Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

V Dalekých krajích

10. 10. 2002
9
1
2504
Autor
Jim_Beam

Žákům Anaximénovým

 

V dalekých krajích

    Drahý Milivoji, dnes bylo větrno. Prádlo, které se sušilo na dvoře, rozvěšeno po četných šňůrách, létá teď kdesi v oblacích. Připomíná hejno všelijak pruhovaných, kostkovaných, puntíkovaných a podivně zbarvených ptáků. V čele toho hejna letí mé hnědé sváteční sako a v těsném závěsu za ním bratrovy červené trenýrky.
    Dnes byl další z těch větrných dnů, které teď jsou tak časté. Vítr nám odnesl střechu. Její majestátný let však netrval dlouho, dopadla těžce na sousedovu zahradu a zabila černou kočku. Pakliže zvířata mají duši, tu její jistě také odnesl vítr a teď se může nacházet zhruba ve výši pestrobarevného hejna prádla. Vítr odnesl i malé dítě, které si hrálo na dvorku. Vznášelo se stále výš a výš, až letělo v jedné rovině s drakem, který se asi někomu utrhl. Chvíli spolu tiše pluli vzduchem a dívali se na sebe, potom drak dítě sežral.
    Foukalo opravdu velmi silně. Z louky za domem zmizelo všechno pampeliškové chmýří i s pampeliškami. Mraky se hnaly po obloze s groteskní rychlostí. Ještě když jsme uléhali bylo slyšet burácení větru a praskot lámajících se kmenů. Leželi jsme a dírou ve stropě pozorovali blikající hvězdy. Ráno bylo nebe čisté, bez mráčku. V noci pršelo. Půda byla nasáklá vodou a na chodníku se válela spousta dešťovek. Sesbírali jsme ti je do plechovky, a proto :"Přijeď k nám zítra na ryby."


1 názor

salomesr
18. 04. 2007
Dát tip
:) ja žasnem*

manana
05. 11. 2002
Dát tip
What I wanted to say-don´t think about grammar, spelling and pronounciation when you deal with literature or when you speak to foreigners, it takes too much time and the idea may disappear. Of course, as far as the english language lessons are concerned, the situation is different.

manana
05. 11. 2002
Dát tip
You are quite right about the critics.

Jim_Beam
24. 10. 2002
Dát tip
I´m surprised, you haven´t noticed yet that the critics aren´t about literature mostly. Personaly, I think this server is mainly about meeting friendly people, about feeling close souls...

Josefk
22. 10. 2002
Dát tip
moc radostné čtení !!! :-)

manana
22. 10. 2002
Dát tip
Don't think about pronounciation and things like that. I suppose that people that read this critic are not very excited, what you think ? We'd better write emails, if we don't talk about literature......

Jim_Beam
17. 10. 2002
Dát tip
Actualy, it's mostly the sense of reality...but i want to tell (or better write) you something. Today I was at the HUBs concert here, down in Valmez and it was realy exciting. I think they have a biggest sense of absurdity I'v ever seen.I had realy interesting conversation with them and i have to told ya, they were cute :-)though they were Americans:-)....I'd love to finish the point, but I'm realy stoned so...sorry for spelling and that stuff ( luckily I can not mess up the pronouciation here).

manana
16. 10. 2002
Dát tip
Hmmmm. Cats have always been sort of a symbol for a corruption, or rather, perversity......i just wanted to provoke you. The cat need not mean this .....

manana
16. 10. 2002
Dát tip
Well, in this case, it can be an imagery of feelings you remember or, perhaps, those you want to remember .... I actually think, that suppressed instincts are more visible in the end of the stuff. I like your sense for absurdity.

manana
15. 10. 2002
Dát tip
That symbolism with cat...,somewhat a hint of the corruption that Poe had liked....( I mean the symbol), always reminds me of an underworld and mistrust.... Shall I do a deeper critic just choose a perspective of approach. I'm no structuralist or stuff like that but just a normal reader. It can be a nice game, if you like critics....

Jim_Beam
15. 10. 2002
Dát tip
And What about tha worms?You didn´t mention them anyway and that's a pity because I'v made 'em to have most importance there. (Their junction with underworld is also more explicit,I mean it's almost liaison).Cat is only a legacy of passed times, it's only a satisfaction

Jim_Beam
15. 10. 2002
Dát tip
Ehm, ehm... pardon I was untimely interrupted (that pissing), but now I'm BACK. "Where have I finished...."yeah, the cat is only a satisfaction of my suppressed instincts. And...hmmmmmmmmm that's all for today.

Jim_Beam
12. 10. 2002
Dát tip
Díky Darkminde.Skutečně to tak troch "anachronické" je:-)

Romy
10. 10. 2002
Dát tip
Je to dobrý****!!!!

já už to čtu asi po čtvrtý...prostě se mi to líbí...na tomhle stylu ulítávám .-)*

DarkMind
10. 10. 2002
Dát tip
Pekné, pobavilo... Možno len... začínaš "dnes bylo větrno", ale list je písaný až deň na to, ak som správne pochopil záver... Každopádne veľmi pekné pozvanie na ryby... :)) -t-

Pája
10. 10. 2002
Dát tip
:-)*

A co žáci Anaximandrovi? Ti nic? :o) Líbí! :o)*

Wopi
10. 10. 2002
Dát tip
hahá :))))) Monty, jak to, žes mi nenaavízovala takovou bžundu? :(

Wopi, páč jsem poslední dobou hlava děravá... jako ten děduška Maróz. "Ach já hlupák starý... hlava děravá... berlu Mrazilku jsem si zapomněl doma!"

Wopi
10. 10. 2002
Dát tip
hm... a ukázalo se, že celej děd Maróz je bez berly k ničemu, že podstatná je berla a s ní by zimu zařídil každý pianěr

No, až na to, že ne každý pianěr umí zpívat hlasem Otomara Korbeláře "Vyrostla štíhlá jedlička"...

Wopi
10. 10. 2002
Dát tip
to je pravda

Kennyny
10. 10. 2002
Dát tip
sakryš to je dílko :))) přečtu si to ještě minimálně několikrát je to výborný *TIP

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru