Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Divný nápady a Nedělní úklid

11. 10. 2002
8
0
1796
Autor
Fejeton

autor: R13 mám to všechno tak krátký, že jsem se nemohla rozhodnout...

Divný nápady

 

Jednoho dne se takhle vzbudil Přemek Podlaha, dal si k snídani

kaviár a tousty, zatímco z betonovejch základů jeho plotu vysekávali mrtvolu ukrajinskýho dělníka.

Jinej chlap prej zase šukal křišťálovou vázu, jenže ho pak

nemoh dostat ven a tak tu vázu rozmlátil, přičemž si ho bohužel uříznul a málem vykrvácel.

No a nedávno ňákýho chlápka vytočily složenky ve schránce natolik, že s nima podpálil kvartýr a pak vyskočil ze třetího patra.

Za těchto okolností už vlastně není vůbec nic divnýho na tom, že jeden kluk nechal večer na ňákym nádraží v Rakousku jednu zmrzlou holku a za dva měsíce ho napadlo, že by ji moh zahřát.

Někdo to zkrátka nemá v hlavě v pořádku. A holka, která si myslí, že to dokáže pochopit, to asi taky nebude mít dvakrát srovnaný.

 

 

Nedělní úklid

 

Nevím jak začít s nedělním úklidem a tak si vezmu Tvou páteční žvýkačku. Je už mírně zaprášená, musím ji trochu umejt mezi mým jazykem a patrem. ( Když jsem Ti minule říkala, že jsem ji opláchla vodou, tak to jsem teda pěkně kecala. )

Teď, když konečně píšu to všechno, co chci napsat, tak se mi děsně klepou ruce, ale když jsem před chvílí dosrkala poslední kapky, co zbyly v krabici od džusu, tak jsem se netřásla ani trochu. Vytáhla jsem ze dna vodpadkovýho koše ty dva nádherný, mazlivě klouzající, průhledný tunýlky a chvíli je laskala mezi palcem, ukazováčkem a prostředníčkem mý pravý ruky. Prostě jsem je nemohla nechat na tom nedůstojnym místě. Rozhodla jsem se poskytnout jim ještě jednu, poslední rozkoš: víš, jak je ta štěrbinka, kterou ten džus z krabice vytejká? Tak přesně do týhle štěrbinky jsem tyhle dvě latexový stvoření plný života něžně soukala a vtěsnávala a bláznivě jsem se přitom usmívala ... ( Ten Pulp Fiction - soundtrack, to je teda síla! ) 

Nakonec jsem roztrhala včerejší vstupenku na výstavu pro 2 osoby a ty útržky jsem do tý krabice nacpala taky. To aby se těm mrňavejm pidižvíkům dostalo něco málo funkcionalismu.


Pavson
15. 10. 2002
Dát tip
Nejhumánnější je hybernace. Nejrychlejší bude právě asi ta krabice s citrónovým džusem. Nejekologičtější bude recyklace. Nejférovější je pochopitelně princip - vítěz bere všechno. Problém je, že na nějaká dlouhá přemýšlení bývá většinou dost málo času.

Pavson
14. 10. 2002
Dát tip
V podstatě tak by to bylo lepší, ale myslel jsem to naopak jako výraz obdivu, i když kdoví. Sám nevím, kdy mluvím či píšu vážně a kdy ironicky. Je povolena euthanasie pidižvíků?

uranium
12. 10. 2002
Dát tip
dík za příspěvek URANIUM

místy husté,řekla bych...hlavně ta páteční žvýkačka.-)...TIP*

Josefk
11. 10. 2002
Dát tip
výborně !!!

JARUB
11. 10. 2002
Dát tip
Nedělní úklid - ano, tak to je dokonalý popis nálady, pocitů, úplně to vidím. Co do formy naprosto dokonalé a konec více než skvělý. Tip. :o))

Narvah
11. 10. 2002
Dát tip
To prvni je lepsi. Hlavne ten konec tam pekne sedi. Za to *.

Pavson
11. 10. 2002
Dát tip
A to mě nechách umřít s těma latexovejma stvořeníma?!

Algaranna
11. 10. 2002
Dát tip
Jo..prvni byla lepsi:-) Ale tip za obe:-)*

blbjenka
11. 10. 2002
Dát tip
ty seš číslo... :)) *

Je to tak nejak uchylne ftipny ;-)*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru