Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Můj vzor Vašek

09. 10. 2002
3
0
2413
Autor
Fejeton

autor: URANIUM Publikováno dříve: ANO

Od zprostředkovatelské agentury jsem získal brigádu ve skladu jednoho supermarketu. Vůbec jsem netušil co bude má práce obnášet.

Už od prvních chvil na brigádě, mi začínalo být jasné že jsem tu jakýsi záskok za stálého skladníka Vaška, který byl zřejmě nemocný. Jeho duch mě do konce brigády neopustil.

„ Vemte si tady Vaškův plášť bude Vám akorát.“

„Tady to porovnejte tak jak to má Vašek vedle.“

Začínal jsem chápat že být tady jako Vaškův náhradník nebude jen tak. Přijížděli závozníci se zbožím a zdravili mě halasně už z dálky. S Vaškem bude zřejmě při přebírání zboží legrace. Ne tak se mnou, byl jsem zmatený, nevěděl jsem kde co je a kam co patří a ani jsem se nepouštěl do družných hovorů.

Vašek si práci asi dokázal dobře zorganizovat, protože jeho temnému kamrlíku dominovala pěkná řádka vypitých lahvových piv. Pivo mám také rád, začínal jsem se bájnému Vaškovi blížit.  Jelikož jsem však můj oblíbený nápoj během pracovní doby narozdíl od Vaška nepil, měl jsem poměrně brzy poskládanou a slisovanou hromadu krabic.

„Tak rychle to teda Vašek nemá.“ To bude mít Vašek radost, že jsem zvedl laťku pracovních výkonů, pomyslel jsem si s výčitkami.

S postavou Vaška jsem se tedy snažil co nejvíce splynout. Nechtěl jsem aby nějaké rozdíly mezi jeho a mou prací mohli komukoliv z nás dvou způsobit problémy.  Proto když jsem našel ručně psaný vzkaz:  „O přestávce se stav  za mnou. Gábina“, vážně jsem uvažoval že půlhodinovou přestávku věnuji hledání jakési Gábiny. Třeba by to skýtalo nějaké milostné dobrodružství.

V zápětí  jsem si uvědomil, že se s mým vzorem sžívám příliš a o přestávce raději snědl chleba se salámem, Gábina pro tentokrát zůstane neukojena.

Kromě, jistě užasných, schopností slečny Gábiny mě zůstaly až dokonce brigády utajeny i další skutečnosti.

Jak Vašek například vypadá.

Rozbije i Vašek za jednu směnu 6 beden na rohlíky?

Bere i Vašek jenom mizerných 35 Kč na hodinu?

Po sobě jsem zanechal vzkaz psaný jako že ženskou rukou. „Ondro, škoda že tady končíš. Gábina.“

Ať si chvilku láme hlavu taky Vašek.


Drago
10. 04. 2003
Dát tip
:o) pěkné... 3/5+T

Shadown
24. 03. 2003
Dát tip
Moc pěkný, dávám tip

m11
11. 10. 2002
Dát tip
uranium: use your dosimeter.........

Fejeton
10. 10. 2002
Dát tip
díky všem a doufám že každý opravdu něco vloží

malar
09. 10. 2002
Dát tip
Je docela možné, že Vašek zlomí hlavu Gábině.

ofčátko
09. 10. 2002
Dát tip
:o)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru