemísťovali a stěhovali, ale pak jednoho napadlo se zastavit. A už se nehnul. Postupně jsme takhle zlenivěli všichn, jo, ale ty časy jsou pryč kdy se jeden mohl svobodně rozhodnout kde se ukotví. Teď, tě někam postaví a ty? Stůj a jen stůj.

 

Šéfe, přivezli to. Pojďte si to zkontrolovat!

 

No řekni mladej, je tohle nějakej život??! Ale ty jsi ještě nic nezažil a věř mi, nic hezkýho tě nečeká. Postupně se buď udusíš výfukovýma plynama a těch bude čím dál víc!!! Nebo tě zahází hordou odpadků a že je to pěkný svinstvo. Jooooo občas se najde nějakej nadšenec, kterej ti pomůže, ale hochu..těch je málo.. sakra málo.

Huh huh hm huh, vidíš, dusím se. Nesedí mi to tu. Je to tu špinavý a hnusný. Plný bordelu a smradu!

 

Hm, hm mě se tu zatím líbí. Je tu plno slunce, dobrá půda, dostatek vody. Nechápu co se vám nelíbí dědo.

 

Mladej si ještě mladá krev, časem pochopíš. Dřív...huh huh...dřív bylo všude plno slunce a dobře živený půdy. Ale pak přišli tihle a vidíš, všude samej barák, benzínka, parkoviště. Jeden se ani nemůže pořádně protáhnout jak je tu málo místa.

Huh hm....joooooo byl tu takovej. Vzbouřil se a naučil se psát, že prej si bude stěžovat. Napsal dopis, ale pak zafoukal vítr a dopis uletěl. Tak se snažil znovu hýbat, ale po tolika věcích stání to už prostě nejde. Kdyby to šlo....všichni by jsme utekli. Tak se nakonec stal nepřátelský. K nim. A pak jednou ráno, otočim se, že ho po ránu pozdravim a on tu není.. Huh huh ..sprostě a zbaběle počkali až usne a pak ....pak ho sejmuli..huh hm.

 

Asi na to šel špatně, to já bych se nenechal jen tak zastrašit...

 

Ale mladej, nic nechápeš ...ale jak říkám časem...on tě život naučí. Ale největší svinstvo jsou ty plyny.... Jsou všude a dusí nás....dusí všechno...a co potom ten ....jak oni tomu jen říkají? ......jooooooooo smog!!! Jooooooo dobrý časy jsou holt pryč a bude to jen horší, nic dobrýho tě nečeká a já ti to nezávidím, ale však uvidíš sám.

Že jsem moc kritický????? Ha ha ha, mladej, kdepa.

Ale byly časy, kdy se s nima žilo celkem dobře. To oni zase jako maj občas slabý chvilky, kdy se o tebe staraj..., ale mam pocit jako by se pak najednou zbláznili a vše co pro nás udělali zase zničili.... jooooooooo chtěl bych jim vidět někdy do hlavy...

 

Ale jednou přišla taková ta ..huh huh jak se jim jen říká??? Joooooooo.. holčička to byla. Měla takový ty culíčky a opatlaný ruce od čokolády a těma ručičkami mě začala objímat, šahat na mě a patlat na mě tu čokoládu... to ti bylo..co? Jestli mi nevadilo, že mě upatlala.......no, ze začátku jo, ale pak ....co jsem mohl dělat? Stejně za chvíli odešla a nejspíš si na mě už nikdy nevzpomene..

 

Sakra, jauuuuuu, co nám to sem zase dali!! Ukopl jsem si palec. Jardo to je hrozný, jeden neví kde mu hlava stojí a oni nám sem cpou takový nesmysly, jako by nestačilo, že už tu jeden je, ne, musíme tu mít dva!?

 

Ha ha mladej, teď jsi mu to dal ... pěkně se kopl, to mu přeju. A co, že tě to nebolí?? Co, že jsi???????? Umělej???!!...................huh huh hm huh hm....to jsou věci, tak oni se nás chtěj zbavit doopravdy a celkově nás vyhubit. Nasadit umělý .......náhražky.

Promiň mladej ......nechtěl jsem se tě dotkout..musíš prominout Starými dědkovi trochu toho sentimentu a lítosti.. božínku, kde to skončí? Za chvíli si budou pěstovat i plastikový ptáky....huh hm.

 

Šéfe??..to nepůjde, nahoře se museli splést.

No jo, to zase projektoval nějakej odiplomovanej synáček ....sakra co s tím??

Tak ho porazíme.?

No, já nevim Jardo, chtějí tu mít aspoň nějakou zeleň, prej kvůli venčení psů a dětem, aby si měli kde hrát, zavolám tam ať se na to přijedou podívat!

 

Ale ono se jim to jednou vymstí.... Zabijou sami sebe a bude to. Pak možná těch pár, co přežili vypiplají nový, aby je pak zase mohli diplomovaní synáčci zničit... O kom to mluvili? Netušim, ale to je jedno, časem přijde řada na každého z nás. Kromě tebe ..ty si umělej, tebe asi postaví prostě na jiný místo.

Mladej, nelam si nad tím hlavu.....třeba poznáš i svět. Joooooooo slyšel jsem, že několik z nás vyváželi i do ciziny, prej zvláštní exempláře. Huh hm no lidi jsou prostě divní!

No co, dám si na chvíli šlofíka... stejně mě nebaví se tady na ně koukat ....huh hm hm .. co?

Chceš, abych ti vyprávěl o starých časech.........

Joooooooo to bych mohl, ale až pak, ten smog mě ničí..myslim, že už to dlouho nevydržim, tak zatím mladej...


Jardoooooooooo, máš to schválený...sejmi ho.

 

Dědoo, dědo vzbuďte se....jdou po v...

 

A symfonie motorové pily přehlušila řev padajícího stromu...


2 názory

alcap on e
09. 01. 2013
Dát tip

:) tip


_NoBody_
11. 09. 2006
Dát tip
dekuju, mam ji ráda a je to asi jediné dílko ke kterémi bych se veřejně hlísila :o)

Jakubisko
11. 09. 2006
Dát tip
Hehe...musím říct, že je tam POINTA :o))) bravo *

Lasy
31. 03. 2004
Dát tip
Véčko . . . Lasy

Yfča
21. 08. 2003
Dát tip
Početla jsem si... :o)*

Hvezda1620
19. 05. 2003
Dát tip
Dům nevím, jestli někdy postavím, ale strom jsem už zasadil... a ještě i nějaký zasadím :-) tip*

LaMouette
17. 12. 2002
Dát tip
jo ta realita.-))*

_NoBody_
26. 11. 2002
Dát tip
To potěší :o)

_NoBody_
25. 11. 2002
Dát tip
přesně takový byl můj záměr....... děkuji :o)

Lasy
25. 11. 2002
Dát tip
Tolkien MiKee - tolik k inspiraci jinak se mi to moc líbí, když to srovnám s tvýma starýma věcma - je to a kurevskej kus rázů dál . . . Lasy*

Zilla
22. 11. 2002
Dát tip
Je to skvělý!Veselosti mi to zrovna nepřidalo, ale takovej je život...Rozhodně TIP!

noo, mladej trochu dlhé ale pekné

Pompejus
04. 10. 2002
Dát tip
Dobrý, je to tak nějak realistický, až je mi z toho smutno... Jinak se ti to ale povedlo, a myslím, že ta dávka pesimismu je tam rozumná. Jen v tom pokračuj!

_NoBody_
04. 10. 2002
Dát tip
díky, diky :o))

horák
03. 10. 2002
Dát tip
Dobrý*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru